Anasayfa » Genel » Christian Eriksen Kimdir? Yaşam Şekli ve Başarıları

Christian Eriksen Kimdir? Yaşam Şekli ve Başarıları

Christian Dannemann Eriksen, Danimarka Ulusal Ekibi’nın yanı gizeme İngiliz futbol kulübü olan Tottenham Hotspur için orta saha oyuncusu olarak oynayan Danimarkalı profesyonel futbolcudur. Danimarka’nın Middlefart şehrinde doğdu, üç yaşına gelmeden evvel futbol oynamaya başladı. On üç yaşından itibaren, Danimarka profesyonel futbol ekibi Odense Boldklub için oynamaya başladı. İyi oynadı ve alıştırmanları, ileride parlak bir geleceğe sahip olacağından emindi. Daha […]

Christian Eriksen Kimdir? Yaşam Şekli ve BaşarılarıChristian Dannemann Eriksen, Danimarka Ulusal Ekibi’nın yanı gizeme İngiliz futbol kulübü olan Tottenham Hotspur için orta saha oyuncusu olarak oynayan Danimarkalı profesyonel futbolcudur. Danimarka’nın Middlefart şehrinde doğdu, üç yaşına gelmeden evvel futbol oynamaya başladı. On üç yaşından itibaren, Danimarka profesyonel futbol ekibi Odense Boldklub için oynamaya başladı. İyi oynadı ve alıştırmanları, ileride parlak bir geleceğe sahip olacağından emindi. Daha sonra, Ajax kulübü ile takribî bir milyon Avro bedelinde kontrat imza attı. 15 yaşındayken, 17 yaş altı Danimarkalı futbol ekibine katıldı. Kısa bir zaman sonra, Danimarka Futbol Birliği tarafından ‘Senenin Danimarka Futbol Talebesi’ seçildi. Fantastik performansları sebebiyle, 2010 FIFA Dünya Kupası’nda Danimarka ulusal ekibini temsil edebildi. Turnuvaya katılan en genç oyuncuydu. Ancak, takımı çok iyi performans göstermedi. Kariyerinde şimdiye kadar, ‘Senenin Futbolcusu’ ödülü de dahil olmak üzere bir hayli ehemmiyetli ödül ve onur aldı.

Christian Erikson, 14 Şubat 1992’de Danimarka’nın Middlefart şehrinde doğdu. Üç yaşına erişmeden futbol oynamaya başladı. 2005 senesinde on üç yaşındayken, Odense Boldklub’a katıldı ve ardından Danimarka gençlik şampiyonalarına katıldı. İlk sezonunda çok iyi bir performans sergiledi, ancak ekibi yarı finallerde elendi. Turnuvanın sonunda ‘En Güncel Teknik Oyuncu’ seçildi. Parlak performansı sayesinde bir hayli Avrupa futbol kulübünün alakasını çekti. Sonunda, Amsterdam merkezli Ajax kulübü ile takribî bir milyon Avro bedelinde kontrat imza atma kararı aldı.

Christian Eriksen, 25 Mart 2010’da Ajax ismine ilk golünü Go Ahead Eagles’a karşı attı. İlk sezonunda ekiple oynadığı toplam 21 maça çıktı. Yalnızca bir gol atmış olmasına karşın, genel performansı oldukça alkış topladı ve bu sebeple beynelmilel müsabakasını aynı sene yapmak için turnuvaya seçildi.

2010-11 sezonundaki performansı da harikuladeydi. Aralık ayında Danimarka’nın ‘Senenin Marifeti’ unvanını kazandı. Bir Hayli kazanan karşılaşmada gol atma yoluyla kıymetini ispatlamaya devam etti. Ajax’ın “Senenin Marifeti” ve “Senenin Hollanda Futbol Maharetleri” de dahil olmak üzere o sene bir hayli değişik ödül kazanmıştır ve bu ödülü kazanan ikinci Danimarkalı oyuncu olmuştur. Sezon süresince bir hayli asist verdi ve takımına yaptığı katkıyla çok takdir edildi.

