Anasayfa » Genel » Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde Ulusal Uzun Metraj Yarışma Filmleri Açıklandı!

Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde Ulusal Uzun Metraj Yarışma Filmleri Açıklandı!

Antalya Megakent Belediyesi tarafından 7-14 Ekim tarihleri arasında tertip edilecek olan 60. Antalya Altın Portakal Film Şenliği’nin coşkuyla beklenen, Türkiye’de ilk kere Antalya’da izleyiciyle buluşacak olan Milli Uzun Metraj Film Müsabakası için 10 film seçildi.

Milli Uzun Metraj Film Müsabakası‘nda 14 değişik kategoride Altın Portakal Ödülleri sahiplerini bulacak. Bu müsabakada yarışacak 10 film, Coş Okyay, Mehmet Açar ve Muammer Brav gibi adların yer aldığı seçici heyet azaları tarafından tanımlandı.

Antalya Altın Portakal Film Şenliği‘nde Türkiye’de ilk kere izleyici karşısına çıkacak filmler arasında “8×8″, “Bildiğin Gibi Değil”, “Hayat”, “Kurban” ve “Zamanımızın Bir Kahramanı” yer alıyor. Ayrıca, bu filmler dünya prömiyerlerini bu şenlikte asıllaştıracaklar. Şenlikte ilk kere filmini sunacak rejisörler, Behlül Dal En Güncel İlk Film Ödülü için müsabaka hakkına sahip olacaklar. Bu ödül için ise “Birlikte”, “Yurt” ve “Zamanımızın Bir Kahramanı” filmleri değerlendirilecek.

Milli Uzun Metraj Film Müsabakası‘nın jürisini Demet Akbağ idarıyor ve bu müsabaka kapsamında toplamda 945 bin TL kıymetinde ödül sahiplerini bulacak. Film Rejisörleri Derneği jürisi, En Güncel Rejisör Ödülü‘nü tanımlayacak, aynı biçimde Sinema Yazarları Derneği SİYAD jürisi de En Güncel Film Ödülü‘nün sahibini seçecek. Kazananlar, 14 Ekim‘de reelleştirilecek olan ödül merasiminde açıklanacak.

60. Antalya Altın Portakal Film Şenliği Milli Uzun Metraj Müsabaka Filmleri

“8×8” – Kıvanç Sezer

“Aniden” – Melisa Önel

“Birlikte” – Mete Gümürhan

“Bildiğin Gibi Değil” – Vuslat Saraçoğlu

“Hayat” – Zeki Demirkubuz

“Kurban” – İsmail Güneş

“Son Hasat” – Cemil Ağacıkoğlu

“Kararsız Çizgisi” – Selman Nacar

“Yurt” – Nehir Tuna

“Zamanımızın Bir Kahramanı” – Miraç Atabey

Kaynak: Box Office Türkiye

İçeriği Oyla

Yorum yapın