Anasayfa » Genel » Hakan Eren (Diyarbakırlı)

Hakan Eren (Diyarbakırlı)

Hakan Eren Diyarbakırlı Biyografisi

DJ, Radyo programcısı ve sunucusu, dizi oyuncusu, elektrik mühendisi

Türkiye ’deki en geniş albüm ve Türkçe pop müzik plak arşivine sahip olan Hakan Eren, Türk pop müzik tarihinin en balakalı uzmanı olarak anılıyor.

Hakan Eren Diyarbakırlı, 6 Mayıs 1963 tarihinde Diyarbakır ’da doğmuştur. Bütün ismi İsmail Hakan Eren ’dir. Annesinin ölüm etmesinden sonra dokuz yaşında İstanbul‘a göç ettiler. İstanbul‘da Aksaray ’da ‘Vatan Gazinosu ’nun karşısında oturdular. İlkokul, ortaokul ve Lise eğitimini İstanbul ’da Pertevniyal Lisesi ’inde bitirdi. Yıldız Teknik Üniversitesi Kocaeli Elektrik Mühendisliği Fakültesinden elektrik mühendisi olarak 1988 senesinde mezun oldu.

Hakan Eren evvel 1983 senesinde “Kartallar Yüksek Uçar” dizisinde minik bir rolde kamera karşına geçti, sonra bir kaç filmde figüranlık yapmıştır.

1988 senesinden beri Elektrik Mühendisliği yapmakta olan Hakan Eren, Silivri Klassis Otel, Pamukkale Richmond Hotel, İstanbul Conti Otel, Silivri Klassis Golf Country Club,  1998 senesinde yapılan Kız Kulesi Onarımı, Maxi Shopping City gibi birçok büyük projenin elektrik projeleri ve üretimini üstlenmiştir. 12 sene boyunca Güncelgün Aydınlatma’da satış ve proje müdürlüğü yaptıktan sonra mühendislik hayatına 2008 senesinde emekli olarak son verdi.

Hakan Eren Diyarbakırlı, 1998 senesinden itibaren Radyo D 104,00 ’de 20 yıldır ‘Bir Zamanlar ’ radyo programının üretimcisi ve sunucusu. Üç yıl boyunca Türkiye Radyo Televizyon Kurumu FM ’de Geçmiş “Bahar Mimozaları” programı ile Türkiye Radyo Televizyon Kurumu FM ’e ilk transfer olan özel radyo programcısı ve sunucusu olarak misyon yaptı. Türkiye Radyo Televizyon Kurumu FM ’de ‘ ’Hakan Eren ile 45 ’likler ’ ’ programlarını hazırlayıp sundu. Türkiye Radyo Televizyon Kurumu MÜZİK kanalında ‘ ’BİR ZAMANLAR ’ ’ programı ile birlikte KRAL TV ’de ‘ ’KRAL NOSTALJİ ’ ’ programlarını hazırlayıp sundu. Türkiye Radyo Televizyon Kurumu MÜZİK kanalında ‘ ’30 DAKİKA ’ ’ kuşağını ilk 265 bvefatını hazırladı.

NTV ’de Suat Kavukluoğlu ve Yavuz Hakan Tok ile birlikte ‘Söz ve Müzik ’ ve ‘Assolistler ’ belgesellerini hazırladı.

Aynı zamanda plak koleksiyoneri ve müzik üretimcisi olan Hakan Eren, 2008 senesinde başrollerini Melis Birkan ve Cemal Hünal‘ın paylaştığı ve rejisör Çağan Irmak‘ın filmi Issız Adam filmi ile olay olan ‘Kavramazdın ’ şarkısını filme önererek tekerrür nostaljiyi gündeme getirdi.

80 ’li senelerden beri plak koleksiyonu  ile ilgilenen Hakan Eren, Türkçe pop stilinde yayınlanmış plakların hemen hemen % 98-99’una sahiptir.

Hakan Eren, çocukluğunda ve gençliğinde harçlıkları ile bir zamanların en ehemmiyetli müzik mecmuası HEY Mecmuası başta olmak üzere Gong Mecmuası, Ses Mecmuası gibi tüm müzik mecmualarını alıp gizlemiş ve oldukça Türk popuna dair sağlam bilgiye sahip zira hemen hemen tüm daha önceki şarkıların kullanıldığı dizilere filmlere ve albümlere danışmanlık yapıyor.

