Anasayfa » Genel » 6. AFSAD Uluslararası Kısa Film Festivali Başlıyor!

6. AFSAD Uluslararası Kısa Film Festivali Başlıyor!

6. AFSAD Beynelmilel Kısa Film Şenliği Ve Milli Kısa Film Müsabakası bu sene 16-18 Aralık tarihleri arasında hakikatleştirilecek!

AFSAD Kısa Film Şenlikleri, ülkemiz sanat ve kültür dünyasında alakayla takip edilen kısa filmlerin tanıtımı, kısa film imalinin özendirilmesine katkı sağlayacak platformların oluşturulması, ülkemizden ve dünyadan değişik misallerinin sunulması yoluyla kısa film kültürünün izleyiciye uygun şartlarda ve kumpaslı olarak eriştirilmesinin sağlanması amacına tertip edilmiyor. Beynelmilel katılımlı olarak 6. kere hakikatleştirilecek Kısa Film Şenliğinde amaçlanan; kısa filmin dünyadaki gelişimini yakından izlemek ve Güncellikleri paylaşmak, ülkemiz sinema etrafları ile beynelmilel değişik kültürleri kısa filmin ortak dilinde buluşturmak. 45 yıldır resmin yanı gizeme kısa film seminerleri ve atölye çalışmaları ile sinema alanında imali destekleyen AFSAD, Beynelmilel Kısa Film Şenliğine dönüştürdüğü programı ile sanata ve sinemaya olan katkılarını daha da kuvvetlendirmeyi kastediyor.

6. AFSAD Milli Kısa Film Müsabakası

Milli Kısa Film Müsabakası, bu yıl da müsabakanın yanı gizeme, değişik ülkelerden kısa film gösterimleri, oturum ve atölye çalışmalarının yer alacağı “Beynelmilel Kısa Film Şenliği ’ ’ kapsamına reelleştiriliyor. Mevzu sınırlaması olmayan Milli Kısa Film Müsabakası ’nın bu seneki çağrısı “Az ve Öz / Less is More”.

Kurmaca, Deneysel, Canlandırma ve Evraksal olmak üzere dört kategoriden oluşan müsabaka müracaatları resimci, sinema yazarı ve eğitmeni Yalçın Savuran, grafiker, rejisör, animatör Kayahan Kaya ve AFSAD Sinema Üniteyi Mesulü, sinema yazarı, yayın rejisörü Seda Usubütün ’den oluşan Ön Seçici Heyet tarafından değerlendirildi. Müsabaka gösterimi için seçilen filmler, 16 – 18 Aralık 2023 tarihlerinde, Çankaya Belediyesi Doğan Taşdelen Modern Sanatlar Merkezi ’nde Şenlik kapsamında Jüri önüne çıkacak ve Ankaralı izleyiciyle buluşacak.
Ana kategorilerdeki mükâfatların yanı gizeme, bu yılki müsabakada Film Geliştirme Mükâfatı için de müracaatlar yapılabilecek ve mükâfata değer görülen 2 proje bir yılda bitirilmek üzere desteklenecek.

Müsabaka tüm kısa film üretimcileri, rejisörleri ve izleyicilerinin katılımını bekliyor.

Ayrıntılı bilgi için: http://www.afsadsinema.net/6-afsad-kisa/ 

İçeriği Oyla

Yorum yapın