Anasayfa » Genel » Hope Amelia Solo Kimdir? Yaşam Şekli ve Başarıları

Hope Amelia Solo Kimdir? Yaşam Şekli ve Başarıları

Şöhreti: Futbol Oyuncu Tebaa: Amerikan Doğum Tarihi: 30 Temmuz 1981 Yaş: 36 Burcu: Aslan Boyu: 1.75 M Doğum Yeri: Richland, Washington, United States Babası: Jeffrey Solo Kardeşi: Marcus Solo Eşi: Jerramy Stevens Net Bedeli: Ocak 2017 Itibariyle 2.5 Milyon Dolar Eğitimi: Richland Lisesi Hope Amelia Solo, ülkesinin ulusal ekibini 2000’den Ağustos 2016’ya kadar terleten bir Amerikan profesyonel futbol kalecisidir. Tüm zamanların en büyük kadın kalecilerinden biri olarak, o, […]

Hope Amelia Solo Kimdir? Yaşam Şekli ve BaşarılarıŞöhreti: Futbol Oyuncu

Tebaa: Amerikan

Doğum Tarihi: 30 Temmuz 1981

Yaş: 36

Burcu: Aslan

Boyu: 1.75 M

Doğum Yeri: Richland, Washington, United States

Babası: Jeffrey Solo

Kardeşi: Marcus Solo

Eşi: Jerramy Stevens

Net Bedeli: Ocak 2017 Itibariyle 2.5 Milyon Dolar

Eğitimi: Richland Lisesi

Hope Amelia Solo Kimdir? Yaşam Şekli ve BaşarılarıHope Amelia Solo, ülkesinin ulusal ekibini 2000’den Ağustos 2016’ya kadar terleten bir Amerikan profesyonel futbol kalecisidir. Tüm zamanların en büyük kadın kalecilerinden biri olarak, o, Amerika Birleşik Devletleri’de bir hayli kariyer kapanışının rekorunu elinde yakalamaktadır. 12 yaşında profesyonel bir futbol oyuncusu olma isteğini dile getirdiği bir yazı yazdı, bu seçenek o zamanlar kadınlar için pek uygun değildi. Mektebi için oyunlarda forvet mevkiine Gerçek oynadı ancak üniversiteye gittiğinde, kaleciliğe geçti. Üst düzey kadrodaki vazifesine başlamadan evvel Amerika Birleşik Devletleri genç ulusal ekibi için oynadı. Takip eden senelerde, Amerika Birleşik Devletleri ve ötesindeki bir hayli kadın futbol liginde, özellikle de Philadelphia Charge, Kopparbergs / Göteborg, Saint Louis Athletica ve Seattle Reign FC gibi muhtelif kulüplerde yer aldı. Ve Amerika’nın iki olimpiyat altın madalyasının ve bir Dünya Kupası Şampiyonasının başarısında pay sahibiydi. ABC’nin reality partisinin eşi Maksim Chmerkovskiy ile “Stars with Dancing” isimli dansının 13. sezonunda da televizyon gösterisinde yarıştı. 30 Temmuz 1981’de Washington, Richland’da doğdu. Hope Amelia Solo, İtalyan-Amerikan Vietnam Savaşı gazisi Jeffrey Solo ve Judy Lynn’in kızıdır. Üç kardeşi, bir üvey kız kardeşi, iki erkek kardeşi vardır.

Hope Amelia Solo Kimdir? Yaşam Şekli ve BaşarılarıAnnesi, O altı yaşındayken babasından boşandı. Bir sene sonra babası onu ve Marcus’u Seattle’a götürerek birkaç günlüğüne bir otelde yaşadılar. Yedi senelik bir Umut için tatil gibi görünen şey, Jeffrey’nin polis tarafından hapsedildiği ve çocukların annelerine geri döndüğü iddia edilen bir adam kaçırma olayıyla alakalı olduğu ortaya çıktı. Forvet mevkiinde oynadığı yarıyılda, 109 gol attı ve ekibini 1996’dan 1998’e kadar üç kere arka arkaya lig şampiyonluğu zaferine ve 1998’de devlet şampiyonluğu zaferine eriştirdi. Richland High School’da okudu. Solo ayrıca TriCities’daki Three Rivers Soccer Club için de oynardı.

