Anasayfa » Genel » Tony Romo Kimdir? Yaşam Şekli ve Başarıları

Tony Romo Kimdir? Yaşam Şekli ve Başarıları

Şöhreti: Amerikan Futbolu Reyin Kurucu Oyuncusu Tebaa: Amerikan Doğum Tarihi: 21 Nisan 1980 Yaşı: 37 Burcu: Boğa Boyu: 1.88 M Doğum Yeri: San Diego, California, Amerika Birleşik Devletleri Babası: Ramiro Romo Annesi: Joan Romo Kardeşleri: Danielle Romo, Jossalyn Romo Eşi: Candice Crawford M. 2011 Çocukları: Hawkins Crawford Romo Net Bedeli: 9 Mart 2017 itibariyle 60 Milyon Dolar Eğitimi: Eastern İllinois Üniversitesi Tony Romo olarak öğrenilen Antonio Ramiro Romo, Milli Futbol Ligi […]

Tony Romo Kimdir? Yaşam Şekli ve BaşarılarıŞöhreti: Amerikan Futbolu Reyin Kurucu Oyuncusu

Tebaa: Amerikan

Doğum Tarihi: 21 Nisan 1980

Yaşı: 37

Burcu: Boğa

Boyu: 1.88 M

Doğum Yeri: San Diego, California, Amerika Birleşik Devletleri

Babası: Ramiro Romo

Annesi: Joan Romo

Kardeşleri: Danielle Romo, Jossalyn Romo

Eşi: Candice Crawford M. 2011

Çocukları: Hawkins Crawford Romo

Net Bedeli: 9 Mart 2017 itibariyle 60 Milyon Dolar

Eğitimi: Eastern İllinois Üniversitesi

Tony Romo Kimdir? Yaşam Şekli ve BaşarılarıTony Romo olarak öğrenilen Antonio Ramiro Romo, Milli Futbol Ligi Dallas Cowboys için oynayan emekli bir Amerikan futbolcudur. Kariyerine Eastern İllinois Üniversitesi’nde kolej futbolu oynayarak başladı. Ekipteki performansı muhteşemdi ve ekibini Ohio Valley Konferansı Şampiyonasına götürdü. California, Romo’da doğan Romo, çocukluğunda futbol ve basketbol oynamayı severdi. Mektep seneleri süresince, sportif marifetleri birkaç spor mükâfatı kazanmasına takviyeci oldu. NFL ile olan kariyeri Dallas Cowboys ile hür bir kontrat olarak imza atıldığında başladı. Yakında takımın başlangıç ​​reyin kurucusu oldu. Her ne kadar on üç sene süresince oynadıktan sonra emekli olacağını açıkladıysa da, Spordaki olağanüstü maharetlerinden dolayı NFL’nin en popüler ve galibiyetli oyuncularından biri olarak andırılmaktadır. Ayrıca, Dallas bölgesindeki dayanak faaliyetleri ile tanınan Romo, Birleşik Yol ve Hayvanlara Azap İhtiyata Derneği gibi muhtelif kuruluşlarla çalışmaktadır. Ayrıca spor radyo programlarında da sık sık davetli olarak görünür. Bradie James’le beraber ‘Inside the Huddle’ isimli programda bir saatlik yorum gösterisine ev sahipliği yapmaktadır.

Tony Romo Kimdir? Yaşam Şekli ve BaşarılarıTony Romo, 21 Nisan 1980’de Amerika Birleşik Devletleri’de San Diego, Kaliforniya’da Antonio Ramiro Romo adını alarak doğdu. Babası Ramiro Romo Jr. Amerika Birleşik Devletleri Donanması için çalıştı, annesi Joan Romo ise bir mağazada katip olarak çalıştı. Çocukluğunun çoğunu Southern Wisconsin’de geçirdi. Mektep günlerinden beri spor yapmakla meşguldür. Green Bay Packer’larından Brett Favre’yi idolleştirdi ve reyin stilinden çok etkilendi. 1998’de liseden mezun oldu.