Mühendislik hayatının ortalarında Radyo D ’de başladığı radyo programcılığı ile kendisini radyo ve müzik dünyasında buldu. İlk başlarda Odeon Müzik ’e İsme Müzik ’e başladığı albüm danışmanlıkları sonunda 2005 seneyi başlarında kendi işletmeyi OSSİ Müzik ’i kurarak müzik dünyasına nostalji albümleri yaparak 70 ’leri 80 ’leri hatırlatmaya başladı.

İlk prodüktörlüğünü 2007 senesinde Ayderi Alpman ’a yaptığı ‘Bir Başkadır Ayderi Alpman ’ albümü ile başladı ve sonrasında çok adla albüm projeleri yapmaya devam etti ve ediyor. Agustos-2007 ’de Yeşim Salkım-Yuvarlanan Taşlar single çalışmasını yayınladı. Aralık 2007 de Aşkın Nur Yengi ‘Aşk ’ın Şarkıları ’ ’ve 2011 ’de ’ ’Gözümünbebeği ’ile Nil Burak ‘Bir Numaramsın ’ ve ‘Mavi ’ albümlerini yayınladı.

OSSİ Müzik ile Neco, Seyyal Taner, Güzin Sokullu ile Baha Boduroğlu, Coşkun Demir, Atilla Atasoy, Işıl Yücesoy, Seçil Heper, Emel Sayın, Ayla Algan, Nil Burak, Nükhet Duru, Behiye Aksoy, Soner Arıca, Ersan Erdura, MFÖ Mazhar Alanson, Fuat Güner, Özkan Uğur, Ajda Pekkan, Beş Sene Evvel On Sene Sonra Nilgün Onatkut, Bilgen Bengü, Erkut Taçkın, Lale Belkıs, Hümeyra, Ercan Turgut, Banu Kırbağ, Yeliz Eker, Gönül Yazar ’ın Best of albumlerini yine yaptı.

Hakan Eren, birçok sanatçımızın yayınlanmamış şarkıları da arşivinde yer almakta olup Türkiye’nin en detaylı Türkçe Pop Müzik arşivine sahiptir. Tüm sanatçılarımız ellerinde olan arşivlerini ona emanet ederek arşivini başka boyuta taşıdılar. Hakan Eren, bunların çoğunu yayınladığı albümlerde kullanarak Türk popunun kaybolan şarkılarının çoğunu digital etrafa taşıdı.

Cover albüm projesi yapan Deniz Seki, Zuhal Olcay, Sibel Can, Aşkın Nur Yengi, Destan, Murat Göğebakan, Pınar Aylin gibi birçok isimin albümünde danışmanlık yaparak gençlere daha önceki şarkıların erişmesini sağlamaya çalıştı.

Odeon plak firmasının arşivinden seçtiği plaklardan oluşan ve Türk Pop Müzik tarihine Gerçekltu vermiş şarkılarından oluşan ‘ ’Bak Bir Varmış Bir Yokmuş ’ ’ 1,2 ve 3 toplama CD ’lerini hazırlayarak, Türkiye ’de ilk kez tüm yapıtların orijinal kayıtlarını içeren bir çalışma yaptı. Ardından Nilüfer ’in ilk dört albümü ve Füsun Önal ’ın orijinal kayıtlarını içeren albümleri hazırladı.

Arkadaş Müzik ve DMC ortak çalışması olarak hazırladığı 60 ’lı senelerin en ehemmiyetli müsabakası olan Hürriyet Gazetesi ’nin tertip ettiği ‘ ’Altın Mikrofon ’ ’ müsabaka şarkılarının tamamının orijinal kayıtlarını içeren albüm yaptı. Arada İsme Müzik için Naim Dilmener ile birlikte yaptığı Ali Rıza BinboğaAsu MaralmanAyderi Alpman, Hümeyra ve Timur Selçuk albümleri de yaptı. Bu çalışmaların dışında Aykut-AyşeCiguli, Grup Destan, Melda Duygulu ve Zuhal Olcay‘ın albümlerinde muhtelif çalışmalar yaptı.

