Anasayfa » Genel » Engin Dinç (Emniyet Müdürü)

Engin Dinç (Emniyet Müdürü)

Engin Dinç Emniyet Müdürü Biyografisi

Engin Dinç, 1966 Senesinde Rize şehri Kalkandere ilçesinde doğmuştur. Erzurum popülasyonuna kayıtlıdır. İlköğrenimini Ankara‘da bitirdikten sonra 1981 senesinde Polis Kolejini kazanan Engin Dinç, 1989 senesinde Polis Yüksekokulundan mezun olarak Komiser Destekçisi rütbesiyle misyona başlamıştır.

Engin Dinç, 1989 senesinde Ankara ’da Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi Başkanlığı’na ceddilmiş, sırasıyla Mardin, Trabzon, Afyonkarahisar Şehir Emniyet Müdürlüklerinde İstihbarat Şube Müdürü olarak vazife yapmıştır. İşi ile alakalı olarak birçok kurs ve seminere katılmıştır.

Engin Dinç, muhtelif yarıyıllarda ABD, Bosna ve Kosova‘da misyonlarda bulunmuştur. Aynı zamanda Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olup, lisansüstü eğitimini Kamu Hukuku alanında bitirmiştir.

3 Mayıs 2013 tarihinde Ankara ’da Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı, 25 Ekim 2016 tarihinde Eskişehir Emniyet Müdürü ve 7 Temmus 2021 tarihinde yayınlanan kararname ile Konya Emniyet Müdürü olarak soyulmuştur.

Engin Dinç, konutludur ve 3 çocuğu vardır.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın imzasıyla 2 Ağustos 2023 tarihinde Resmi Gazete‘de yayımlanan kararname ile Servet Yılmaz Ankara Emniyet Müdürlüğü misyonundan alındı ve Emniyet Genel Müdürlüğü emrine atandı. Yılmaz’ın yerine Konya Emniyet Müdürü Engin Dinç, atandı.

İçeriği Oyla

Yorum yapın