Anasayfa » Genel » Mario Lemina Kimdir? Yaşam Şekli ve Başarıları

Mario Lemina Kimdir? Yaşam Şekli ve Başarıları

Ayrıca Mario Rene Junior Lemina olarak da öğrenilir. Born Ülke: Gabon Tebaa: Fransız Doğum Tarihi: 1 Eylül 1993 Burcu: Başak Boyu: 1.84 M Doğum Yeri: Libreville Çocuğu: Lemina Neals Mario Lemina, Orta Afrika ülkesi Gabon’dan bir futbolcudur. Bir Hayli önde gelen Avrupalı ​​ekibin bir parçası oldu. Şu anda İngiliz kulübü, Southampton FC ve Gabon ulusal futbol ekibi için oynamaktadır. Rakip kulübü Liverpool, 2017-2018 sezonunun sonunda onu […]

Mario Lemina Kimdir? Yaşam Şekli ve BaşarılarıAyrıca Mario Rene Junior Lemina olarak da öğrenilir.

Born Ülke: Gabon

Tebaa: Fransız

Doğum Tarihi: 1 Eylül 1993

Burcu: Başak

Boyu: 1.84 M

Doğum Yeri: Libreville

Çocuğu: Lemina Neals

Mario Lemina, Orta Afrika ülkesi Gabon’dan bir futbolcudur. Bir Hayli önde gelen Avrupalı ​​ekibin bir parçası oldu. Şu anda İngiliz kulübü, Southampton FC ve Gabon ulusal futbol ekibi için oynamaktadır. Rakip kulübü Liverpool, 2017-2018 sezonunun sonunda onu almaya tutkulu. Lemina daha evvel iki sezon geçirdiği İtalyan devleri Juventus’a transfer edilmeden evvel Fransız kulüpleri Lorient hem gençliğin hem de ilk ekiplerin bir parçası olduğu ve Marsilya için oynadı. Ayrıca beynelmilel arenada Fransa‘yı temsil etti, ancak son zamanlarda ulusal ekiplerinin bir parçası olmak için Gabonese Federation’a geçti. Lemina sağ ayaklı ve çoğunlukla iyi bir orta dereceli orta saha oyuncusu olarak oynuyor, zira sahip olduğu iyi belgelenmiş marifet ve ardından sahada misilleme hücumu başlatabilme hünerine sahip.

Mario Lemina, Libreville, Gabon’da 1 Eylül 1993’te doğdu. Şu anda Gabonese ve Fransız yurttaşlığı bulunuyor. Başka Bir Deyişle çifte yurttaş hakkına sahip bir futbolcudur. Lorient gençlik ekibine 11 yaşında katıldı ve 2012-2013 sezonuna kadar onlarla beraber kaldı. Lemina’nın mücadeleleri, Lorient gençlik takımıyla beraber, 2012–2013 sezonunda ilk ekibine bir terfi ile mükâfatlandırıldı, ancak 15 yaşındayken üst düzey eğitimi almaya başlamıştı. Bu, sahip olduğu tek sezondu. Takımla geçirdi. Gençlik koçu Regis Le Bris Güncelden de onu beğenerek hatırlar ve “Hedef, öteki gençlerin Mario misalini izlediğidir.” Der.

Mario Lemina Kimdir? Yaşam Şekli ve BaşarılarıLorient profesyonel ekibiyle yaptığı çalışma geniş değildi, ancak öteki ekiplerin dikkatini sürükleyecek kadar etkileyiciydi. Ligue 1 ekibi Marseille, 2013-2014 sezonunun başında 4 milyon avro karşılığında kendisini ekibe satın aldı. İlk sezonunda Marsilya’yla beraber, çok fazla reyin zamanı verilmemiş ve çok fazla tesir yaratmaya çalışılmıştır. Bu zaman süresince yalnızca 8 lig maçı ile oynama ortalamasıyla sezona başladı.

2013 senesinde, Lemina, Fransa’nın ‘Under-20’ ve ‘Under-21’ ekiplerinin bir parçasıydı. Aynı zamanda Paul Pogba ile beraber ‘U-20 Dünya Kupası’ kazanan Fransız ekibinin bir parçasıydı. O sırada beynelmilel koçu Jose Anigo, Lemina’nın ortalamanın üstünde marifetlere sahip olduğuna inanıyordu.

İkinci sezonu Marsilya’yla 2014-2015 daha yararlı oldu, zira idareyici Marcelo Bielsa hünerlerini daha fazla kullanmaya başladı ve futbolcuların büyük çoğunluğunun değişik bir oyuncu tipi olduğuna inanıyordu. Marsilya ligde sırayı dördüncü tamamlamıştı. Sezonda 23 lig maçı yaptı. Marsilya ile misyon vaktinin kavgasız olmadığını belirtmek gerekir. Şubat 2015’te kırmızı kart gösterildi ve Ligue de Football Professionnel LFP tarafından dört oyunluk bir yasakla cezalandırıldı ve Rennes ekibi forvet oyuncusu Ola Toivonen’ın kasığına yumruk attı. Takımı, bu cezanın ağır olduğunu ve daha evvel iyi bir tutum sergilediğini iddia ederek onu destek ver.

