Anasayfa » Genel » Disney ’in “Atatürk” Dizisinde Son Durum Ne?

Disney ’in “Atatürk” Dizisinde Son Durum Ne?

Disney Plus’ın “Atatürk” projesinin akibeti muhakkak oldu!

Yerli üretimleri kütüphanesinden sürükleyen Disney Plus ’ın en beklenen projelerinden olan “Atatürk” için nasıl bir yol izleneceği bir vakittir merak mevzusuydu. Birsen Altuntaş ’ın haberine göre Disney, “Atatürk” dizisi için sonunda karar verdi. Dizinin artık iki film olarak hem sinemada hem FOX TV ekranlarında olacağı açıklandı. İmallerin yayın tasarıyı ise şöyle:

29 Ekim, 1. film TV özel versiyon FOX TV’de
3 Kasım, 1. film sinemalarda
22 Aralık, 2. film sinemalarda
2024 yazı, Her iki film FOX TV’de

Atatürk” dizisi “Tüm Türkiye ’ye armağan” sloganıyla ekranlara gelecek. The Walt Disney Company Türkiye Genel Müdürü Cenk Soner mevzu ile alakalı olarak “Atatürk içeriğimizi Cumhuriyetimizin 100. senesinde izleyicilerimiz ile buluşturuyoruz. İçerik stratejimizde yapılan farklılıklar neticesinde iki film olarak tasarladığımız Atatürk ’şan ilk TV özel versiyonunun FOX kanalımızda yayınlanmasının ardından, iki film sinemalarda ve sonrasında FOX ekranlarında olacak. Böylece, ‘Atatürk ’ü çok daha geniş kitlelere eriştirmiş olacağız.” açıklamasını yaptı.

Lanistar Medya ismine İmalci Saner Ayar ise “Cumhuriyetimizin 100. seneyi kutlamaları kapsamında ‘Atatürk ’ü Ekim ayından itibaren FOX ’ta TV özel versiyonuyla yayınlayarak, çok daha geniş bir seyirci kitlesine eriştirecek olmaktan şeref dinliyoruz. Bu çok özel imali iki ayrı film halinde sunacağız ve TV ’nin yanı gizeme sinemalarda da yayınlayarak izleyicilerimize büyük ekranda film izleme neşeyi yaşatacağız.” ifadelerini kullandı

RTÜK soruşturma başlattı

Disney evrensel ölçekte bir hayli yerel projeyi durdururken, “Atatürk” projesi de Ermeni Diasporası ’ndan tepki sürüklemişti. Ermenistan kaynaklı 301arm isimli haber platformu, “Atatürk” dizisinin platformda çıkmayacak olmasına mutlulukla karşılık vermişti. Natürel, Disney Plus Türkiye ’nin tüm öbür yerli üretimleri durdurması, “Kaçış”, “Dünyayla Benim Aramda” ve “Ben Gri” dizileri ile Şahan Gökbakar ’ın “Recep İvedik” tezsi gibi üretimleri platformdan kaldırması göz önüne alındığında daha genel bir strateji farklılığı olması daha mümkün görünüyor. 

Güncelden de bu tepkiler üzerine RTÜK Başkanı Şahin, “Atatürk” projesini yayınlamayacağı haberlerinin ardından analiz başlattıklarını açıkladı.

Şahin, “Disney + adlı dijital medya hizmet sağlayıcının yerli içerik olan ‘Atatürk’ dizisini platformunda yayınlamama kararı aldığına dair kamuoyuna yansıyan bilgilerden hareketle kuruluşun korunmasının alınmasına ve analiz başlatılmasına karar verilmiştir. Türkiye Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk en ehemmiyetli cemiyetsel bedelimizdir. Medyaya yansıyan Ermeni lobisi müdahalesi iddiaları titizlikle incelenmektedir” ifadelerini kullandı. 

Gün sonunda Disney Plus azalarını tatmin edecek açıklamalarda bulunamasa da “Atatürk” imalini iki film olarak hem TV’de hem sinemada izleyebileceğiz gibi görünüyor.

“Atatürk” oyuncuları kim?

Aras Bulut İynemli’nin Mustafa Kemal Atatürk’e hayat vereceği üretimin kadrosunda Songül Öden, Mehmet Günsür ve Sarp Akkaya gibi adlar yer alıyor.

 

Kaynak: Birsen Altuntaş & Kayıp Rıhtım

İçeriği Oyla

Yorum yapın