Anasayfa » Genel » “Dune 2”nin Ertelenmesiyle “Oppenheimer”ın Oscar Şansı Artıyor!

“Dune 2”nin Ertelenmesiyle “Oppenheimer”ın Oscar Şansı Artıyor!

Bu hafta Warner Bros. resmen “Dune: Bölüm İki”yi 2024’e taşıyarak, yazın ikinci azami gişe yapan filmi olan “Oppenheimer”ın lehine olabilecek reyin değiştirici bir hücum yaptı.

Tarihsel olarak, Oscar ödüllerinde en çok ödül kazanan filmler, James Cameron’ın “Titanic“i ve Peter Jackson’ın “Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü” gibi yarıyıl yapıtları veya teknoloji odaklı eserler oldu. En iyi film adayları listesi 2009’da beşten on adaya genişlediğinden beri, kendi merasimlerinde üstün galibiyet gösteren ancak en büyük ödüle erişemeyen değişik filmler de oldu. Misalin “Gravity”, yedi heykelciği kazanmasına karşın toplamda yalnızca üç ödül alan “12 Senelik Esirlik“e kaybetti.

 “Dune: Çöl Seyyareyi Bölüm İki“nin çıkarılması, “Oppenheimer”ın teknoloji dalındaki üretimler arasında vaziyetini sağlamlaştırmasına imkân tanıyacak gibi. 

Beklenmedik aksaklıklar göz arkasını edilirse, “Oppenheimer“ın şu an için 12 Oscar adaylığı olacağı öngörülüyor. Bu adaylıklar arasında en iyi film, rejisör, erkek oyuncu Cillian Murphy, dayanakçı erkek oyuncu Robert Downey Jr., dayanakçı kadın oyuncu Emily Blunt, uyarlama senaryo, imal tasarımı, sinematografi, kostüm tasarımı, film kurgusu, ses ve özgün müzik yer alacak. 12 adaylıkla, Christopher Nolan’ın atom bombası orijinli öyküsü, “Ben-Hur“, “Dances with Wolves” ve “Schindler’in Listesi” gibi değişik filmlerle aynı seviyede olacaktır. Ayrıca makyaj ve saç tasarımı, görsel efektler veya belki de dayanakçı erkek oyuncu kategorisinde Matt Damon gibi ekstra adaylıklar kazanabilirse, çok daha güçlü bir pozisyonda olacak.

777 milyon dolarlık küresel gişe hasılatı, tenkidi methiyeleri ve “Dune“un olmadığıbu sene, “Oppenheimer” erken bir Oscar gözdesi olarak iddiasını ortaya koyuyor.

Kaynak: Variety

İçeriği Oyla

Yorum yapın