Anasayfa » Genel » Yağız Aydoğan

Yağız Aydoğan

Yağız Aydoğan Biyografisi

Yağız Aydoğan Tiyatro ve Sinema oyuncusu. 22 Mart 1991 tarihinde İstanbul‘da doğan Yağız Aydoğan, ilk oyunculuk eğitimi ve sahne tecrübesini 2006-2007 senelerinde Kadıköy Millet Eğitim Merkezi’nde, Hakan Bulut ’un idarediği Mehmetçik Mehmet isimli tiyatro oyunun da sanrı bir askeri canlandırarak tatmıştır.

2017-2018 senelerinde ise, Ulusal Eğitim Bakanlığı MEB Özel Ana Sanatlar Sanatolog mektebinden formasyon eğitimi alıp Tiyatro, Sinema ve Televizyon Oyunculuğu, Radyo/Televizyon bvefatından mezun olmuştur.

2023 senesinde ise Tiyatro Beğeni ’ın kadrosuna katıldı ve çocuk tiyatro oyunların da yer aldı. Bu oyunlar; Oktay Şenol ’un yazıp idarediği, Çizmeli Kedi Mantör, Pamuk Prenses Prens, Sevimli Dinazor Sevimli, Su Damlası Hasan Efendi, Bir Kümes Müzikali Pata, Kül Kedisi Prens oyunlarıydı.

Aynı zamanda alanında akademisyen de olan Yağız Aydoğan, Yeditepe Sanat Akademi‘de yaratıcı drama ve temel oyunculuk eğitimleri vermektedir. Yazarlığa merakı da kendisine, “Kalan Edebiyat Antolojisi” kitabında “Zengin Olmak” isimli şiiri yazdırmıştır.

Müzik ile de ilgilenen Yağız Aydoğan, 2016 senesinde  İzi Eli‘den elektrogitar ve müzik kuramı dersleri,. Süheyla Yengi ’den ise nam dersi eğitimleri almıştır. Yağız Aydoğan, beyazperdeye 2019 üretimi olan  Deney adlı sinema filminde ”Süleyman”, Geçmiş Olsun adlı sinema filminde ise şizofren bir adamı canlandırarak ilk adımlarını beyazperdeye atmıştır.

Yağız Aydoğan ’ın televizyondaki oyunculuk macerayı, Show Tv‘de yayınlanan Ay Üretim imzalı, Sinan Öztürk ’şan idarediği ve Gökhan Horzum ’un kaleme aldığı Çukur dizisinde kaptan kişiliği, Fox Tv‘de Eray Koçak ve Osman Taşçı ’nın idarediği Savaşçı dizisinde yüzbaşı Çetin Yeşilyurt kişiliği, Kanal D ’de yayınlanan Filiz Pakman ’ın idarediği “Bir Annenin Günahı” isimli dizi de Murat Amir kişiliği ve Kanal 7‘de yayınlanan Ayhan Özen ’in idarediği Yemin dizisinde kaçık bir kişiliği canlandırarak geçmiştir.

Rol aldığı Tiyatro Oyunları :
2006 – Çanakkale Geçilmez : Kadıköy Millet Eğitim Merkezi
2007 – Mehmetçik Mehmet : Kadıköy Millet Eğitim Merkezi

Filmleri ve Dizileri:
Oyuncu :
2021 – Savaşçı Yüzbaşı Çetin Yeşilyurt TV Dizisi
2020 – Bir Annenin Günahı Murat Amir TV Dizisi
2019 – Deney Süleyman anacast sinema filmi
2019 – Yemin Silah Kaçakcısı TV Dizisi
2019 – Tek Vicdan İç mimar TV Dizisi
2019 – Geçmis Olsun Şizofren korumaSinema Filmi
2019 – Payitaht Abdülhamit Kabadayı TV Dizisi
2018 – Riskli Karım Barmen TV Dizisi
2018 – Jet Sosyete Gitarcı TV Dizisi
2018 – Ağlama Anne Resepsionist TV Dizisi
2018 – Çukur İkinci Kaptan TV Dizisi
2017 – Fi Polis TV Dizisi 2017

İçeriği Oyla

Yorum yapın