Sonunda ekibin 113 lig maçında oynadığı 25 golle oynadıktan sonra Ajax’tan parçaladı. Daha sonra İngiliz kulübü Tottenham Hotspur ile kontrat imza attı. İlk çıkışını 2013 senesinin Eylül ayında Norwich’e karşı oynadığı maçta 2-0 zaferle bitirdi. Ekip için parlak bir biçimde performans göstermeye devam etti ve çok rakamda gol attı. Tüm sezon süresince on gol attı ve Senenin Danimarkalı Oyuncu Ödülü’nü kazandı.

Galibiyetli kariyerine devam ederken, 2016 senesinde üçüncü kere Danimarka Futbolcusu seçildi. Bu, kendisine üç kere armağan edilen ilk oyuncu oldu. 2016-17 sezonunda sekiz gol attı ve on beş asist yaptı. Lig serüveni kulübüyle kazanan ekip Chelsea’ye koşan kulüp ile sona erdi. Bir sonraki sezon, ekibine puanlamaya devam etti ve sonunda ikinci kere “Senenin Tottenham Oyuncusu” ödülnamı kazandı.

Christian Eriksen Kimdir? Yaşam Şekli ve BaşarılarıChristian Eriksen, beynelmilel kariyerine Temmuz 2007’de başladı ve Danimarka Milli 17 Yaş Altı ekibi için gayret etti. Ertesi sene, Danimarka Futbol Birliği tarafından ‘Senenin U-17 Marifeti’ seçildi. 2009 senesinin Şubat ayına kadar ekipte oynadı. Ayrıca 2009’da U-18 ve U-19 ekiplerinde oynadı.

2010 senesinde Danimarka Ulusal Ekibi için ilk maçını Avusturya‘ya karşı arkadaşlık maçında yaptı. Ayrıca, Güney Afrika‘daki 2010 FIFA Dünya Kupası’nda ülkesini temsil eden oyunculardan biri olarak seçildi. Turnuvanın en genç oyuncusuydu. Yalnızca iki maçta oynadı ve ekibi çok iyi performans göstermedi. Grup safhasında elendi.

2011 senesinde, ekibinin 2-1 Güncelldiği İngiltere’ye karşı oynanan arkadaşlık maçında yer aldı. Maçın Adamı seçildi ve performansından methiyeyle bahsettirdi. İlk milli golünü Haziran 2011’de attı ve ekibinin İzlanda’ya karşı 2-0’lık bir başarı elde etmesine takviyeci oldu. Böylece ekibinin Euro 2012’ye hak kazanmasını sağladı. Bu da onu Avrupa klasmanında gol atan en genç Danimarkalı oyuncu yaptı.

2018’de, 2018 FIFA Dünya Kupası için ekip niteliğine takviyeci olarak ehemmiyetli bir rol oynadı. Performansı, dünyadaki en iyi on oyuncudan biri olan ekip idareyicisi Age Hareide tarafından takdir edildi.

Christian Eriksen Kimdir? Yaşam Şekli ve BaşarılarıChristian Eriksen tarafından alınan galibiyet ve ödüller, Geleceğin Ajax Marifeti 2010, Senenin Danimarka Maharetleri 2010 ve 2011 ve Senenin Danimarka Futbolcusu 2013, 2014, 2015 ve 2017 sayılabilir. 2012 senesinde Bronz Boot Hollandalı Futbolcusu’nu kazandı. Arkası arda üç kere Danimarka Futbol Oyuncu Ödülü’nü kazanan ilk futbolcudur. Christian Eriksen, Premier League’de bir Danimarkalı oyuncunun attığı en fazla golün istatistiğini elinde yakalamaktadır.

Eriksen, şahsi yaşamı hakkında pek fazla bilgi vermemiş olmasına karşın, 2017’nin sonlarında kız dostu Sabrina Kvist Jensen ile bir çocuk beklediğini açıkladı. Aynı Zamanda Christian Dannemann Eriksen olarak da öğrenilir.

Tebaayı: Danca

Doğum Tarihi: 14 Şubat 1992

Burcu: Kova

Boyu: 1.82 M

Doğum Yeri: Middelfart, Danimarka

Menejeri: Sabrina Kvist Jensen

Yazar: Osman Uçar

İçeriği Oyla

Yorum yapın