Anasayfa » Genel » Jamie Vardy Kimdir? Yaşam Şekli ve Başarıları

Jamie Vardy Kimdir? Yaşam Şekli ve Başarıları

Jamie Vardy, Leicester City’de İngiliz Premier Ligi’nde forma giyen İngiliz futbolcudur. Ayrıca İngiliz ulusal futbol ekibinin ehemmiyetli bir abonesidir. Vardy mektep günlerinde futbol oynamaya başladı ve ilk büyük ekibi Stocksbridge Park Steels idi. 2007 senesinde ilk kere ekip için oynama fırsatı buldu ve herkesi muhteşem becerileri ve mucizevi bir sansasyonel hüneri ile etkiledi. Daha sonra FC Halifax Town ekibinin […]

Jamie Vardy Kimdir? Yaşam Şekli ve BaşarılarıJamie Vardy, Leicester City’de İngiliz Premier Ligi’nde forma giyen İngiliz futbolcudur. Ayrıca İngiliz ulusal futbol ekibinin ehemmiyetli bir abonesidir. Vardy mektep günlerinde futbol oynamaya başladı ve ilk büyük ekibi Stocksbridge Park Steels idi. 2007 senesinde ilk kere ekip için oynama fırsatı buldu ve herkesi muhteşem becerileri ve mucizevi bir sansasyonel hüneri ile etkiledi. Daha sonra FC Halifax Town ekibinin Kuzey Premier Ligi’nde oynadı ve ilk sezonunda 25 gol attı ve 2010 senesinde ‘Senenin Oyuncu Tarafından Oynatıcısı’ ödülnama layık görüldü. 2012 senesinde Leicester City tarafından satın alındı. Ekibinin 2014’te bir kupa kazanmasına destekçi oldu ve bir sonraki sezonda, 11 ardışık maçta gol attı, Kendini ‘Sezonun Birinci Ligi Oyuncusu’ ve ‘Senenin FWA Futbolcusu’ yapmayı muvaffak oldu. 2015 senesine gelindiğinde, beynelmilel çıkışını çoktan yapmış ve şu anda ulusal futbol ekibinin hayat çizgileri arasında yer almıştır.

Jamie Vardy, 11 Ocak 1987’de Sheffield, İngiltere’de daha alt orta sınıf bir ailede doğdu. Ailesi uzun bir müddet süresince muhtaçlıkla gayret etti. Babası bir vinç sürücüyü iken, annesi bir şirkette sekreter olarak çalıştı.

Jamie akademik kariyerinde özellikle iyi değildi ve zamanının çoğunu futbol oynamakla geçirdi. 16 yaşına geldiğinde, yerel futbol ekipleri için oynamayı umuyordu. Yerel ekibin bir parçası olmak istiyordu, Sheffield Wednesday tarafından yeterince iyi olmadığı için yalanlandı. Bundan bir müddet sonra Jamie kalbindeki sesi değiştirdi ve futbolcu olmanın hayallerini vazgeçmeye karar verdi.

Ayrıca, ebeveynleri kumpaslı olarak kendi konutlarında yaşamak için Jamie’yi konuttan çıkarmışlardı. Daha sonra faturalarını ödemek için acayip işler almaya başladı ve zaman geçirdiğinde futbol marifetlerini pratik yapmaya devam etti. Stockbridge Park tarafından çekildiği gibi güç işi galip geldi. Haftada 30 pounddan az kazanıyordu ama bir futbol ekibinde olmak için kendini kutsanmış gibi hissetti.

Jamie Vardy Kimdir? Yaşam Şekli ve BaşarılarıPerformansı faydalı idman altında büyüdü ve 3 sene geçirdikten sonra her standardın fantastik bir performansı olan 66 golün ardından büyük ekiplerin dikkatini çekti. Ağustos 2010’da Jamie, Halifax için ilk çıkışını yaptı ve ekibi için kazanan golü attı. Kalan maçlardaki performansı ona birkaç ödül kazandırdı ve onu ekibin harika çocuğu yaptı. İlk büyük sezonunda 25 gol atmak minik bir zafer değildi ve bu da onu Oyuncu’nun Senenin Oyuncu Ödülnama götürdü.

Popülerliği çoğaldıkça, bazı büyük ekipler de Jamie’yi yanlarına almak istedi ve sonunda 2011’de Conference Premier’in ekibinin Fleetwood kasabasına gitti. Ekibin ilk sezonunda bir başka Senenin Oyuncusu ödülnama layık görüldü. Daha sonra takımını kurulduğu günden bu yana ilk kere bir zafere götürdü. Bundan sonra Jamie’yi hiçbirşey durduramadı ve İngiliz Premier Ligi’nde oynamak için Leicester City ile kontrat imza attı.

