Anasayfa » Genel » Yusuf Tekin

Yusuf Tekin

Yusuf Tekin Biyografisi

3 Haziran 2023 tarihinde Ulusal Eğitim Bakanı olarak atandı.

Yusuf Tekin, 1970 senesinde Erzurum ’un Tortum ilçesinde doğmuştur. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini Rize‘de bitirdi. 1989-1994 seneleri arasında okuduğu Ankara Üniversitesi Siyasal Balakalar Fakültesi Kamu Yönetimi Bvefatı’nden mezun oldu. Ardından Siyaset ve sosyal bilimler alanında lisansüstü ve hekime eğitimini bitirdi.

1994 senesinde üniversiteden mezun olduğunda Sivas, Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi ve Yönetimsel Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bvefatı Siyaset ve Sosyal Bilimler Anabilim Dalı ’nda araştırma vazifelisi olarak çalışmaya başladı. Yusuf Tekin, siyaset ve sosyal bilimler alanında 1997 senesinde yüksek lisansını, 2002 senesinde doktorasını bitirdi.

Yusuf Tekin, Tokat, Gazi Osman Paşa Üniversitesi İktisadi ve Yönetimsel Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bvefatında öğretim azası olarak atandı. 2007 senesine kadar destekçi doçent olarak vazife yapan Yusuf Tekin, 2007 senesinde siyaset ve sosyal bilimler alanında doçent oldu ve 2009 senesine kadar burada vazife yaptı.

2009 senesinde Ankara ’da Polis Yüksekokulu Başkanlığı Güvenlik Bilimleri Fakültesi ’ne atandı.

Yusuf Tekin, 2011 senesinde Gençlik ve Spor Bakanlığına Bakan Dayanakçısı olarak atandı. 28 Mayıs 2013 tarihinde Ulusal Eğitim Bakanlığı müsteşarı olarak atandı. 2015-2018 tarihleri arasında KırgızistanTürkiye Manas Üniversitesi mütevelli kurul başkanlığı yaptı. 2018 senesinde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ’ne geçişle beraber müsteşarlık makamının kaldırılması sonrasında, 25 Temmuz 2018 tarihinde Ulusal Eğitim Bakanlığı müsteşarı misyonundan böldü ve Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Siyasal Balakalar Fakültesi Siyaset Bşehrimi ve Kamu Yönetimi Bvefatı ’nde öğretim vazifelisi olarak çalışmaya başladı.

17 Ağustos 2018 tarihinde profesör olan Yusuf Tekin, 15 Eylül 2018 tarihinde Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi rektörü olarak atandı.

Yusuf Tekin, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi rektörlüğü misyonu yanısıra, 2023 senesinin Nisan ayında Tarım Kredi ’ye bağlı TAREKS ’in idare heyetine bağımsız aza oldu.

Yusuf Tekin, akademik hayatı boyunca bvefat başkanlığı, dekan takviyeciliği, üniversite senato aboneliği, fakülte ve enstitü idare heyeti aboneliği gibi yönetimsel vazifelerde de bulundu.

Yusuf Tekin, Ayşe Tekin ile konutludur ve 3 çocuğu vardır.

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılan Türkiye genel tercihlerinde, Ulusal Eğitim Bakanı misyonu yapan Mahmut Özer, Adalet ve Kalkınma Partisi‘nden Ordu milletvekili seçildi.

3 Haziran 2023 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Güncel Cumhurbaşkanlığı Kabinesi‘nde, Ulusal Eğitim Bakanlığına Yusuf Tekin getirildi.

Kitapları:
2020 – Şeriat, Meşruiyet ve Meşrutiyet: Güncel Osmanlılarʼda demokrasi kavgaları

İçeriği Oyla

Yorum yapın