Marsilya için oynarken, aynı zamanda 2015 Afrika Milletler Kupası’nda oynamak için Gabon milli ekibi tarafından çağrıldı, ancak Fransa’nın yerine onu seçeceği umudunu yalanladı. Ancak, daha sonra fikrini değiştirdi ve Gabonese Federasyonu’na katılmaya karar verdi ve Gabon milli ekibinin resmi abonesi olmaya devam etti. Panterler için ilk kere Tunus‘a karşı 3-3 biten bir arkadaşlık maçında 1 gol attı.

Yurtiçinde, disiplin meselelerine karşın 2015, ‘Lider Ligi’ kulüplerinin alakasını göstermeye başladığı için Lemina için iyi bir sene oldu. Southampton, West Çiğ United ve Liverpool’un ehemmiyetli alakasına karşın, Mario, 31 Ağustos’ta, 500.000 € ‘luk sezonluk bir krediyle satın aldıklarını açıklayan İtalyan kulübü Juventus tarafından satın alındı. 2014-2015 sezonunun sonunda oyuncuyu 9,5 milyon € karşılığında satın alma opsiyonuna sahip. Juventus’un ilk golünü Juventus’ un dış sahada oynadığı Napoli’ye karşı oynadığı üçüncü maçta kaydoldu.

Mario Lemina Kimdir? Yaşam Şekli ve BaşarılarıBu ilk sezondaki çalışmaları, Juventus idareyicisi Massimiliano Allegri’yi, sakatlıkla alakalı olmasına karşın, dört senelik bir uyuşma karşılığında performansla alakalı hedefler yerine getirilirse, 1 milyon avroluk ek bir fiyatla satın almaya ikna edecek kadar dikkat çekiciydi. Lemina orta saha oyuncusu Claudio Marchisio’nun yokluğunda kumpaslı olarak çalışmaya başladı. Ekibinin”Serie A”şampiyonluğuna takviyeci oldu. En ehemmiyetlisi, AC Milan’a karşı oynadığı ‘Coppa Italia’ finalini oynadı ve Juventus ikinci maçı güvence altına almak için maçı 1-0 kazandı.

Ancak saldırgan tavrı ve disiplinden yoksunluğu Allegri ile olan ilişkisine azıcık kasvet verdi. Lemina, İngiliz kulübü Southampton’a erken bir hamle yapmanın yolunu açan daha ​​çok reyin oynama hevesini de dile getirdi.

Ağustos 2017’de, nihayet 15.4 milyon £ ‘luk rekor bir kulüp fiyatı karşılığında Southampton’a katıldı. 20 Ağustos’ta Saints için ilk maçını oynadı ve West Çiğ United’a karşı 3–2 zafer sağladı. Zaman zaman kendisini rahatsız etmeye devam eden bir ayak bileği zararı ve 2017’de Boks Gününde Tottenham için özellikle acımasız bir kayıp olmasına karşın, Lemina hayranlarını, özellikle de Crystal Palace ve Manchester United’a karşı olan maçlarında etkiledi.

Lig lideri Liverpool FC, sonraki oyuncuyu kazanmakla ilgilendi. Liverpool idareyicisi Jurgen Klopp şimdiden Liverpool’un mevcut kadro abonelerinden Southampton’dan beşini satın aldı. L’Equipe ve France Football gibi tanınmış kaynaklar Reds’in önümüzdeki sezonda Gabonese orta saha oyuncusunu alacağını iddia etmektedir. Lemina, 2013 U-20 Dünya Kupası’nı kazanan Fransız takımının bir parçasıydı. Kulüp, 2015-2016 ve 2016–2017 sezonlarında Juventus için oynadı ve kulüp iki ardışık ikiye direndi.

Southampton’a taşınması, kulübe transfer fiyatı olarak 15.4 milyon £’ luk bir rekor ödeme kararı aldı. 2016-2017 sezonunda 27 gol teşebbüsü sınadı ve bunların en az % 63’şanı bitirebildi. Aynı zamanda o sezonun üstlendiği tüm geçişlerin % 90’ını bitirdi ve ortalamada her 225 dakikada bir ondan yalnızca pas alınıyordu. Neals Lemina isminde bir oğlu var. Orta saha oyuncusu Neals’ın “esin” olduğunu düşünüyor ve oğlunun annesinden bölmesine karşın ikisinin de ondan şeref dinlediğini belirtti.

Ayrıca, Belçikalı model ve şarkıcı, daha önceki Liverpool ve Manchester City forvet oyuncusu Mario Balotelli’nin daha önceki nişanlısı Fanny Neguesha ile bir ilişki içerisindeydi. Mart 2018’de, Lemina İnstagram hesabında Neguesha’nın ikinci çocuğunu beklediğini açıkladı.

Lemina Toivonen’e yaptığı atak ile örneklendiği gibi “ateşli bir şahsiyet” ve “ateşli kafa” olarak öğrenilir. O, oyunu kırma ve topu hareket ettirme kabiliyeti ile öğrenilir. Onun çok Gerçekltululuğu da ona iyi hizmet etti, ona sağda ve üç karakter bir korunmanın bir parçası olarak bir oyuncu olarak oynamasına izin verdi.

Oyuncu olarak cılızlıkları, karar verme hünerlerinin beceriksizliğini ve ara gizeme odak noktasını kapsamıyor. Lemina bizzat konsantrasyonu daha fazla dikkat gerektiren bir özellik olarak belirlemiştir.

Yazar: Osman Uçar

İçeriği Oyla

Yorum yapın