Uyuşma Mayıs 2012’de açıklandı ve Jamie, kulüple üç senelik bir kontrat imza attı. Ancak, ilk sezonu harika değildi ve Jamie sezon süresince makûs formda gayret etti.

Daha sonra alıştırmanı ile çok çalıştı ve gelecek sezonda her zamankinden daha güçlü geldi. Leicester, bir sonraki sezonun başından itibaren masanın üstünde sona erdi. Jamie birkaç gol attı ve ekibine şampiyonluk kazandırdı. Jamie 16 gol attı ve ekipteki yerini yine teyit etti. Ayrıca sezonun sonuna kadar ‘Senenin Oyuncusu’ seçildi. 2014’şan ilk Premier Ligi maçında oynamasıyla beraber 2014 büyük bir seneydi. Sakatlanmalardan dolayı iki maç kaçırdıktan sonra Arsenal’e karşı ilk çıkışını yaptı ve oyunu değiştirmek için gol attı. Bir kere daha Ayın Oyuncusu ödülnamı Nisan ayında aldı.

Jamie Vardy Kimdir? Yaşam Şekli ve BaşarılarıOnun coşku verici performansı, 2015’te 11 ardışık maçta gol atmasıyla devam etti ve bu da ona Ekim ve Kasım aylarında Ayın Birinci Ligi Oyuncusu ödülnamı kazandırdı. 2015’te ulusal ekip için oynamaya çağrıldı ve ilk kere Dublin’de İrlanda Cumhuriyeti’ne karşı arkadaşlık maçı yaptı. Enteresan bir biçimde, takımın kaptanı Wayne Rooney ile bir ihtilaf yaşadığı söylendi, ancak dedikodular hem oyuncular hem de idareyicileri tarafından yalanlandı.

2016 senesinin başında, Premier Ligi’nde oynayan en iyi oyunculardan biri olarak, idareyicisi Claudio Ranieri’nin paha biçilmez olarak nitelendirilmesiyle karşılandı. Takımı daha sonra tarihte ilk kere UEFA Şampiyonlar Ligi için nitelikli bir ekip oldu.

Sezonun sonunda ‘Senenin FWA Oyuncusu’ seçildi ve Barclay’ın ‘Premier Ligi Oyuncusu’ ödülnamı kazandı. Haziran 2016’da Arsenal, kendisine satın almaya arzulu olduğu için ona rekor bir maliyet öneri etti. Ama Leicester daha da iyi bir maliyet sunarak ona gözetti. Bu Jamie’nin Leicester’la kalmasına neden oldu.

Leicester için oynamaya devam etti ve Şubat 2017’de Sevilla FC’ye karşı ilk UEFA Şampiyonası Ligi golünü attı. Jamie Vardy, bir gece kulübü tanıtım faalliğinde çalışırken Rebekah Nicholson’la tanıştı. İkili hemen çıkmaya başladı ve Mayıs 2016’da evlendi.

Düğün, Jamie ve ailesi arasındaki süren anlaşmazlığı sarihe vurduğu için azıcık münakaşalı hale geldi. Jamie, ailesini düğün için davet etmedi ve bunu sorduğunda yanıt vermedi. Annesi daha sonra gazetecilere aylarca ailesiyle görüşme yapmadığını söyledi.

Kasım 2015’te Jamie, tomurcuklanan futbolculara ve futbol marifetlerini geliştirmek isteyenlere destekçi olmak için V9 Academy’yi başlattı. 2016 senesinde, Jamie’nin hayatına katlanan bir senaryo, bir filme alınmaya hazırdı. Projenin çok yakında zemine gitmesi bekleniyor.

2015 senesinde Jamie bir videoda görüntülendiğinde, bir Doğu Asya erkeğine “Japon” diyerek rezervasyon yaptırdı. Bu onun takımı ile iyi gitmedi ve para cezasına çarptırıldı ve bir eğitim kursuna katılmak zorunda kaldı. Jamie daha sonra bunun ‘pişmanlık yanılgısı’ olduğunu söyleyerek özür dilemiştir.

Öğrenilen değişik adları: Jamie Richard Vardy, Jamie Richard Gill

Doğum Tarihi:11 Ocak 1987

Yaş: 31

Boyu: 1.79 M

Doğum Yeri: Sheffield, United Kingdom

Babası: Richard Gill

Annesi: Lisa Vardy

Eşi: Rebekah Vardy

Çocukları: Ella Vardy, Sofya Vardy

Yazar: Osman Uçar

İçeriği Oyla

Yorum yapın