Anasayfa » Genel » Olivier Giroud Kimdir? Yaşam Şekli ve Başarıları

Olivier Giroud Kimdir? Yaşam Şekli ve Başarıları

Tebaa: Fransız Doğum Tarihi: 30 Eylül 1986 Burcu: Terazi Boyu: 1.92 M Doğum Yeri: Chambéry Kardeşleri: Romain Giroud Eşi: Jennifer Giroud Çocukları: Jade Giroud Olivier Giroud, Premier Lig kulübü Chelsea’nin yanı gizeme Fransız ulusal futbol ekibi için oynayan Fransız futbolcudur. Fransa‘nın Chambery bölgesinde doğan ve Froges’de yetişen ilk futbol eğitimine Olympique Club de Froges adlı yerel bir kulüple başladı. Orada altı sene süresince yeteneklerini şekillendirdi […]

Olivier Giroud Kimdir? Yaşam Şekli ve BaşarılarıTebaa: Fransız

Doğum Tarihi: 30 Eylül 1986

Burcu: Terazi

Boyu: 1.92 M

Doğum Yeri: Chambéry

Kardeşleri: Romain Giroud

Eşi: Jennifer Giroud

Çocukları: Jade Giroud

Olivier Giroud, Premier Lig kulübü Chelsea’nin yanı gizeme Fransız ulusal futbol ekibi için oynayan Fransız futbolcudur. Fransa‘nın Chambery bölgesinde doğan ve Froges’de yetişen ilk futbol eğitimine Olympique Club de Froges adlı yerel bir kulüple başladı. Orada altı sene süresince yeteneklerini şekillendirdi ve 13 yaşındayken, bir futbolcu olarak gelecekteki kariyerinin esasını tanımlayan Grenoble’a katıldı. 21 yaşında, ilk resmi kontratını Grenoble ile imza attı. Yedek ekiplerinin bir parçası olarak, Olivier 15 maçta 15 gol attı ve bu da onu Fransız futbolunun ana akımına getirdi. Ayrıca Istres, Tours ve Montpellier gibi öbür kulüplere de kiralık verildi. Son olarak 2012’de en çok dikkat toplayan Premier Lig kulüpleri, özellikle de onu satın alan Arsenal. Onlar için muhteşem bir performans sergileyerek, Chelsea’nin resmi olarak katıldığı 2018 senesine kadar ana kadrolarının ehemmiyetli bir parçası olarak kaldı. 2011 senesinde, milli yaşlılar takımına girdi ve birkaç büyük FIFA turnuvasında takımını temsil etti.

Olivier Giroud, 30 Eylül 1986’da, güneydoğu Fransa’da bulunan ufak bir şehirde doğdu. Çocukluğundan beri bir futbol tutkunu olmuştu. Yerel kulüpler için futbol oynayan abiyi Romain’e gitti. Romain, ufak kardeşi için ehemmiyetli ipuçları verecek, ancak büyük bir gerileme olarak ortaya çıkan, Romain’in sonunda bir futbolcu olma hayallerinden bırakması ve bir beslenme uzmanı olmak için çalışmaya başlamasıydı.

Olivierl 10 yaş daha büyüktü ve Olivier’in ruhsallığı üzerinde büyük bir tesiri olduğu için onay verdi, ancak bir biçimde yakındaki bir kulüp olan Olympique Club de Forges’e girdi. Kulüple olan ilişkisi, ailesinin Forges isimli ufak bir köye taşınmasını takiben harekete geçti. Sonraki altı sene süresince Olivier maharetlerini geliştirmek için çalıştı ve o gençken, daha büyük oyunlarda oynama bahtı elde etmek için bekleyen rekabetçi bir oyuncu oldu.

13 yaşında profesyonel bir ekip olan Grenoble, kardeşlerinin futbol düşlerinden nasıl bıraktıklarını öğrenerek güvenini çok aldılar ve Olivier’in performansı çok etkilendi. Kulübün gençlik yüksekokulunda beş sene daha geçirdi, ancak daha büyük liglerde oynamak için güçlü bir oyuncu olarak görülmedi. 2005-06 sezonundan hemen evvel, Fransız futbolunun en düşük seviyelerinden biri olan Championnat de France Amateur 2’de oynanacak olan kulübün yedek ekibine seçildi. Ekip idaresinde sağlam bir iz vazgeçmeye karar veren Olivier, önümüzdeki yedi sene içinde oynadığı 15 maçta 15 gol attı, performansı dikkat çekti. Sonunda 2006 senesinin Mart ayında, Grenoble’ın üst düzey ekip yönetimi, ilk ekip için onu aramak zorunda kaldı.

