Anasayfa » Rehber » Open Ai Nedir? Nasıl Kullanılır? (Doğru Cevap)

Open Ai Nedir? Nasıl Kullanılır? (Doğru Cevap)

Open Ai nedir? Nasıl kullanılır? Sorusuyla sık bir şekilde karşılaşıyoruz. Bu içerik Open AI nedir? Ve Open Ai nasıl kullanılır? Sorularına cevap veriyor. Hızlandırılmış kılavuz olarak bu içerik aynı zamanda Open Ai ne işe yarar? Open Ai ücretli mi? Başlıklarında da farklı bilgiler veriyor.

Open Ai bir tür yapay zeka üreticisidir. Yapay zekayı doğru amaçlarla kullanabilmeyi ve insan yararına sunmayı hedefleyen Open Ai şirketi sunduğu yeni projelerle kısa süre içerisinde büyük bir değerleme sahibi oldu. Şirket kar amacı gütmeyecek şekilde çalışır ve insanlık yararına en iyi projeleri sunmakla meşguldür. Peki, Open Ai nedir? İşte sizlere doğru cevabı!

Open Ai Nedir? Nasıl Kullanılır?

Open Ai Nedir?

Open Ai, insanlığın yararına kar amacı gütmeyecek şekilde yapay zekayla ilgilenen bir araştırma şirketidir. 2015 yılında kurulan şirketin kuruluş ortakları Elon Musk ve Sam Altman’dır. San Francisco’nun California eyaletinde kurulan şirket, yapay zekanın yanlış kullanımının önüne geçebilmek ve felaket potansiyeline ilişkin varoluşsal kaygıları ortadan kaldırabilmek amacıyla kurulmuştur. Yapay zekanın güvenilir olduğuna dair geliştirmeler ve araştırmalar yapan Open AI, 1 milyar dolarlık bağışla kurulmuştur.

Elon Musk, 2018’de sahibi olduğu Tesla şirketinin Open AI projesiyle olası çatışmalar yaşayabileceği nedeniyle şirket ortaklığından ayrılmıştır. Şirket tarafından oluşturulan tüm yapay zeka projeleri güvenliği olumsuz etkileyebilecek durumlar dışında kamuya açık bir şekilde paylaşılmaktadır.

Open AI Nasıl Kullanılır?

Open AI projesini kullanmak için bir Open AI hesabına ihtiyacınız vardır. Hesabı oluşturmak için chat.openai.com internet sitesini ziyaret etmeniz gerekir. Oluşturduğunuz hesapla Open Ai projesine ait tüm diğer projeleri kullanabilme hakkına sahip olursunuz.

Open AI internet sitesine giriş yapın. Get Started butonuna basın. E – posta adresinizi yazın. Cep telefon numaranızı yazın. Open AI’yi neden kullanmak istediğinize dair soruya yanıt verin. Kayıt işlemini bitirin.

Open AI projesine kayıt olduktan sonra GPT-3 web arayüzünü açmak için sayfanın üst kısmında yer alan gezinti çubuğunu kullanarak ‘’Playground’’ sekmesine tıklayın.

Open AI Ücretli Mi?

Open AI çoğunlukla ücretsizdir fakat Open AI projesine kayıt olduğunuzda sistem size 18 $ kredi verir. Kredi sistemine dayalı bir şekilde çalışan Open AI projesinde verilen ücretsiz 18 $ krediyi bitirebilmek için epey uğraşmanız gerekir. Çünkü Open AI’de ürettiğiniz 4000 karakter başına sadece 6 sent ödeme yaparsınız.

Ücretsiz kredilerin süresi 3 aydır. 3 ay sonrasında kredileriniz biterse yeniden kredi satın almak için Open AI satış ekibiyle iletişime geçmeniz gerekir.

İçeriği Oyla

Yorum yapın