Anasayfa » Genel » Barış Terkoğlu

Barış Terkoğlu

Barış Terkoğlu Biyografisi

Barış Terkoğlu, 13 Ekim 1980 tarihinde İstanbul ’da doğmuştur. İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bvefatından mezun oldu. Yüksek lisansını Marmara Üniversitesi Ortadoğu Enstitüsü Ortadoğu Politik Tarihi ve Beynelmilel İlişkiler Bvefatında bitirdi. Hekime öğrenimini ise aynı üniversitede sürdürmektedir.

Gazeteciliğe başlayan Barış Terkoğlu, CNN Türk‘te yayımlanan Oradaydım isimli belgesel programında 2008-2010 seneleri arasında tahlilci olarak çalıştı.

2008 senesinden itibaren OdaTV‘de çalışmaya başlayan Barış Terkoğlu, OdaTV‘de 2021 senesine kadar haber müdürlüğü vazifesini ifa etti. Ergenekon soruşturması kapsamında 14 Şubat 2011 tarihinde nezaretine alınıp, tutuklandı. OdaTV Davası kapsamında Silivri Cezaevi’nde 19 ay tutuklu kaldıktan sonra, OdaTV iddia belgesinin esasını oluşturan dijital evrakların, bilgisayar korsanlığı yoluyla tutuklu gazetecilerin bilgisayarlarına yüklendiği ve tutuklu gazetecilere ait olmadığı; üç ayrı Türk üniversitesi Boğaziçi Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, ODTÜ ile bir Amerikalı Data Devastation isimli bir bilişim firmayı tarafını ispatlandı. 14 Eylül 2012 tarihinde görülen mahkemede tahliye edildi.

Barış Terkoğlu, 2018 senesinden itibaren Cumhuriyet gazetesinde köşe yazarlığı yapmaktadır.

Libya ’da hayatını kaybeden MİT mensubunun cenazesine ait haberin OdaTV‘de yayımlanmasıyla alakalı soruşturmada 5 Mart 2020 tarihine hapsedildi. 24 Haziran 2020 tarihindeki ilk mahkemesinde Ferhat Çelik ve Aydın Keser ile birlikte tahliye edildi. “devlet gizemlerine karşı kabahatler” ve “MİT Yasasına muhalefet” iddialarıyla haklarında 8 seneden 19 seneye kadar mapus cezası istemiyle suçlanan Barış Terkoğlu, davanın 9 Eylül 2020’deki ikinci mahkemesinde tahliye oldu. Tüm maznunlar “Devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal bereketleri bakımından kaliteyi itibarıyla saklı kalması gereken balakaları açıklama” yargılamasından beraat etti.

Barış Terkoğlu, 2019 senesinde Özge İzdeş ile evlendi. Ali Derya d. 16 Şubat 2014 isminde bir oğlu vardır.

Barış Terkoğlu, Millet TV‘de Şirin Payzın ve Emin Çapa ile beraber her Çarşamba günü “Lafım Var” adlı programı yapmaktadır. Ayrıca Barış Pehlivan‘la birlikte açtığı “B suratı” adlı bir de Youtube kanalı vardır.

Barış Terkoğlu, 2012 senesinde Sızıntı: Wikileaks’te Ünlü Türkler kitabını Barış Pehlivan ile birlikte yazmıştır.

Kitapları:
2012 – Sızıntı: Wikileaks’te Ünlü Türkler Barış Pehlivan ile
2015 – Mahrem: Saklı Belgelerde Türkiye’nin Gizemleri Barış Pehlivan ile
2019 – Metastaz Barış Pehlivan ile
2020 – Metastaz 2: Cendere
2023 – Size Palavra Söylediler: Çetin Doğan’ın Gözünden 28 Şubat Sami Menteş ile

İçeriği Oyla

Yorum yapın