Anasayfa » Genel » Anthony Joran Martial Kimdir? Yaşam Şekli ve Başarıları

Anthony Joran Martial Kimdir? Yaşam Şekli ve Başarıları

Tebaa: Fransız Doğum Tarihi: 5 Aralık 1995 Burcu: Yay Boyu: 1.81 M Doğum Yeri: Massy, ​​Essonne Çocukları: Toto Martial Anthony Joran Martial, prestijli İngiliz Kulübü Manchester United için öne çıkan Fransız profesyonel futbolcudur. Guadalupian orijinli olup ailesi, Güney Karayip Denizi’ndeki Guadeloupe adasından Fransa‘ya kadar göç etmiştir. Martial’ın Manchester United’a 2013 senesinde transferi, bir genç için ödenen azami fiyatın rekorunu kırmıştır. O, sahaya adım attığı […]

Anthony Joran Martial Kimdir? Yaşam Şekli ve BaşarılarıTebaa: Fransız

Doğum Tarihi: 5 Aralık 1995

Burcu: Yay

Boyu: 1.81 M

Doğum Yeri: Massy, ​​Essonne

Çocukları: Toto Martial

Anthony Joran Martial, prestijli İngiliz Kulübü Manchester United için öne çıkan Fransız profesyonel futbolcudur. Guadalupian orijinli olup ailesi, Güney Karayip Denizi’ndeki Guadeloupe adasından Fransa‘ya kadar göç etmiştir. Martial’ın Manchester United’a 2013 senesinde transferi, bir genç için ödenen azami fiyatın rekorunu kırmıştır. O, sahaya adım attığı her seferinde dua lafı söyleyen dindar bir Katoliktir. Reyin tarzı, bir hayli yaşıt tarafından, efsanevi Fransız ve Arsenal Thierry Henry’ninkine çok benzemektedir. Onun sürati ve teknik becerileri, hem sahadaki hem de ön sıradaki pozisyonlarda üstünlük sağlamasına takviyeci oluyor. Sıkı tuzaklarını ve korunmalarını rahatlıkla kırdığı öğrenilir.

Anthony Joran Martial, 5 Aralık 1995’te Massy, ​​Essonne, Fransa’da, Joran Martial ve Audrey Martial çiftinden doğdu. Her ikisi de futbolcu olan iki erkek kardeşi var. Onun abiyi Johan, Troyes için bir korunucu iken, öbür kardeşi Dorian, Les Ulis’teki kıdemli olarak ekibin bir parçasıdır.

Martial’in ebeveynleri, çocuklarının eğitimini azami öncelikleri haline getirdiler. Bir genç olarak, suskun ve uzak olduğu açıklandı. 2001 senesinde Anthony Martial, Paris’teki CO Les Ulis futbol yüksekokuluna katıldı. Efsanevi Fransız enternasyonalleri Thierry Henry ve Patrice Evra yüksekokulun mezunlarıdır. Aynı yaşta Manchester City Youth yüksekokuluna da kayıt olmuştur.

2009 senesinde, 14 yaşındaki Martial, Olympique Lyonnais yüksekokulu tarafından izlendi. Yüksekokuldaki zaferi, Slovenya‘da tertip edilecek olan 2012 UEFA Avrupa U-17 Şampiyonasına katılmak üzere Fransız U-17 ekibine seçildi. 6 Mart 2012’de Anthony Martial, Lyon için yaptığı ilk karşılaşmasını Hapoel Ironi Kiryat Shmona’ya karşı bir Avrupa Ligi Grup karşılaşmasında yaptı. 3 Şubat 2013’te Ajaccio’yla Ligue 1’e çıktı ve 79. dakikada Rachid Ghezzal’ı devirdi. Lyon en sonunda 3-1 oyunu kaybetti. 30 Haziran 2013 tarihinde AS Monaco ile üç senelik bir kontrat imza attı. İlk görünüşünü 17 Kasım 2013’te, 17 yaşında yaptı.

Anthony Joran Martial Kimdir? Yaşam Şekli ve BaşarılarıAS Monaco’daki ikinci sezonunda Martial, yalnızca 36 Ligue 1 oyununda dokuz gol attı. İlk UEFA Şampiyonlar Ligi golünü 4 Ağustos 2015’te AS Monaco’nun BSC Young Boys’a karşı kazandığı 4-0’lık zaferle attı. 26 Ağustos 2015’te üst düzey Fransız ekibi için Portekiz‘e karşı bir arkadaşlık maçı yaptı. 1 Eylül 2015 tarihinde Manchester United, dört senelik bir kontrat ile 36 milyon £ ‘luk rekor bir fiyat karşılığında kontrat imza attı. O zamanlar, bu bir genç için ödenen azami transfer fiyatıydı.

Martial, 12 Eylül 2015’te Liverpool’daki 3-1’lik galibiyetinde daha önceki Old Trafford maçında ilk defa gol attı. Fransız ulusal ekibi için ilk girişini 11 Ekim 2015’te Danimarka‘ya karşı bir arkadaşlık maçıyla yaptı. Martial’ın desteği, ekibin 2-1 başarısındaki Olivier Giroud’un ilk golü atmasına takviyeci oldu. Çaba, 2015-2016 sezonunda, hem ligde hem de toplamda 11 gol ve 17 golle toplamda en skorer oyuncu olarak ad oldu.

Bu sezon United için sıradışı performansları, Fransa’nın Euro 2016 turnuvası için ekibinde bir yer kazandı. Anthony Martial, 2016-2017 sezonunda Güncel menajer Jose Mourinho altında titrek bir başlangıç ​​yaptı. Şahsi yaşamındaki meselelerin, parite performanslarının arkasındaki nedenler olduğu söyleniyordu. Martial, Avrupa’daki en iyi 21 oyuncunun 2015 Altın Boy Mükâfatı’nün sahibi oldu.

Anthony Joran Martial Kimdir? Yaşam Şekli ve BaşarılarıMartial’ın United’daki ilk mükâfatı, Eylül 2015’te ‘PFA Fan’ın Ayın Oyuncusu’ oldu. Yalnızca birkaç gün sonra, Liverpool’a karşı yaptığı sansasyonel gol için ‘Ayın Emeli’ mükâfatını kazandı. Ayrıca Eylül ayı için ‘Ayın Premier Ligi Oyuncusu’nu kazandı ve iftiharını almak için üçüncü en genç oyuncu oldu. Manchester United’da bir FA Cup, bir İngiliz Ligi Kupası, bir Europa League ve bir de İngiliz Süper Kupası kazandı. Martial’ın daha önceki karısı Samantha Helena Jacquelinet ile iki kızı var. 2016 sonundan bu yana reality TV yıldızı Melanie De Cruz ile çıkıyor.

Anthony’nin babası Joran Martial da onun ve kardeşlerinin müdürü olduğu gibi onun çocuklarının yaşamında daha fazla yer almaktadır. Arsenal efsanesi Thierry Henry onun yakın bir dostudur. Anthony Martial’ın ilerleyişini yakından izleyen Patrice Evra, Anthony yalnızca 12 yaşındayken ona bir çift futbol pabucu hediye etti.

Yazar: Osman Uçar

İçeriği Oyla

Yorum yapın