Anasayfa » Genel » Sebastian Francisco Lletget Kimdir?

Sebastian Francisco Lletget Kimdir?

Namı: Amerikan Futbol Oyuncusu Tebaa: Amerikan Doğum Tarihi: 3 Eylül 1992 Yaş: 25 Burcu: Başak Boyu: 1.78 M Doğum Yeri: San Francisco, California, Amerika Birleşik Devletleri Babası: Francisco Lletget Annesi: Epilepsi Lletget Sebastian Francisco Lletget, Los Angeles’ta Major League Soccer’da orta saha oyuncusu olarak görev yapan Amerikalı bir futbolcudur. Sebastian ayrıca ülkesini U-17, U-23 seviyelerinde USMNT’leri olarak Birleşik Devletler Erkekler Ulusal Ekibi temsil etti. Bir futbolcu olarak profesyonel […]

Sebastian Francisco Lletget Kimdir?Namı: Amerikan Futbol Oyuncusu

Tebaa: Amerikan

Doğum Tarihi: 3 Eylül 1992

Yaş: 25

Burcu: Başak

Boyu: 1.78 M

Doğum Yeri: San Francisco, California, Amerika Birleşik Devletleri

Babası: Francisco Lletget

Annesi: Epilepsi Lletget

Sebastian Francisco Lletget, Los Angeles’ta Major League Soccer’da orta saha oyuncusu olarak görev yapan Amerikalı bir futbolcudur. Sebastian ayrıca ülkesini U-17, U-23 seviyelerinde USMNT’leri olarak Birleşik Devletler Erkekler Ulusal Ekibi temsil etti. Bir futbolcu olarak profesyonel kariyeri, Silikon Vadisi’nde bulunan en daha önceki Amerika Birleşik Devletleri gençlik futbol kulüplerinden biri olan Sporting Santa Clara’nın takımının bir azası olarak seçildiğinde başladı. Sporting Santa Clara için oynadığı çiğ hünerlerinin, East London, İngiltere merkezli bir futbol kulübü olan International West FC United Academy’yi temsil eden izciler tarafından fark edildiğini ve takdir edildiğini söylüyordu. Daha sonra, İngiltere’ye taşınan West Çiğ United ile uyuştu. Ve beş sene bu futbol kulübü ile kaldı ama 11 karakter ekibin bir parçası olarak sahaya girmek için neredeyse hiç fırsat bulamadı. Lletget, Amerika Birleşik Devletleri’ye geri döndü ve Carson, California’da bulunan profesyonel futbol serisinden Los Angeles Galaxy tarafından seçildi. Sebastian ayrıca U-17, U-20 ve U-23 ulusal ekiplerinin bir azası oldu ve 2017’de Sırbistan‘a karşı bir maçta Amerika Birleşik Devletleri Erkekler Ulusal Ekibi için görev aldı.

Sebastian Francisco Lletget Kimdir?Sebastian Lletget, Sporting Santa Clara gençlik futbol kulübü tarafından 17 yaş altı ikamet programındaki takımını temsil etmesi için profesyonel futbolcu olarak ilk büyük görevini aldı. Kariyerinin ilerlemesi için bir sonraki fırsatı, West Çiğ United FC International Academy’nin izcilerinin dikkatini çekti. Lletget, 2009 senesinde İngiltere’ye taşındı ve eylül ayında West Çiğ United FC ile ilk sözleşmesini imza attı. Ancak 2010-11, 2011-12, 2012-13, 2013-14 ve 2014-15 sezonlarında EPL İngiltere Premier Ligi maçlarında tek bir maç yapmadı.