Mektepten mezun olduktan sonra, Solo 1999’da Washington Üniversitesi’nde konuşma eğitimi aldı. Washington Huskies’e katıldı ve baş alıştırman Lesle Gallimore ve kaleci alıştırman Amy Griffin’in vesayeti altında yedek kaleci olmak için geçiş yaptı. Üniversite kariyerinde, uluslararası kariyerine de başladı. Nisan 2000’de ilk maçında Davidson, North Carolina’da ilk karşılaşmasında, Amerika Birleşik Devletleri ulusal ekibi takımı İzlanda’yı 8-0 mağlup etti. 2002’de Washington’dan ayrıldığında, Pac10 tarihinde en üst düzey kaleci oldu. 18 kapanma, 325 gol yasaklama ve 1.02 gol ortalaması

Hope Amelia Solo Kimdir? Yaşam Şekli ve BaşarılarıSeattle’da bir parkta babasını gördükten sonra babasıyla sulhtu. Babasıyla 2007’de vefatına kadar yakın bir ilişki kurdular. Solo, 2003 senesinde Women’s United Soccer Association ekibi Philadelphia Charge tarafından hazırlandı. 8 maçta sahaya çıktı ve ilk kez Atlantik Beat aleyhindeki ilk profesyonel kapanışını sağladı. WUSA, 2003 senesinde faaliyete geçtikten sonra, Avrupa’ya gitti ve 2004 senesinde İsveç kulübü Kopparbergs / Göteborg ve 2005 senesinde Fransız kulübü Olympique Lyonnais Feminin ekibi için oynadı.

Amerika Birleşik Devletleri 2003 Yaz Olimpiyatları müsabakalarına yedek kaleci olarak seçildi. 2005 senesinde, ilk seçim olarak terfi ettirildi ve sonuçta, 7 Mart 2002’den 16 Temmuz 2008’e kadar 55 maçla Amerika Birleşik Devletleri’li bir kaleci tarafından en uzun gol Güncellmemiş çizginin rekorunun yaratılmasına yol açtı. Solo, 2007 FIFA Kadınlar Dünya Kupası maçlarının büyük çoğunluğunun başlangıç ​​serisinin bir parçası olmasına karşın, yarı final karşılaşmasında kalede Briana Scurry vardı. Amerika Birleşik Devletleri’nin Brezilya‘ya 4-0 Güncellmesiyle maç sonuçlandı. Maç sonrası görüşmede, Solo alıştırmanın verdiği seçim kararına tenkit etti.

2008 Pekin Olimpiyatları’nda Amerika Birleşik Devletleri’nin altın madalyadaki zaferli maçlarda çok üstün bir performans gösterdi. Finalde Solo ve takımı, Brezilya’yı 1-0 yendi. 16 Eylül 2008’de Women Professional Soccer liginde bir ekip olan Saint Louise Athletica grubuna katıldı. O, on dört maçta on dört golü tamamlayarak sezona son verdi. 2010 ve 2011’de sırasıyla Atlanta Beat ve MagicJack ile sözleşme imza attı. Maç yetkililerine ve ekibinin Washington Hürlüğü kaybını izleyen liberallere karşı yaptığı açıklama için 2.500 dolar para cezası aldı.

Amerika Birleşik Devletleri ulusal bayan futbol ekibi, Japonya finalini bir penaltı atışında kaybettikten sonra 2011 FIFA Kadınlar Dünya Kupası’nın yarışmasını başlattı. Solo, turnuvada Fransa‘ya karşı ülkesi için 100 sınırına erişti. 2012 Londra Olimpiyatları’ndan bir ay evvel, Hope Solo, bir testin sisteminde bir doping maddesi Canrenone bulunulduğu gerekçesiyle Amerika Birleşik Devletleri Anti-Doping Ajansı tarafından kendisine kamu uyarısı verildi. Buna karşın, rekabet için arınıldı ve Amerika Birleşik Devletleri ikinci ardışık altın madalya kazanmak için oyunlara devam etti.

