Anasayfa » Genel » TensorFlow Nedir, Nasıl Kurulur?

TensorFlow Nedir, Nasıl Kurulur?

Google platformunun sarih kaynaklı bilme kütüphanelerinden birisi de TensorFlow yazılımıdır. Bu yazılım koduyla derin bilme alanında faydalı çalışmalar Gerçekleştirebiliyorsunuz. Böylelikle suni akıl alanında uygulamalar geliştirebilirsiniz. Elastik özellikleri sayesinde bir tek API platformu fark etmeksizin CPU ve GPU depolamanıza imkân tanır. Ayrıca hesaplamaları en ince detayına kadar derinlemesine asıllaştırır.

TensorFlow yazılımının temel bileşeni ‘ ’PYTHON ’ ’ olmaktadır. Aynı zamanda birçok dili destekliyor olması da ehemmiyetli bir avantajdır. C++,C# ve Java dillerini bütün geçimli bir biçimde takviyeler. TensorFlow yazılımının en ehemmiyetli artılarından birisi de web sitenizde yer alan suni akıl modüllerini geliştirebilirsiniz. Ayrıca çok işlevli harekâtlar yapabilirsiniz. TensorFlow nesne yapmada oldukça gelişmiş bir yazılım cinsidir.

Kendinize ait suni akıl modüllerini eğitebilir ve geliştirebilirsiniz. Suni özelliklere sahip asap ağları oluşturabilirsiniz. TensorFlow montajını asıllaştırırken karşınıza iki alternatif çıkmaktadır. Montaj GPU ve CPU tarafına reelleştiriyor. İki yolla da montajı Gerçekleştirebilirsiniz. Şayet ki ekran kartınız uygun özelliklere sahipse, gelişmiş yeterlilikte bir ekran kartı kullanıyorsanız GPU tarafından montajı Gerçekleştirebilirsiniz.

GPU montajı CPU ’ya göre daha süratlidir. Böylelikle montaj harekâtınız daha süratli bir biçimde hakikatleşecektir. Böylelikle zamandan tasarruf yapmış olacaksınız. NVİDİA özelliklerinden değişik boyutlarda bir ekran kartınız mevcut ise CPU montajı yapmanız nasihat edilmektedir. Montaj harekâtını reelleştirmek için bazı adımları uygulamanız gerekiyor. Adımlar uyguladığınız taktirde montaj 5 dakikadan az bir zaman içerisinde hakikatleşecektir.

TensorFlow Montaj Harekâtı!

TensorFlow montajını reelleştirmek istiyorsanız, öncelikle yapmanız gereken ‘ ’PYTHON ’ ’ kurulması gerekmektedir. Böylelikle bu montaj esnasında ‘ ’PİP ’ ’ te yüklenmiş olur. PİP ’in en ehemmiyetli görevi PYTHON bilgilerini kurmak ve idaremek için ehemmiyetlidir. TensorFlow yazılımını kurabilmek için PİP ’in son versiyonunu kurmanız gerekmektedir. Daha Önceki versiyonlarını kurarsanız yazılım kusurlarıyla karşılaşabilirsiniz.

Ayrıca PİP uygulamanızı aktüellemek için bazı kodları kullanmanız gerekmektedir. Bu kodlar; PİP install, Upgrade PİP biçimindedir. TensorFlow sanal etrafta basitlikle kurulabilen bir yazılımdır. Bu harekâtları bitirdikten sonra Windows komut penceresini açınız. Komut penceresi açıldıktan sonra alttaki gibi PİP install ’ı çalıştırmanız gerekmektedir.

C: PİP  İnstall – Upgrade Tensorflow- GPU= =    1.15 biçimindedir.  Bu harekâtı hakikatleştirdikten sonra montaj harekâtınız bitirilmiş olacaktır. Böylelikle TensorFlow yazılımınızı basitlikle, fiyatsız bir biçimde kullanmaya başlayabilirsiniz. Bu harekâtları asıllaştırmadan evvel kesinlikle işletim sisteminize uygun bir biçimde montajı asıllaştırınız. İşletim sistemine uygun olmadan asıllaştırılan harekâtlar ‘ ’ERROR ’ ’ meselelerine sebep olmaktadır. PYTHON ve PİP kodlarını kurmadan evvel kesinlikle ‘ ’ANACONDA ’ ’ uygulamanızı kurunuz.

Bu uygulama sayesinde TensorFlow daha faydalı bir biçimde çalışacaktır. İşletim sisteminize geçimli ‘ ’ANACONDA ’ ’ uygulamasını indirerek montaj operasyonlarınızı Gerçekleştirebilirsiniz. Böylelikle bütün harekâtlarınız bitirilmiş olacak. Montaj harekâtları çok süratli olarak reelleşmektedir. 5 dakikadan daha az bir zaman aralığında uygun adımları uyguladığınız gidişatta montaj harekâtı hakikatleşecektir. Bundan sonrasında size yalnızca TensorFlow yazılımını kullanmak kalıyor.

İçeriği Oyla

Yorum yapın