Tony Romo, Charleston, Illinois’deki Eastern Illinois Üniversitesi’ne katıldı ve futbol ekibi için oynamaya başladı. Düşünmenin de bir beceri olduğunu ispatladı. Senenin sonunda, All-Ohio Valley Konferansı abonesi ve Senenin OVC Oyuncusu olarak şereflendirildi. 2002 senesinin Aralık ayında, üniversitesi tarafından Walter Payton Mükâfatı’nü kazanan ilk oyuncu oldu ve son senelerinde toplam 3.165 yard ve 34 touchdown geçtikten sonra parlak kabiliyetlerine ve galibiyetlerine karşın, 2003 NFL krokiyi sırasında tasarıma gitti.

Tony Romo Kimdir? Yaşam Şekli ve BaşarılarıNFL Kroki’tan kısa bir vakit sonra, Tony Romo, Dallas Cowboys tarafından çaylak olarak kontrat imza atıldı. İlk üç sezonunda ekiple çok az zaman geçirmesine karşın, 2006’da reyin kurucu oldu. Takımının genel performansını artırmasına takviyeci oldu, bunun için çok takdir topladı. 2006 olağan sezonunu 19 touchdown’dan geçerek 2.903 yarda bitirdi. Aynı zamanda ProBowl için seçilecek ekibin ikinci çeyreği oldu. Ertesi sene, takımı dokuz sene içinde ilk Milli Futbol Konferansı Doğu Bölümü unvanını kazanmayı muvaffak oldu. 2007 olağan sezonunu toplam 36 touchdown ve 4,211 metre yarısını tamamladı.

Bir sonraki sezonda olağanüstü bir biçimde oynamaya devam ederek ekibini 2008 sezonunda Cleveland Browns’a karşı 28-10’luk bir zafere taşıdı. Bununla beraber, sezonun son oyunundan sonra, Cowboys’un 44-6 kayıp yaşadığı Philadelphia Eagles’a karşı tenkit aldı. Ancak, ertesi sene, eleştirmenlerini kariyerine 4.483 metre karelik bir zafer alarak susturdu. Romo, 2010 sezonunda sakatlanma sebebiyle yalnızca altı oyunda yer alabildi. Ancak, önümüzdeki birkaç sezon süresince muhteşem performanslarla ekip için oynamaya devam etti. 2014 sezonundaki performansı kariyerinin en iyisi olarak kabul edilebilir, zira NFL’yi 113 dokunmatik puan alarak ve 34 değme ve 9 kesişme ile idaremiştir. Takımı de bu sezon bir bölüm unvanını kazandı.

Tony Romo Kimdir? Yaşam Şekli ve BaşarılarıSakatlanmalardan dolayı, 2015 ve 2016 sezonlarında çok az reyin oynadı. Nisan 2017’de NFL’den emekliye ufaladığını anlatan bir açıklama yaptı. Emekli olduktan sonra CBS Sports, NFL TV yayınları için bir yorumcu olarak işe başladı. Tony Romo’nun kariyerinde kazandığı mükâfatlar arasında en ehemmiyetlileri, 2002’de Eastern Illinois için oynadığı Walter Payton Mükâfatı ve NFL kariyeri süresince kazandığı Ed Block Courage Mükâfatı’dür.

Zaferlerinden kimileri, bir oyunda iki kere 2006 ve 2013 toplam beş gol atma ve bir oyunda en çok geçen sahile sahip olmadır. 2013 Tony Romo, 2007 senesinde Amerikalı bir aktris ve şarkıcı olan Jessica Simpson’la tanıştı. İlişkileri görünüşe göre iki sene sürdü, zira 2009’da böldükleri bildirildi. Aynı sene, daha önceki bir televizyon muhabiri ve ünlü oyuncu Chace Crawford’un kız kardeşi Candice Crawford ile tanıştı. 2010 senesinde nişanlandılar ve 2011’de evlendiler. Ertesi sene ilk oğulları Hawkins Crawford Romo doğdu. İkinci oğulları 2014 senesinde doğdu.

Yazar: Osman Uçar

İçeriği Oyla

Yorum yapın