Anasayfa » Genel » Nicklas Bendtner Kimdir? Yaşam Şekli ve Başarıları

Nicklas Bendtner Kimdir? Yaşam Şekli ve Başarıları

Tebaayı: Danca Doğum Tarihi: 16 Ocak 1998 Burcu: Oğlak Boyu: 1.93 M Doğum Yeri: Kopenhag Babası: Thomas Bendtner Annesi: Joan Bendtner Çocukları: Nicholas Bendtner Nicklas Bendtner, şu anda Norveç Rosenborg ekibi ve Danimarka ulusal ekibi için oynayan Danimarkalı futbolcudur. Fiziksel eforu ve havadaki mahareti ile öğrenilir. Danimarka’nın Kopenhag şehrinde doğdu. Futbol kariyerine genç yaşta başladı ve Tarnby Boldklub kulübünü canlandırdı. Ayrıca, 16 yaşından ufak, 19 yaş […]

Nicklas Bendtner Kimdir? Yaşam Şekli ve BaşarılarıTebaayı: Danca

Doğum Tarihi: 16 Ocak 1998

Burcu: Oğlak

Boyu: 1.93 M

Doğum Yeri: Kopenhag

Babası: Thomas Bendtner

Annesi: Joan Bendtner

Çocukları: Nicholas Bendtner

Nicklas Bendtner, şu anda Norveç Rosenborg ekibi ve Danimarka ulusal ekibi için oynayan Danimarkalı futbolcudur. Fiziksel eforu ve havadaki mahareti ile öğrenilir. Danimarka’nın Kopenhag şehrinde doğdu. Futbol kariyerine genç yaşta başladı ve Tarnby Boldklub kulübünü canlandırdı. Ayrıca, 16 yaşından ufak, 19 yaş altı ve 19 yaş altı seviyelerde Danimarka için beynelmilel olarak oynamaya başladı. İlk beynelmilel çıkışını ve ilk beynelmilel golünü attığı Polonya’ya karşı arkadaşlık maçında yaptı. Üst düzey kariyerine geldiğinde, ilk evvel İngiliz kulübü Arsenal ile kontrat imza attı ve seneler süresince çok popüler oldu. Bir zamanlar Birmingham City Ekibi’na ödünç verildi. Arsenal’e döndükten sonra, onlarla uzun seneler oynadı. 2014 senesinde VFL Wolfsburg ile kontrat imza attı ve iki sene sonra Nottingham ile kontrat imza attı. Bir sene sonra ekipten ayrıldı ve Norveç ekibi Rosenborg ile kontrat imza attı. Bugüne kadar kariyerinde, ‘Senenin Danimarka Mahareti’ ve ‘Senenin Danimarka Futbolcusu’ gibi sayısız mükâfata layık görülmüştür.

Nicklas Bendtner 16 Ocak 1988’de Danimarka’nın Kopenhag şehrinde doğdu. Çok erken yaşta futbol oynaması dışında ebeveynleri ve çocukluğu hakkında pek fazla bilgi yoktur. Bir genç olarak, Kopenhag Boldklub’a katılmadan evvel Tarnby Boldklub için futbol oynadı. Nicklas Bendtner’ın profesyonel kariyeri 2005’te İngiliz Kulübü Arsenal ile başladı. Ertesi sene, birkaç aylığına Birmingham City Kulübüne ödünç verildi. Ocak 2007’ye kadar onlar için oynadı ve ekip için on bir lig golü attı.

Nicklas Bendtner Kimdir? Yaşam Şekli ve BaşarılarıMayıs ayında Arsenal ile kontratını Güncelledi ve 2007-08 sezonuna geri döndü. Premier Lig’deki ilk golü, ekibinin kazanmasına takviye ettiği Tottenham Hotspur’a karşı 22 Aralık’ta geldi. Kısa bir müddet askıya alınmış olmasına karşın, kısa müddet sonra ekibine geri döndü ve ilk golünü FA Cup’da Burnley’e karşı bir maçta Ocak 2008’de attı.

