Anasayfa » Genel » Raheem Sterling Kimdir? Yaşam Şekli ve Başarıları

Raheem Sterling Kimdir? Yaşam Şekli ve Başarıları

Raheem Sterling Kimdir? Yaşam Şekli ve BaşarılarıRaheem Sterling, kariyerinde çok rakamda galibiyet kazanmış profesyonel bir futbolcudur. 2014 ‘Altın Boy’ mükâfatını kazanan Raheem, genellikle harika bir marifet olarak kabul edilir. FIFA Dünya Kupası 2014’te İngiltere’yi temsil etmek için ‘Queens Park Rangers F.C maçından sonra Raheem şimdiye kadar olağanüstü bir yolculuğa çıktı. Raheem’in spordaki geleceği, futbol kariyerine başlamadan evvel hipotez edildi. 16 yaş altı, 17 yaş altı ve 21 yaş altı ekipler için oynadıktan sonra, Liverpool’u temsil etmeye devam etti ve forma için en skorerlerden biri olarak ortaya çıktı. Raheem, akranlarının çoğundan daha yüksek bir net bedele sahip en genç İngiliz futbolcu oldu. O da süratle azami fiyatlı futbolcu oldu.

Raheem, 8 Aralık 1994’te Jamaika’da Raheem Shaquille Sterling’de doğdu. Annesiyle beraber, beş yaşındayken Londra’ya taşındı. Raheem’in babası Jamaika’da kalmayı seçti. Raheem ve ailesi masraflarını idaremek için bir hayli güçlüğe maruz kaldı. Annesi bir biçimde her iki ucu da balansta yakalamayı muvaffak oldu. Raheem sekiz yaşına geldiğinde, babası Jamaika’da öldürüldü.

Raheem daha sonra Kuzeybatı Londra’daki Wembley’deki Copland Topluluk Mektebi talebesi ve mektebin futbol ekibi için oynamaya başladı. Babasının vefatından sonra, Raheem hiddetini ve hayal kırıklığını pozitif enerjiye dönüştürmeyi muvaffak oldu ve futbol kabiliyetlerini geliştirmek için kanalize etti. Queens Park Rangers Futbol Kulübüne seçilmesi onun dönüm noktası oldu. Raheem resmen futbol kariyerine başlamaya hazırdı.

Raheem Sterling Kimdir? Yaşam Şekli ve BaşarılarıRaheem, Queens Park Rangers Futbol Kulübü için 2003’deri 2010’a kadar oynadı. Bu yedi senelik müddet, kariyerinin şekillendirilmesinde ona çok takviyeci oldu. Kulübün görev zamanının sonunda Raheem ekibin yıldız oyuncusuydu. O zamana kadar, futbolcu bulgucularının ve oyunun efsanelerini kapsayan bir hayli şahsın dikkatini sürüklemeyi muvaffak olmuştu. Raheem birden fazla pozisyonda oynamasına karşın, olağanüstü performanslarının çoğu natürel bir kanat oyuncusu olarak oynuyordu. Süratiyle ve düşük ağırlık merkezi ile süratle popüler oldu.

Şubat 2010’da Raheem, Liverpool ile kontrat imza attı ve başlangıçta 600.000 Euro öneri edildi. Daha sonra Liverpool koçu Rafael Benitez, Liverpool’un gençlik ekibinin maçlarının çoğunu oynaması şartıyla ona daha fazla ödeme lafı verdi. Raheem takımı için ilk maçını Hibernian F.C’ye karşı arkadaşlık maçında yaptı. Ardından, Premier Academy League’de Aston Villa’ya karşı oynadı. Her iki maç da birlikteye bitti.

Raheem, Futbol Birliği Gençlik Kupası’nda oynarken Notts County F.C.’ye karşı ilk zaferini kaydoldu. Birkaç ehemmiyetli zaferden sonra Raheem, Liverpool’un üst düzey ekibine terfi etti. Başlangıçta yedek oyuncu olarak oynadı. Üst düzey ekip için attığı ilk gol, Bayer Leverkusen’e karşıydı. “Maçın ilk adamı” mükâfatını 15 Eylül 2011’de ekibinin Sunderland’e karşı kazandığı maçın ardından sahip oldu.

Raheem, UEFA Avrupa Ligi’nde Young Boys ekibi için seçildi. İyi oynadı ve Liverpool’a bir zafer kazandırdı. 20 Ekim’de Raheem, Liverpool için rekabetçi bir gol atan ikinci en genç oyuncu oldu.

Raheem Sterling Kimdir? Yaşam Şekli ve BaşarılarıRaheem, 2013-14 sezonunda son derece iyi oynadı. Norwich City F.C., Tottenham Hotspur F.C., Cardiff City F.C., Arsenal FC ve Manchester City F.C gibi ekiplere karşı arka arkaya gol çizgileri ile meraklı çocuk müsabakanın sonunda kazandığı ‘Senenin PFA Genç Oyuncu’ mükâfatı için müsabakacıların listesinde yer aldı. Bununla beraber, Nisan ayı için Ayın Liverpool Chartered Player’ı seçildi. Raheem sonraki senelerde harikulade performanslar göstermeye devam etti. Bir defa daha Southampton F.C ve Tottenham Hotspur F.C mükâfatlarını kazandıktan sonra ‘Ayın Oyuncusu’ mükâfatına layık görüldü.

