Anasayfa » Genel » “Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem” Hakkında Bilinmesi Gerekenler!

“Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem” Hakkında Bilinmesi Gerekenler!

Seth Rogen tarafından tekerrür yapılan çizgi film “Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem”in tahlilini sizler için derledik!

Her şey şaka olarak başladı. ’80’lerin başında, şu anda “süper kahraman bitkinliği” olarak öğrenilen olgudan, başka bir deyişle yaratıcıların aynı daha önceki fikirleri tekerrür tekerrür kullanmasından usanan Kevin Eastman ve Peter Laird, “Ninja Kaplumbağalar“ı planladılar. Emeli, ana akım kahramanların ne kadar sıkıcı hale geldiğine alaycı bir biçimde yollama yapmaktı. Ancak bu parodi o kadar popüler oldu ki, kendi mini bir imparatorluğunu doğurdu. Film, reyin, TV dizileri ve bir sürü ürün satışını birliktesi getirdi. Muhakkak bir noktada marka hakimiyet dışına çıktı ve her şeyi sıfırlama zamanı geldi.

Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem” ile Nickelodeon Movies, kaplumbağa konseptinin köklerine geri götürüyor. Seth Rogen’ı imalci olarak seçerek, çizgi film stüdyosu, çizgi roman stilinde taze bir görünüm vererek, bekçi kaplumbağaların tuhaf ergen kimliklerine odaklanan bir animasyon filmine giriş yaptılar.

Kamera artta, rejisör Jeff Rowe “The Mitchells vs. the Machines” filminde  kullanılan gevşek, yarı-el çizilmiş stilini daha da ileri götürüyor ve her karede çizilmiş, cadde sanatı estetiğinde bir görünüm elde ediyor. Bu, günümüzde çoğu büyük bütçeli bilgisayar animasyonlu filmin eş görünmesi göz önüne alındığında, stratejik anlamında radikal bir tercihtir. Aynı zamanda, “Ninja Kaplumbağalar“ın son iki sinema çıkışında görülen daha karanlık atmosfer ve reelci dokularla da tamamen değişik bir alternatiftir.

Kaplumbağaların geçmiş öyküsünü özetleyen filmin senaryosu Jeff Rowe, Seth Rogen, Evan Goldberg, Dan Hernandez ve Benji Samit tarafından kaleme alındı.

Ana öykü, bir mutant sineğin ve başka birkaç mahlukatın deli bilim adamı Baxter Stockman tarafından deneylere tabi yakalandığı sırada makûs kişilik Cynthia Utrom ’a odaklanıyor. Kendisine “Super Fly” ismini vermiştir. Tasarıyı, “ooze” ismindeki kimyeviyi kitleler halinde üreterek dünyaya salmak ve tüm mahlukatları kendilerinin garip versiyonlarına dönüştürmektir. Kahramanlarımız da bu vaziyetin önüne geçmeye çalışır.

Filmin çoğunlukla cümbüş emeliyle yapıldığı ve bu emelini yerine getirecek gibi görülüyor. Gençlerle birlikte, “Ninja Kaplumbağalar”la gelişenler de dahil olmak üzere herkese güzelce zaman geçirecekleri bir hayli şey sunuyor. Sony‘nin “Spider-Verse” filmleri tarafından hürleştirilen animasyon üretimlerini “Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem” devam ettirecek ve gelecekteki stüdyo çizgi filmlerinin de yolunu tanımlayacak gibi görünüyor.

Film 4 Ağustos Cuma günü izleyiciyle buluşacak.

Kaynak: Variety

İçeriği Oyla

Yorum yapın