2008-09 sezonunda ve daha sonra 2009-10 sezonunda ekip için skorlamaya devam etti. Sezon süresince performansından dolayı çok memnun kalmıştı. Mart 2010’da Ayın Arsenal Oyuncusu mükâfatını kazandı. 2011 sezonunda çoğunlukla kasık meseleyi sebebiyle sakatlıklar yaşadı. Birkaç gol atmış olmasına karşın, bir sene süresince Sunderland Premier Ligi kulübüne ödünç verildi.

Nicklas Bendtner, Sunderland için çok kıymetli bir oyuncu olduğunu ve sezonun Premier League maçlarında sekiz golle ekibin en skorer adı olduğunu söyledi. Daha sonra bir sonraki mevsimde Juventus kulübüne ödünç verildi ve bu sırada uyluk yaralanması geçirdi. Sezon süresince rastgele bir gol alamadığı için, Juventus daha evvel de düşündüğü halde krediyi kalıcı hale getirmedi. Arsenal ekibine geri döndü ve 2013-14 sezonunda ekiple oynadı. Ekip için birkaç gol atmış olmasına karşın, bir izlenim yaratmayı muvaffak olamadı. Kontratının süresi dolduğunda, sezonun sonunda ekip tarafından hür vazgeçildi.

Ağustos 2014’te VFl Wolfsburg kulübü ile üç senelik bir uyuşma imza attı. İdare müdürü Klaus Alofs tarafına methedildi. İlk çıkışını 2-2 birlikteye biten Eintracht Frankfurt maçı ile yaptı. Kasım 2014’te ekip için ilk golünü attı ve önümüzdeki birkaç ay süresince onlar için birkaç gol daha attı. Nisan 2016’ya kadar takımıyla görüşerek kontratını şipşak yürürlükten kaldırmaya karar verdiler. Daha sonra Nottingham Forrest ile kontrat imza attı ve 2016-17 EFL Kupası’nda ilk çıkışını yaptı. Mart 2017’de Norveçli Rosenborg kulübü ile uyuştu. O zamandan beri onlar için oynamaktadır.

Nicklas Bendtner, 16 Şubat’ta 16 şahsiyet ekip için beynelmilel turnuvasını Şubat 2004’te yaptı. İlk maçını Ermenistan‘a karşı oynadı. Daha sonra 17 yaş altı ekibine katıldı ve onlar için gol atmaya devam etti. 2004 senesinde 17 oyuncuyla Danimarka ulusal ekibi için seçildi. 21 yaşından ufak şovunu Mayıs 2006’da İspanya’ya karşı dostane bir maçta yaptı. Ekibini 2-0’lık bir galibiyete götürdü. Aynı sene, ağustos ayında, üst düzey beynelmilel çıkışını Polonya’ya karşı dostça bir maçta yaptı. Bir gol atmayı muvaffak oldu ve ekibini 2-0 başarıya taşıdı.

Nicklas Bendtner Kimdir? Yaşam Şekli ve BaşarılarıEkibinin 2010 Dünya Kupası’na katılmasına destekçi oldu. Katkısı için, Senenin Danimarkalı Oyuncusu seçildi. Ancak, Dünya Kupası’nda, takımı grup evresinin ötesine ilerleyemedi.2011 Avrupa Şampiyonası’nda ülkesini temsil etme talihi sunulmasına karşın, öneriyi yalanladı. Bu senenin ilerleyen saatlerinde Danimarka’nın Euro 2012’ye hak kazanmasında büyük rol oynadı.

Nicklas Bendtner, kariyeri süresince, 2004’te ‘Senenin 17 Yaş Altı Futbolcusu’, 2007’de ‘Senenin Danimarka Futbol Mahareti’, ‘Senenin Danimarka Futbolcusu’, 2009’da muhtelif zafer ve mükâfatlar aldı. 2009 senesinde ‘Senenin Danimarka Maksadı’ seçildi 2017 senesinde ‘Eliteserien top scorer’ seçildi.

2009 senesinde, Nicklas Bendtner, Danimarkalı model, teşebbüsçü ve TV karakteri olan Caroline Fleming ile çıktığını bildirdi. Bir sene sonra Caroline oğlunu doğurdu. Çift, bebeğin doğumundan hemen sonra ayrıldı.

Yazar: Osman Uçar

İçeriği Oyla

Yorum yapın