Senenin sonlarına Gerçek Raheem, UEFA Şampiyonlar Ligi’ne giriş yaptı ve Ludogorets Razgrad’a karşı 2 – 1’lik bir zafer golü kaydoldu. Old Trafford’da tertip edilen Manchester United’a karşı bir maç, Liverpool için yüzüncü maçıydı. Raheem’in muazzam futbol bilgisi ve muazzam mahareti 2014 Altın Mükâfatına layık görüldüğünde geldi. Raheem daha sonra menajeri Brendan Rodgers’ın Liverpool’un FA Kupası için onu taze yakalamak istediği bir mola istendi. Ona göre, Raheem evvelki maçlar onun bitkin olduğu bir dinlenme zamanını hak etti.

Raheem aradan sonra yine canlandı ve bazı efor dolu performanslarla geldi. Bir defa daha ekibin ‘Sezonun Genç Oyuncu’ ve ‘Senenin PFA Genç Oyuncu’ mükâfatını kazandı. Raheem daha sonra Manchester City için, 44 milyon Euro bedelinde beş senelik bir kontrat imza attıktan sonra oynamaya karar verdi. Kulüp için oynadığı ilk maç, 2015 Uluslararası Şampiyonlar Ligi Kupası’nda AS Roma’ya karşıydı. Raheem daha sonra ilk kariyeri AFC Bournemouth’a karşı attı ve ekipte 5-1 zafere katkıda bulundu.

Raheem’in Manchester City’ye kayması özellikle hayranları tarafından çok tenkit etildi. Bir Hayliyi, bu kararın esas olarak kulüp tarafından sunulan paraya bağlı olduğunu belirtti. Ancak Raheem kararını aldı, zira Manchester City gibi popüler bir kulüpte oynamasının kariyerine büyük bir biçimde takviyeci olacağını düşündü. Sonunda kendisini daha sonra yerleşmiş olan uzun bir kontrat ihtilafına soktu.

Raheem, Manchester United’a karşı oynadığı maçta sakatlandı ve ekibi maç sonunda kaybetti. Daha fazla oynamaya sınırlandı ve tamamen iyileşmesi istendi. Raheem’in yokluğu, hemen hemen tüm maçları kaybettiği için kulüpte büyük bir tesire sahipti. Raheem 2016 senesinde geri dönüş yaptı ve sonraki sezonda oynadı. Onun geri dönüşü, kulübüne büyük bir biçimde destek etti ve kayıp zaferini geri kazandı. Bir defa daha, Raheem Ağustos 2016 için ‘Ayın Premier Ligi Oyuncusu’ mükâfatını kazandı.

Raheem, uluslararası turnuvasını 2011 U-17 Dünya Kupası’nda oynadığında yaptı. Daha sonra üst düzey ekip için oynayacak ve Ukrayna‘ya karşı oynanan 2014 Dünya Kupası üzüntüye maçında İngiltere’yi temsil etti. Raheem, FIFA 2014’te İtalya’ya 2-1 başarının ardından ekibin en iyi oyuncusu oldu.

Raheem Sterling Kimdir? Yaşam Şekli ve BaşarılarıRaheem, hudutlu rakamda Nike Mercurial Vapor tezsi için marka elçisi olarak kontrat imza attı. Ayrıca, Nike Green Speed ​​II versiyonu için bir reklamda da yer aldı. Raheem, ailesinin muhtaçlıkla gayret etmesi gerektiği için meseleli bir çocukluk geçirdi. Babasını yaşamının erken yarıyılında kaybetti ve kendisi genç yaşta bir baba oldu. Kızı, Melody Rose, yalnızca 18 yaşındayken 2012 senesinde doğdu.

2013 senesinde Raheem, fiziksel hücum vakalarını yargılandı. Daha Önceki sevgilisinden biri, ikincisi ise bilinmez bir bayandan geldi. Her iki gidişatta da, Raheem’e delil beceriksizliği sebebiyle pak raporu verildi.

Raheem, 16 Aralık 2017’de kimliği bilinmeyen bir adam tarafından hücuma uğradı. Vaka, saldırganın kendisine karşı bazı makûs tenkitlere yol açtığı Manchester eğitim sahasında büyüdü. Birkaç gün sonra, adam Karl Anderson olarak belirlendi ve 16 hafta mapus cezasına çarptırıldı. Ayrıca 100 sterlinlik bir para cezasına çarptırıldı.

Kardeşleri: Kimberley Sterling, Kingston Sterling, Lakima Sterling.

Çocukları: Melodi Rose Sterling, Thiago Sterling.

Yazar: Osman Uçar

İçeriği Oyla

Yorum yapın