Anasayfa » Genel » Zeki Sezer

Zeki Sezer

Unvan

Genel Başkan

Doğum Tarihi

1957

Şehir

Eskişehir

Ülke

Türkiye

1957 senesinde Eskişehir‘de doğdu. M. Rüştü Uzel Kimya Teknik Lisesi ve Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Kısmı’nden mezun olan Sezer, askerliğini 4 aylık kısa yarıyıl olarak 1983 senesinde Antalya’da yaptı.

Zeki Sezer, lise ve üniversite senelerinde muhtelif kulüplerde voleybol oynadı. Başta fotoğraf olmak üzere hoş sanatlara özel alakası olan Sezer, iş hayatına 1975’te kamuda kimya teknisGüncel olarak başladı ve kimya mühendisi olarak sürdürdü. Daha sonra aynı mevzuda özel sektörde görev yapan Sezer, 1988’den itibaren DSP’de görev aldı.

Çankaya ilçe idareyicisi, Ankara Şehir Başkan Vekilliği yapan Sezer, 1991’de Parti Meclisi abonesi oldu. Parti Meclisi azalığını kesintisiz bugüne kadar sürdüren Sezer, iki yarıyıl Genel Sekreterlik yaptı. Sezer, 2001 senesinden itibaren DSP Genel Başkan Yardımcılığı görevini sürdürüyor.

1999 genel tercihlerinde Ankara Milletvekili seçilen Sezer, 57. Hükümet’te Meclis ile İlişkiler, Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye Taş Kömürü Genel Müdürlüğü ve ETİ Holding A.Ş Genel Müdürlüğü’nden mesul Devlet Bakanlığı görevinde bulundu.

DSP’nin 2004 senesinde asıllaşan genel heyetinde Bülent Ecevit’in de desteklediği Sezer, 576 rey alarak Genel Başkanlığına seçildi.

2007 Türkiye Cumhuriyeti Milletvekili Genel Tercihleri’ne Merkez Sol’da efor birliği ismine, genel başkanlığını yaptığı Demokratik Sol Parti katılmadı; bunun yerine DSP’nin 13 adayı Cumhuriyet Millet Partisi’nden listelerinden seçilerek Türkiye Büyük Ulus Meclisi’ne girdi. Zeki Sezer ise milletvekilliğine aday olmadı.

8 Nisan 2009’da yaptığı basın buluşmasında, partisinin reylerini geçen tercihlere göre artırdığını ancak Güncelden de bu oranı zaferli bulmadığını belirterek DSP genel başkanlığı görevinden istifa kararı aldığını açıklamıştır. Sezer 11 Nisan 2009 günü yaptığı basın buluşmasıyla DSP Genel Başkanlığı’ndan istifa ettiğini resmen açıkladı.

Zeki Sezer, Ülkenur Sezer’le konutludur. Çocukları 1980 doğumlu Serkan Sezer ve 1987 doğumlu Selcan Sezer’dir.

İçeriği Oyla

Yorum yapın