Anasayfa » Genel » Televizyonda En Çok İzlenen Yerli Diziler! (1-7 Ocak 2023)

Televizyonda En Çok İzlenen Yerli Diziler! (1-7 Ocak 2023)

1-7 Ocak haftasında televizyon ekranlarında en çok izlenen yerli diziler emin oldu!

Seneyi kapatırken dorukta olan “Yalı Çapkını” dizisi, yılın ilk haftasında bir puan düşmüş olsa da doruktaki yerini gözetmeye benziyor. “Gönül Dağı” bir puan çoğalışla geçen haftayla aynı biçimde listede ikinci sırada yerini aldı. Üçüncü sırada da bu sezon ilk kere çift haneli reytinglere erişen “Kuruluş Osman” dizisi yer alıyor.

“Son zamanlarda TV ’de en çok neler izleniyor?” diye merak ediyorsanız, bu liste size rehber olabilir.

1 – Yalı Çapkını S01 – B16 – 12,61

Star TV

Varlıklı bir ailenin oğlu olan Ferit, sefahatiyle şanlıdır. Bunun üzerine dedesi Halis Ağa, Ferit ’in evine polis baskını yaptırır ve memleketi Gaziantep’ten yakın oldukları bir ailenin kızını torununa gelin olarak almaya karar verir.

2 – Gönül Dağı S03 – B81 – 11,87

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu 1

Bir gün çocukluk aşkı Dilek’e yine kavuşmanın hayalini kuran Taner ve iki kuzeni, kısıtlı olanaklarla gayret ederken, unutulmaz bir vakanın yolunu açar.

3 – Kuruluş Osman S04 – B111 – 10,00

atv

20 Kasım 2019’da ilk kısmı yayınlanan dizi Bozdağ Film’in üretimciliğini üstlendiği rejisörlük koltuğunda Metin Günay’ın oturduğu senaryosunu Mehmet Bozdağ’ın yazdığı Diriliş Ertuğrul’un devamı görüşüde tarih, serüven ve drama cinsinde hazırlanan bir Türk dizisidir.

Dizi, isminden de anlaşılacağı üzere Osmanlı İmparatorluğu’nun kurucusu Ertuğrul Gazi’nin oğlu Osman Bey’in hayatını betimlemektedir.

4 – Alparslan: Büyük Selçuklu S02 – B40 – 8,85

TRT1

11. asırda galibiyetleri ile imparatorluğu genişleten Selçuklu hanedanının ikinci padişahı Sultan Alparslan’ın hayatını ve galibiyetlerini anlatan dizi Uyanış: Büyük Selçuklu dizisinin devamı kalitesindedir.

5 – Üç Kız Kardeş S02 – B33 – 7,67

Kanal D

3 kız kardeşin adları Türkân, Dönüş ve Derya ’dır. Sadık Bey ve Nesrin Hanım ’la beraber kucak kucağa oturur ve onları bekleyen şahane senelerin hayallerini kurarlar.

Dizi, İclal Aydın’ın aynı isimli romanından uyarlandı.

6 – Vicdan Çıkmazı S01 – B09 – 6,65

TRT1

Şiddet, alkolizm ve karakter bozukluğunun gitgide makûsa götürdüğü adam, hayata tutunmaya çalışan bir kadın ve çocuklarının hikâyesi anlatıyor. Atike Hınçlıer ’in ‘Vicdan Çıkmazı’ kitabından uyarlanmakta.

7 – Kızılcık Şerbeti S01 – B11 – 6,21

Show TV

Birbirinden değişik iki kültüre sahip iki ailenin çocukları ‘Doğa’ Sıla Türkoğlu ve ‘Fatih ’in Doğukan Güngör, süratli bir nikahla hayatlarını birleştirmesinin ardından arkasını arkasına gelen hadiseleri anlatıyor.

8 – Kardeşlerim S03 – B74 – 5,78

atv

Hayatta karşılaştıkları her şeye ve her makûsluğa karşın birbirlerinden aldıkları takviyeyle yollarına devam eden dört kardeşin hikayesi gözler önüne seriliyor. Girdikleri bu hayat gayretinde ne kadar dibi görseler de umutlarından bırakmayan kardeşler sevginin ve içtenliğin eforunu gözler önüne seriyor.

9 – Çöp Adam S01 – B06 – 4,59

Star TV

Hakikat bir hayat öyküsünden uyarlanan Çöp Adam dizisi; gizeme dışı bir biçimde tanışan ve tehlikeli bir oyunun içine hapsolan Tamer ve Peri ’nin eksantrik öyküsünü mevzu almakta.

10 – Sipahi S01 – B04 – 3,38

Show TV

Ulusal İstihbarat Teşkilatı ’nın yetiştirdiği en ehemmiyetli casuslardan Korkut Ali Türkoğlu Kaan Yıldırım ile kahraman istihbaratçıların asıllaştırdığı harekâtları anlatılıyor.

Kaynak

İçeriği Oyla

Yorum yapın