Anasayfa » Genel » Zeki Eraslan

Zeki Eraslan

Unvan

Dr.

Doğum Tarihi

1978

Şehir

Bayburt

Zeki Eraslan 1978 yılında Bayburt’ta doğdu. Hacettepe Üniversitesi Tarih Bölümünde Lisans, TODAİE Kamu Yönetimi Yüksek Lisans (tezli) yaparak Kamu Yönetimi Uzmanı unvanını elde etmiştir. Hacettepe Üniversitesinde “ŞÛRÂ-YI DEVLETTEN DANIŞTAYA: Yapısal ve Fonksiyonel Dönüşüm” adlı tezle doktora eğitimini tamamlamıştır.

Personel, mali ve ihale mevzuatı ile protokol yönetimi üzerine muhtelif eğitimlere katılmış ve bu konularda eğitim vermiştir. Kanun/KHK ve çeşitli İkincil Mevzuat (Yönetmelik, Yönerge) ile Stratejik Planlama, Performans Programı ve Faaliyet Raporu hazırlık çalışmalarına aktif olarak katılmıştır.

2004 yılından itibaren Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Müdür, Enstitü Sekreteri, Personel Şube Müdürü, Strateji Geliştirme Müdürü, Personel Daire Başkanı, Başkanlık Müşaviri görevlerinde bulunmuş olup, 2 Ocak 2012 ’de Başbakanlık Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumuna Yüksek Kurum Başkan Yardımcısı olarak atanmıştır.

Mevzuat Hazırlama Komisyonu, Yüksek Kurum Disiplin Kurulu ve Kurum İdari Kurulu Başkanlığı görevlerini dört yıldır yürütmekte olan Dr. Zeki ERASLAN, 2013 yılında 46. Dönem Kamu Diplomasisi Eğitimi Programını bitirmiştir.

İngiltere, Almanya, Fransa, İtalya, Rusya, Baltık Ülkeleri, Macaristan, Polonya, ve Balkan ülkelerinde çeşitli inceleme ve araştırma programlarına katılmıştır. 2014 yılı Kasım ayında OECD tarafından Paris ’te düzenlenen “Innovating The Public Sector: From Ideas to Impact” konulu çalışmaya delegasyon olarak katılmıştır.

2013 yılında Eskişehir Türk Dünyası Kültür Başkenti Danışma Kurulu Üyesi olarak görev yapmıştır. Yayımlanmış dört adet makalesi bulunmaktadır.

Başbakanlık Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumuna Yüksek Kurum Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır.

İngilizce ve Farsça (orta) bilen Dr. Zeki ERASLAN, evli ve iki çocuk babasıdır.

İçeriği Oyla

Yorum yapın