2012 kulüp sezonunda Seattle Sounders Women için oynadı. Solo, National Women’s Soccer League’in açılış sezonunda 2013 senesinde Seattle Reigns FC’ye katıldı. 3 sezon kapsayan 54 maçta oynadıktan sonra 2016 senesinde kulüpten kişisel izin alarak ayrıldı. Solo, otobiyografisini “Solo: Bir Umut Anısına” ismiyle yayınladı. Spor yazarı Ann Killion’la beraber 14 Ağustos 2012’de ve HarperCollins Publishers ile beraber hatıralarını yazdı. Kurgu olmayan kategorisinde The New York Times Best Seller listesinde 3 numarada yayına açıldı.

2013 senesinde sol bileğindeki sakatlık kendisine üç aylık bir ara verdirdi. Solo, daha sonra 5 Temmuz 2015’te Japonya’ya karşı olan 5-2’lik galibiyetini takiben kupayı kaldıran Amerika Birleşik Devletleri 2015 FIFA Kadınlar Dünya Kupası ekibinin bir parçası oldu. 2016 Rio Olimpiyatları sırasında, İsveçli ekibi “ikinciler tarafından Güncelldikten” sonra “ürkekler” olarak adlandırdığı zaman eleştirdi. Askıya alındı ​​ve uluslararası sözleşmesi Amerika Birleşik Devletleri Futbolu tarafından iptal edildi. Askıya alındığı sırada, 202 uluslararası maçta rekor 102 kapanışla çıktı.

Hope Solo, 1997 ve 1998’de ‘Parade’ dergisi tarafından All-American olarak seçildi. 2000, 2001 ve 2002’de bir NSCAA All-American ve 1999’dan 2002’ye kadar Pac-10 Seçkisi oldu. 2009 senesinde ‘Senenin WPS Kaleci’ mükâfatı ve ‘Senenin Amerika Birleşik Devletleri Futbol Kadın Atleti’ mükâfatına layık görüldü. 2011 ve 2015 senelerinde “FIFA Kadınlar Dünya Kupası Altın Eldivenini” iki kere kazandı ve aynı zamanda turnuvadaki tüm yıldız ekibine de mükâfatı kazandırdı. Aynı zamanda 2011’de Bronz Ball’un da sahibi oldu.

Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu, dünyanın dört bir yanında üst üste en iyi kalecisi olan kadınları seçti 2012-15 2012 senesinde ‘Phoenix Mercury Kadın İlham’ mükâfatına layık görüldü. 2013 senesinde Senenin Spor Gösterisi Kadın Atletine layık görüldü. Ekim 2015’te, 2015 Dünya Kupası’nı kazanmasından sonra Solo, takımının geri kalanıyla beraber, Beyaz Saray’daki eski Başkan Barack Obama tarafından madalyayla şereflendirildi. Hope Solo, Ağustos 2012’de eski Amerikan futbolcusu Jerramy Stevens ile çıkmaya başladı. 14 Kasım 2012’de evlendiler.

Hope Amelia Solo Kimdir? Yaşam Şekli ve Başarıları2014 senesinde iCloud uygulamasının kurbanı oldu. Ünlü üryan resimlerin sızıntısı olayını yaşadı. Faillere karşı, “insanın ahlaki sınırlarının ötesinde” eylemini ulusa sarih bir biçimde anlatarak konuştu. Yalnız, 21 Haziran 2014 tarihinde dördüncü derece saldırıya suçlamada iki kusur sayımı suçundan tutuklanmasına yol açan Teresa ve oğluyla bir hapsetmede yer aldı. Suçsuz olduğunu iddia etti.

Suçlamalar, 13 Ocak 2015 tarihinde, iddia edilen her iki mağdurun işbirliğinden yoksun oldukları gerekçesiyle yalanlanmış olsa da, savcılar Washington’daki Yüksek Duruşma’ye temyiz başvurusunda bulunduktan sonra yine misyondan alınmışlardır. Solo, 1974 senesinde tenisçi Billie Jean King tarafından kurulan kar emeli gütmeyen bir eğitim olan ‘Women’s Sports Foundation’ ile irtibatlı çalışmaktadır. Solo, Seiko, Nike, Ubisoft ve Blackberry dahil olmak üzere çok uluslu markalarla reklam onay uyuşmalarına sahiptir.

Yazar: Osman Uçar

İçeriği Oyla

Yorum yapın