Olivier Giroud Kimdir? Yaşam Şekli ve Başarıları2006-07 sezonunda ve 2007 senesinin Şubat ayında resmi üst düzey kaptanlık yaptı ve kariyerinin ilk golünü Le Havre’ye karşı attı. Daha sonra bu anı, yaşamının en mutlularından biri olarak tanımladı. Ancak, ilk sezonunda 18 maçta 2 gol atma genel performansı en iyi olasılıkla vasati olarak kabul edildi. Yeterli reyin zamanı almadı ve bunu karşılama etmek için 2006-07 sezonunda Istres’e katıldı. Onlar için, Fransız futbolunda üçüncü seviye olarak kabul edilen Championnat National’da oynadı. Ödünç verme süresi sonunda, değişik maçlarda ekibine 14 gol atmayı muvaffak olduğu için galibiyetli sayıldı.

Grenoble’a geri döndüğünde, ekibinin artık Ligue 1’in bir parçası olmaya hak kazandığını ve Olivier’in büyük liglerde oynama umutlarının yüksek olduğunu öğreniyordu. Ancak, bir biçimde, ana takımın bir parçası olmak için uygun sayılmadı ve 2008’de, Olivier’in ekip yönetimi tarafından özgür verileceği mevzusundaki açıklaması resmi hale geldi. Mayıs 2008’de, Olivier’in Ligue 2 kulübü Tours ekibi ile üç senelik bir uyuşma çerçevesinde ilişkisi hakkında bir açıklama geldi. Tours ile ilk sezonunda Coupe de France’da Olivier ilk 2 karşılaşmada 5 gol attı ve kulüpten ligden dağılmasına karşın, Oliver’ın performansı selamlandı. Daha sonra sahada parıldamaya devam etti ve ilk sezonunu 27 maçta 14 golle Tours ile tamamladı.

Montpellier kulübü Olivier ile Temmuz 2010’da kontrat imza attı. 29 Temmuz’da Güncel kulübü için ilk maçında Olivier bir gol attı ve parlak bir başlangıç ​​yaptı. Coupe de La Ligue’de ekip finallere erişti ve bu da güzel bir sürprizdi ve çoğu kredi kritik maçlarda kesintisiz gol attığı için Olivier’e gitti. 2011-12 sezonunun başlangıcı, sezonun ilk iki lig maçında attığı gibi Olivier için muhteşem bir şey değildi. Kasım 2011’de, Olivier’in coşku verici formu, ekibin doruğunda ekip halinde duruyordu. Lig sezonunun sonunda, Olivier 21 gol attı ve bu surattan ligin en skorer oyuncusu şerefine layık görüldü.

2012-13 sezonunda bir hayli büyük kulüp Olivier ile kontrat imza atmak için sıradaydı ve sonunda Premier League ekibi Arsenal müsabakayı kazandı. Ağustos 2012’de Olivier, Premier League ekibi Arsenal’le Sunderland’a karşı ilk maçını yaptı ve Eylül’deki Coventry City’e karşı ilk golünü attı. Sezonun sonuna Gerçek, kendisine gösterilen kırmızı kart suratından dört maçı kaçırdı, ancak o zamana kadar, 47 maçta 17 gollük bir sezon skoruyla çoktan işaretini bitirmişti.

Olivier Giroud Kimdir? Yaşam Şekli ve BaşarılarıGelecek beş sezon süresince Olivier muhteşem bir performans sergiledi ve yıldız oyuncu olarak ortaya çıktı. Arsenal ile yaptığı altı sezonluk vazife süresi süresince, Olivier 180 maç yaptı ve toplamda 73 gol attı. 2018’in başlarında, onun transferi kaçınılmaz oldu ve 18 aylık bir kontrat ile Chelsea’ye katıldı. Genç ekiplerde oynama bahtı bulamadı ve Montpellier kulübünde kazandığı maçın ardından, ulusal ekip için çağrıldı. Ulusal ekipte oynadığı 69 maçta vazife aldı ve 29 gol attı. Milli kadroya ilk defa çıktığından beri, ekibini 2014 FIFA Dünya Kupası ve Euro 2016’da temsil etti.

Olivier Giroud, uzun müddettir kız dostu olan Jennifer ile evlendi ve 2011 senesinde çift, Jade isimli bir kız çocuğunu kucaklarına aldılar. Katolik ve oldukça dindar biridir. Sağ kolunda İncil’den bir mezmur hırpalaması vardır.

Ayrıca birkaç defa müzakere mevzusu olmuştur ve karısı üzerinde Celia Kay isimli bir modelle kandırmakla yargılanmış ve bir ulus özrü çıkarmıştır. Ancak, daha sonra evlilik dışı bir ilişkiye sahip olduğunu yalanlamıştır.

Yazar: Osman Uçar

İçeriği Oyla

Yorum yapın