Anasayfa » Genel » Vizyondaki Filmlerde Bu Hafta! (9 Aralık 2023)

Vizyondaki Filmlerde Bu Hafta! (9 Aralık 2023)

Bu hafta 5 ’i yerli 6 film vizyona giriyor.

Aralarında Emin Alper’in prömiyerini Cannes Film Festivali’nde yapan, senenin En Güncellerinden gösterilen filmi “Kurak Günler” ile çocukları ve ailelerini sevindirecek “Nasreddin Öğretmen Zaman Yolcusu” animasyonu da var. 

 

Kurak Günler

Zaman: 129dk

Cins: Dram, Gerilim

Rejisör: Emin Alper

Oyuncular: Selahattin Paşalı, Ekin Koç, Selin Güncelnci

Genç bir başsavcı olan Emre, ufak Balkaya kasabasına Güncel ceddilir. Kendini büyük bir ciddiyetle işine verir ve başta belediye başkanı Selim olmak üzere şehrin ileri gelenleri onu büyük bir hürmetle karşılar. Ancak bu sıcak karşılamaya karşın, ilk andan itibaren bir ekip enteresan ve gergin etkileşimler yaşar. Emre ile belediye başkanı Selim, yerel gazeteci Murat ve kasabanın eşrafı arasında yaşanan çekişmeler gün geçtikçe çoğalır.

 

Nasreddin Öğretmen Zaman Yolcusu

Zaman: 76dk

Cins: Animasyon

Rejisör: Nurullah Güncelhan

Saklıca bir ağaç evine giren iki hazine avcısı yanlışlıkla geçmişe gidince Nasreddin Öğretmen ve çocuklar onları geri getirmek için peşlerinden yola koyulurlar. Hazine avcıları geri döndüklerinde dünya tamamen değişmiştir. Yaşamlarına daha önceki haliyle kavuşmak için tekerrür geçmişe gitmek zorundadırlar.

 

İblisin Laneti Host

Zaman: 89dk

Cins: Fobi

Rejisör: Adam Leader , Richard Oakes

Oyuncular: Neal Ward, Frank Jakeman, Samantha Loxley

Noel arifesinde masum bir çift, makûs amaçlı bir varlığa ev sahipliği yapar. Gece süresince beş şahsiyet bir aileyi hayal edilemeyecek kadar şiddetli ve rahatsız edici biçimlerde terörize ederler. 

 

Her Şey Dahil

Zaman: 102dk

Cins: Komedi

Rejisör: Hakan Eser

Oyuncular: Gürgen Öz, Hakan Bilgin, Gonca Vuslateri

Dedelerinden kalan servetle bir Ege koyunun tapusunu almaya çok yanaşan kardeşler, ödenmesi gereken son 2 taksidi denkleştirmek için koyda bir tatil köyü açmaya karar verir. Kardeşler bu proje için seferber olurken, Faruk kazara tanıştığı yazar Fulden ’e de açılışa gelmesini söyler. Organik ve natürel bir tatilin hayalini kuran alıcılar koya geldiklerinde hiçbir şeyin taahhüt edildiği gibi olmadığını görünce işler sarpa sarar. Faruk ve Fulden arasında yaşanacak vakalar tam bu karmaşaya tuz biber ekecektir. 

 

Elif Ana

Zaman: 123dk

Cins: Dram

Rejisör: Semir Aslanyürek , Kazım Öz

Oyuncular: Aliye Uzunatağan, Cezmi Baskın, Füsun Demirel

Elif Ana geleceği evvelden hissedebilen ermiş bir kadındır. Henüz çocukken evden kaçar, günlerce dağlarda, mağaralarda yaşayan Elif Ana, yaşamı süresince herkese iyilik yapan biridir. Alevilikte “annelik-dedelik” kan bağı ile aktarılsa da Elif Ana o soy ağacından olmadan “annelik” ünvanını almış birisidir. Ne var ki herkese iyilik yapan bu kadın ömrünün sonunda dünyanın en büyük makûsluğuna maruz kalır.

 

Sil Baştan Kayınvalidem

Zaman: 117dk

Cins: Komedi

Rejisör: Raşit Çelikezer

Oyuncular: Alper Saldıran, Yosunu Eke, Zeynep Eronat

Ceylan, evlendiğinde kocası Ünal ’ın ailesi ile beraber yaşadığı Tırpan Konağı’na taşınır. Üç görümce ve bir kayınvalide ile bir arada yaşamak gidişatta kalan Ceylan için kâbus dolu günler başlayacaktır.

İçeriği Oyla

Yorum yapın