45 ’lik plaklardan sonra dikkatleri daha önceki gazino dünyasına sürüklemek isteyen Hakan Eren 2011 senesinde GAZİNO SHOW projesini uygulamaya koyuldu. 60 ’ların 70 ’lerin 80 ’lerin en ehemmiyetli müzik olayı gazinolar artık yok ve bu kültürü gençlere taşımayı düşünerek Gazino Show projesini hazırladı. 2 Aralık 2011 gecesi “Gazino Show” Bostancı Şov Merkezi ’nde perdelerini ilk kere açtı.  “Gazino Show” 28 Ocak 2012 tarihinde Bostancı Şov Merkezinde, 11 Şubat 2012 tarihinde ise bu kez Ankara Anatolya Şov Merkezinde tekerrür izleyici karşısına çıktı.

Çocuklar çocuk şarkıları dinlemeli diyerek başladığı ÇOCUK DİSKOSU projesinin ilk albümü 2016 Haziran ’da piyasaya çıktı. Kırmızı Balık, Yağ Satarım Bal Satarım, Kikiki kokoko, Ufak Kurbağa, Bak Postacı Geliyor gibi birçok çocuk şarkısı projede disko soundu ile yerini aldı ve bu çocuk şarkılarını Atiye, Aynur Aydın, Yeşim Salkım, Soner Arıca, Tuğba Özerk, Mesut Yar, Beyza Durmaz, Zeliha Sunal, Kendi, İrfan Özata, Işıl Yücesoy ve Hande Ataizi seslendirdi.

Ajda Pekkan ’ın jüri olduğu müsabakalarda ona danışmanlık yaptı.

Çalıntı Mecmuası’nde yazıları 1999 seneyi Ekim ayından itibaren her ay yayınlandı. Türkiye’nin en kapsamlı nostalji sitesi www.birzamanlar.net’i hazırlayan Eren, Ajda Pekkan ve Seyyal Taner‘in resmi internet sitelerinin de danışmanlığını yapmaktadır.

Çalıntı Mecmuası’nde yazıları yayınlanan Hakan Eren Amerika ’daki Türkler için hazırlanan ‘ ’Mezun Life ’ ’ mecmuasının da Müzik editörlüğünü uzun bir müddet yaptı.

Hakan Eren, Meral Altındal ve Naim Dilmener ile birlikte yıllardır çalışmalarına devam edilen Türkiye’de yayınlanmış tüm Türkçe pop 45 ’lik plaklarının balakalarını içeren “Plak Fihristi”nu yayına kitap olarak hazırlamaktadır. Türkiye’nin müzik mevzusunda en büyük kaynak noksanlığını giderecek olan bu proje 2008 senesinde yayınlanacaktı ancak henüz bitirilemedi. Ayrıca Naim Dilmener ile birlikte plak kapaklarını içeren ve 70’li senelere ait kolaj çalışmaları içeren iki kitap çalışmalarının hazırlıkları hali hazırda devam etmektedir.

2013 senesinde Kanal D ’de yayınlanan İntikam dizisinde Engin Hepileri ’nin canlandırdığı kişiliğin ismi Hakan Eren ’di, bu çok karmaşıklığa neden oldu. Türkiye’de Şubat 2008’den 2017 senesine kadar faaliyet gösteren; imalleri arasında Canlı Para, Benzemez Kimse Sana, Var Mısın Yok Musun, Eyvah Düşüyorum, Big Brother Türkiye gibi müsabaka programlarının yanı gizeme, Paramparça ve Kördüğüm gibi dizi film projeleri asıllaştıran Endemol Shine Grubu ’nun genel müdürünün ismi de Hakan Eren idi. Bu ad benzerliği sebebi ile şarkıcı olmayı albüm yapmayı düşünenlerden gelen maillerin dışında oyuncu olmak isteyenlerin maillerine ve iletilerine de maruz kaldı.

Hakan Eren, başrollerini Yeşim Salkım ve Sevinç Meşe‘in paylaştığı, Zaim Güvenç‘in senaryosunu yazdığı, Zaim Güvenç ve Deniz Güvenç‘in idarediği  2018 senesinde vizyona giren sinema filmi  Eğreti Gelin Ladik filminde rol aldı.

Hakan Eren, 2002 senesinde Arkadaş Müzik, DMC iş birliği ile hazırlanan 3 CD’lik Altın Mikrofon seti ve İsme Müzik’deri çıkan Bak Bir Varmış Bir Yokmuş’ 1 –2 ve 3 toplama CD’lerini Naim Dilmener ile birlikte hazırladı.

Mükâfatları :
2012 – 2. Cenk Koray 2011 seneyi en iyi proje mükâfatı – “GAZİNO SHOW” projesi ile

İçeriği Oyla

Yorum yapın