Anasayfa » Genel » Didem Madak Kimdir?

Didem Madak Kimdir?

“Ben acılarımın başını Evcimen telaşlarla okşadım bayım” diyen Didem Madak Türk şiirinde yer alan kadın şairler arasında dörtlükleri en çok beğenilenler arasındadır. Kısacık hayatına çok rakamda eser vazgeçen ve kendisine has şiir dili ile Türk şiirinde ayrı bir yere sahiptir. 8 Nisan 1970 tarihinde İzmir’de doğmuş, 24 Temmuz 2011 yılında 41 yaşında iken İstanbul’da tutulduğu […]

“Ben acılarımın başını
Evcimen telaşlarla okşadım bayım”
diyen Didem Madak Türk şiirinde yer alan kadın şairler arasında dörtlükleri en çok beğenilenler arasındadır. Kısacık hayatına çok rakamda eser vazgeçen ve kendisine has şiir dili ile Türk şiirinde ayrı bir yere sahiptir. 8 Nisan 1970 tarihinde İzmir’de doğmuş, 24 Temmuz 2011 yılında 41 yaşında iken İstanbul’da tutulduğu kanser hastalığından kurtulamayarak ölüm etmiştir.. Kabri Edirnekapı’da bulunmaktadır. Timur Çelik ile evlenmiş ve konutluluğundan Füsun adında bir kızı olmuştur.

İlkokul öğrenimini İzmir’de bitirdikten sonra babasının vazifeyi sebebi ile gittikleri İsviçre’nin Cenevre şehrinde Coolage Calvin’de orta öğrenimini tamamlar. Lise eğitimini ise Güncelden İzmir’de alır. Dokuz Eylül Hukuk Fakültesi mezunudur.

Mektebini bitirdikten sonra Amerika Birleşik Devletleri’nde felsefe okudu. Ülkemize döndüğünde ise ODTÜ’de felsefe alanında yüksek lisans yaptı. Sonrasında evvel ODTÜ sonra Boğaziçi Üniversitelerinde öğretim vazifelisi olarak çalıştı. Yarıyıl yarıyıl İngilizce ve Fransızca tercümeler yaptı. 1996 ile 2004 seneleri arasında 8 sene devamlı olarak Türkiye Radyo Televizyon Kurumu için edebiyat ve müzik programları yaptı. 2002 ile 2203 seneleri arasında İstanbul Üniversitesinde, 2003 ile 2004 seneleri arasında Bilgi Üniversitesinde dersler vermiştir. İlerleyen zaman içinde yazmış olduğu şiirler yarıyılın en ehemmiyetli edebiyat mecmuaları olan Öküz Sombahar Akatalpa,ve Ludingirra adlı Didem Madak Kimdir?mecmualarda yayınlanmış ve giderek popüler bir hale gelmeye başlamıştır.
Doksanlı senelere damgasını vuran şairler arasında ilk sıradadır. İlk kitabı olan ve 2001 senesinde yayınlanan Grapon Kâğıtları ile İnkilap Kitapevi Şiir Mükâfatını almıştır. Yarıyılın kendi asıllığına uygun ve tesiri ile imgecilik ve İkinci Güncelnin tesiri şiirlerinde sarih ara sezilmektedir.

Yayınlanan Kitapları

Grapon Kâğıtları 2001
Ah’lar Ağacı 2002
Pulbiber Semti 2007

İçeriği Oyla

Yorum yapın