Anasayfa » Genel » HTML Nedir? Nasıl Kullanılır?- HTML Kod Rehberi

HTML Nedir? Nasıl Kullanılır?- HTML Kod Rehberi

Şayet bir web sitesine sahipseniz HTML kodları hakkında bilgi sahibi olmanız gerekir.Hazır Script, WordPress veya kendi sabit HTML web siteleri olsun yapılan farklılıklar için HTML kullanmanız gerekir. Bu yüzdende emin bir seviyede HTML bilgisine sahip olmalısınız. HTML Kod Kılavuzu ’ne geçmeden evvel HTML hakkında ayrıntılı bilgileri sizlerle paylaşacağız.

HTML Nedir? Nasıl Kullanılır?

HTML Hiper Metin İşaretleme Dili, web sitelere ait sayfaların hazırlanması için kullanılır. Arama motorları, kullanılan HTML kodlarını kavrayarak görsel web sayfasının oluşturulmasını sağlar. HTML ile alakalı öğrenilmesi gereken en ehemmiyetli şeylerden biri de bir programlama dili olmadığıdır. HTML, web sitenizin sayfaları hakkında arama motorlarına lüzumlu bilgileri verir. Yazı ve görsel içeriklerin sayfa içerisindeki konumunu ve düzgün bir şekilde görüntülenmesini sağlar.

HTML ile web sayfa oluştururken rastgele bir programa lüzumunuz olmayacak. Word, wordpad veya anekdot defteri gibi metin editörleri kullanarak oluşturabilirsiniz. Kodları yazarken basitlik sağlamak istiyorsanız Dreamweaver, Notepad++ veya Sublime Text gibi programlar kullanabilirsiniz. Ayrıca kod yazım süratini de artırabilirsiniz bu biçimde. Hazırlanan web sayfaları kaydolurken tarayıcıların kavrayacağı biçimde kaydolmanız gerekir. Bunun için html veya xhtml gibi uzantılar kullanabilirsiniz.

HTML Kodlarını Yazarken Nelere Dikkat Edilmelidir?

,

ve gibi “<…>” sembolleri içerisinde yazılan kodlara tag/yafta denir. Açılan her tag kapatılmak zorundadır. Kapatmak için / imgesini kullanmanız gerekir. Bazı vaziyetlerde bu geçersizdir. Ayrıca hiyerarşik bir kumpas oluşturulmalıdır. Türkçe şahsiyet yoktur. Tagları minik veya büyük harfle oluşturabilirsiniz. Genel olarak minik harf kullanılır. HTML sayfaları, için emin bir şablona göre oluşturulmalıdır:

         

         

Başlık

        

         

İçerik         

Yukarıyada belirttiğimiz şablonda yer alan kodların ne anlama geldiğini açıklayalım:

: Sayfa başlangıcında yer alır. HTML 5 versiyonunun kullanıldığını gösterir. En aktüel olan olduğu için HTML 5 kullanılır. : Sayfa yer alan kodların HTML kodu olarak açıklandığını belirtir. Doctype dışındaki diğer tüm kodlar html içinde olmak zorundadır. kodunu head be body olarak ikiye parçalar.

Başlık: tarayıcı sekme kısmında görünen başlık kısmıdır. : Hazırlanan sayfalar ile alakalı bilgilerin ve belirlemelerin yer aldığı kısımdır. Bu kısımda yer alan kodlar oluşturulan web sayfasında görüntülenmez. : Oluşturulan sayfanın içeriğinin hepsini kapsayan kısımdır. Kullanılacak olan tagların büyük çoğunluğu body yaftayı içerisinde yer alır.

HTML Kod Kılavuzu 

: Açıklama Ekleme : Dosya Cinsi Yazma : Site içi veya dışı bağlantı vermek için kullanılır. : Kuruluş ve yer gibi adların kısaltılmasında kullanılır. : Kısaltmanın açıklamasını ilave etmek için kullanılır.

: Adres ilave etmek için kullanılır. : Fotoğraf üzerinde alan belirtmek için kullanılır. : İrtibatlar için ana yol bildirirken kullanılır. 

:

Rastgele bir kaynaktan/siteden alıntı yapıldığında belirtmek için kullanılır.
:
Alt satıra geçmek için kullanılır. 
biçiminde kullanılır. Buton oluşturmak için kullanılır. Gönder, indir, yükle vb. : Tablo başlığı belirtmek için kullanılır. : Bilgisayar kodu biçiminde yazmak için kullanılır.
:
Açıklama ilave etmek için kullanılır.
: Kodları gruplandırmak ve dosyada alan belirtmek için kullanılır. Bir sitede üst kısım, alt kısım, yorum ve içerik gibi bir hayli değişik alanın karışmaması için kullanılır.
:
Alan tanımlamak için kullanılır.
yaftayı ile eş. Yazılan kodun çerçeve içine alınmasını sağlar.
:
Form İrtibat formu gibi… ilave etmek için kullanılır. İnput eiketleri ile beraber kullanılır. : Çerçeve oluşturmak için kullanılır. : Çerçeve dizisi oluşturmak için kullanılır. : Fotoğraf ilave etmek için kullanılır.
    ,
  • ,
      :
 Listeleme yaparken kullanılır. Oluşturulan her liste için
    tagı açılmalı ve içerisine
  • ve
      tagları ilave edilmeli.
    1. ve
        için aynı kullanım söz mevzusu değildir.
      1. nokta biçiminde liste yaparken
          numaralandırma ile liste yapar. : ve tagları arasında kullanılır. meta yaftalarının Gerçeklanması ve sistemle alakalı bilgi vermek için kullanılır. tagı ile tanımladığınız tercihin her alternatifinde
İçeriği Oyla

Yorum yapın