West Çiğ United ile uyuştuğu müddet süresince ısınma oyunlarına ve sezon evveli arkadaşlık maçlarına katıldı. EPL’nin 2012-13 sezonunda dört oyunda yedek oyuncu olarak seçildi ancak sahada hiç görev almadı. Mononükleoz rahatsızlığı, kendini gösterme talihini daha da eksiltti. 2012-13 Premier Lig sezonunun sonunda Sebastian, daha sonraki iki sezon için West Çiğ ile kontratını uzattı. Ancak, oynadığı tek ve bir kaç dakika, 5 Ocak 2014 tarihinde West Çiğ’ın makûs bir biçimde kaybettiği 0-5 Nottingçiğ Forrest’a karşı FA Cup fikstürüydü. 2015’te Amerika Birleşik Devletleri’ye döndükten sonra, o sene 8 Mayıs’ta Los Angeles Galaxy tarafından kontrata alındı. Alanını ilk defa 17 Mayıs’ta Orlando Vekili’ne götürdü ve yerine Mika Vayrynen’i verdi.

Sebastian Francisco Lletget Kimdir?Lletget, LA Galaxy II’yi temsil etti ve 30 Mayıs 2015’te Colorado Springs’e karşı atışı başlattı. LA Galaxy, 2 gol attı. A Ekibi’nın 13 Haziran‘da, Columbus Crew’e karşı oynadığı maçın ilk golünü tanımladı. aynı zamanda LA Galaxy için ilk seçim oldu. PSA Seçkine’e karşı 17 Haziran 2015’te bir Lamar Hunt Amerika Birleşik Devletleri Sarih Kupası maçında bir gol attı ve ekibi için galibiyet elde etti. Üç gnam sonra, üçüncü maçında Philadelphia Birliği’ne karşı gol attı ve 24 Haziran’da Portland Timbers’e karşı da gol attı. Sebastian, Amerika Birleşik Devletleri Sarih Kupası’nın 4. turunda La Maquina FC’ye karşı iki gol attı ve maç uzadı. Amerika Birleşik Devletleri Sarih’taki çeyrek finallerinde, LA Galaxy’nin yarı yolda kalmasını sağlayan Seattle Sounders’a karşı performansını yineledi.

2015 sezonunda LA Galaxy için azami ikinci golcü oldu, toplam yedi gol attı. 2015 senesinde yaptığı 20 maçan 17 oyunda görev aldı. İki defa ‘Haftanın MLS Ekibi’ için kadroda yer aldı. 2016 MLS sezonunda LA Galaxy için yaptığı maçlarda, 2,000 dakikadan fazla oynayacak yedi futbolcudan biriydi. Ancak, tüm sezonda yalnızca bir gol attı ama sekiz gol atmaya destek etti ve bir defa MLS Ekibinin haftası için seçildi. Sebastian Lletget, Amerika Birleşik Devletleri milli ekibi için birkaç defa FIFA U-17 ve U-20 Dünya Kupası maçlarında ve Olimpik Futbol Turnuvası maçlarında oynadı. USMNT alıştırmanı Bruce Arena, 2018 FIFA Dünya Kupası için üzüntüye maçlarında 2017’de ilk kadroyu seçti.

Sebastian Francisco Lletget Kimdir?Lletget, 29 Ocak 2017’de Sırbistan’a karşı oynanan oyunda USMNT için giriş yaptı ve 24 Mart’ta Honduras’a karşı oynadığı ulusal ekip için ilk golünü netleştirdi. Bir ayak yaralanması sebebiyle Honduras’a karşı oyunda sahadan ayrılmak zorunda kaldı ve bu sakatlık birkaç ay sürmüştü. Sebastian Lletget, 3 Eylül 1992’de San Francisco, Kaliforniya’da Arjantin orijinli olan Epilepsi Lletget ile dünya evine girdi. İlk senelerini Kuzey Kaliforniya’da geçirerek, daha sonra boşanma kararı aldılar.

Nisan 2016’dan beri Becky G isimli Meksikalı bir Amerikalı şarkıcıyla kumpaslı bir ilişki içindedir.

Yazar: Osman Uçar

İçeriği Oyla

Yorum yapın