Anasayfa » Genel » Kübra Güran Yiğitbaşı

Kübra Güran Yiğitbaşı

Kübra Güran Yiğitbaşı Biyografisi

Kübra Güran Yiğitbaşı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Takviyecisi iken, 12 Mayıs 2023’de Afyonkarahisar valisi olarak soyulmuştur.

Kübra Güran Yiğitbaşı, 1979 senesinde Ankara ’da doğmuştur. İmam hatip lisesinden mezun olduktan sonra lisans eğitimini Ankara Üniversitesi İrtibat Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bvefatı ’nde bitirdi. Ardından İstanbul Ticaret Üniversitesi, Uygulamalı Psikoloji Bvefatı ’nde yüksek lisansını “Baba Yoksunluğunun Çocuk Üzerindeki Tesiri” üzerine hakikatleştirdiği çalışmasıyla bitirdi. 2012 senesinde Marmara Üniversitesi İrtibat Fakültesi Gazetecilik Bvefatı ’nde “İkna Edici İrtibat Sürecinde Siyasal İleti Tasarımı” isimli teziyle doktorasını bitirdi. Ardından aynı fakültede takviyeci doçent ve doçent olarak çalıştı.

Marmara Üniversitesi İrtibat Fakültesi Gazetecilik Bvefatı ’nde Araştırma Vazifelisi, Dr. Öğretim Azası ve Doçent olarak vazife yapmıştır. Lisans ve yüksek lisans seviyesinde; Tahlilci Gazetecilik, Medya ve Sivil Toplum, Çocuk Yayıncılığı, Yaratıcı Yazarlık Atölyesi, İrtibat Etiği, Medya ve Çocuk gibi dersler vermiştir. Üniversite bünyesinde Dekan Destekçiliği, Fakülte İdare Heyeti ve Fakülte Heyeti azalığı, Anabilim Dalı Başkanlığı, Müessesesel İrtibat Koordinatörlüğü gibi yönetimsel vazifelerde bulunmuştur.

Kübra Güran Yiğitbaşı, Marmara Üniversitesi İrtibat Fakültesinde akademisyen olarak çalıştığı sırada 8 Ağustos 2014 tarihinde Cumhurbaşkanlığı adayı Recep Tayyip Erdoğan’a, katıldığı bir canlı yayında söz alarak “serbestleştirici adımları” için teşekkür etti.

Kübra Güran Yiğitbaşı, 5 Ağustos 2021 – 12 Mayıs 2023 tarihleri arasında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Takviyecisi olarak vazife yaptı.

Kübra Güran Yiğitbaşı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ’ın kızı Esra Erdoğan Albayrak ve Cumhurbaşkanlığı İrtibat Başkanı Fahrettin Altun ’un eşi Fatmanur Altun ile birlikte TÜRGEV ’in “Vakıf Meclisi”nde vazife aldı. Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı TÜRGEV İdare Heyeti azası, Çocuk İçin İçerik Derneği ÇİÇEK Akademik Heyet abonesidir.

2016 senesinde 15 Temmuz Darbe Teşebbüsü ‘nden dört ay sonra, darbeye sabredenleri mevzu alan, Dayanan Kalplerin Hikayesi isminde bir belgesel çekti. belgeseli Boğaziçi Film Şenliği ’nde gösterilmiş, Türkiye Radyo Televizyon Kurumu belgeselde yayınlanmıştır. 2018 senesinde ise “Çocuk Yayınları ve Dışa Açılım” ile “Siyasal Dilin Satır Arası” başlıklı iki kitap çıkardı

Kübra Güran Yiğitbaşı, 2019 senesinde Basın Duyuru Müesseseyi Genel Heyet temsilcisi olarak atandı. 5 Ağustos 2021 tarihinde, Bakan Derya Yanık‘ın yarıyılında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda bakan takviyecisi vazifesine atandı.

Kübra Güran Yiğitbaşı, 18 Mayıs 2023 tarihinde Afyonkarahisar Valisi olarak atandı.

Kübra Güran Yiğitbaşı, ortopedi hekimi Burhan Selim Yiğitbaşı ile konutludur. 3 çocuğu vardır.

Kübra Güran Yiğitbaşı, ayrıca eşi hekim Burhan Selim Yiğitbaşı ile birlikte sağlık alanında faaliyet gösteren “Medor Ortopedi ve Sağlık Mahsulleri”, “Lale İrtibat ve Sağlık Hizmetleri” isminde iki özel işletmenin paydaşları arasındadır.

Kitapları :
2018 – Çocuk yayınları ve dışa açılım
2018 – Siyasal Dilin Satır Arası

İçeriği Oyla

Yorum yapın