Anasayfa » Genel » Süleyman Elban

Süleyman Elban

Süleyman Elban Biyografisi

Süleyman Elban, 10 Ağustos 2023 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın imzasıyla Resmi Gazete‘de yayımlanan kararname ile İzmir Valisi olarak atandı.

Süleyman Elban, 6 Haziran 1969 tarihinde Kırşehir ’de doğmuştur. İlköğrenimini Almanya ve Kırşehir, ortaöğrenimini ise Kırşehir ’de bitirdi. 1992 senesinde Ankara Üniversitesi Siyasal Balakalar Fakültesi Kamu Yönetimi bvefatından mezun oldu.

Süleyman Elban, Abant İzzet Baysal Üniversitesinde araştırma misyonlusu, Başbakanlık Devlet Personel Başkanlığı Uzman takviyeciliği vazifelerinde bulunduktan sonra 1994 senesinde Eskişehir Kaymakam adayı olarak mülki yönet amirliği misyonuna başladı. 1995-1996 senelerinde sekiz ay vakit ile dil ve kamu yönetimi eğitimi için İngiltere‘de bulundu. Edirne/Havsa, Samsun/Yakakent, Elazığ/Karakoçan Kaymakamlıkları, Mahalli Yönetler Gn. Md. Şube Müdürlüğü, Mahalli Yönetler Gn. Md. Daire Başkanlığı, Mahalli Yönetler Gn. Md. Genel Müdür Takviyeciliği vazifelerinde bulundu.

İlki 2003 Senesinde Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Mahalli Yönetler alanında, ötekiyi de 2008 Senesinde Portsmouth Üniversitesinde İngiltere Kamu Yönetimi ve Avrupa Birliği alanında PPP mevzulu olmak üzere iki adet yüksek lisans çalışması bulunmaktadır.

Mahalli Yönetler Genel Müdürlüğünde misyon yaptığı 13 sene boyunca mahalli yönetler reformu kapsamında hazırlanan yasalar ile öbür ikincil ve alt tertip etmelerin çalışmalarında yer aldı. Mahalli yönetler alanında tertip edilen birçok eğitim faaliyetinde eğitimci olarak misyon almıştır. Bu alanda yayımlanmış muhtelif yazıları bulunmaktadır.
Ayrıca;
1. Belediye Kazançları Yasayı Ağustos 2012,
2. Belediye Yasayı Uygulamaları Mart 2013,
3. Sual ve Yanıtlarla Belediye Mevzuatı Altın Rehberi Ekim 2014 ve
4. Sual ve Yanıt Mahalli Yönetlerin Kazanç ve Tüketmeleri Mayıs 2015 ismiyle yayınlanmış dört tane kitabı bulunmaktadır.

1 Haziran 2016 tarihli Resmi Gazete‘de yayımlanan valiler kararnamesi ile Bilecik Valiliğini soyulmuştur. 2017 seneyi Haziran ayında yayımlanan kararname ile Ağrı valiliğine atandı.

Süleyman Elban, konutludur ve 2 çocuğu vardır.

Cumhurbaşkanlığı 09.06.2020 tarihli ve 2020/274 sayılı Kararnamesi ile Adana Valisi olarak ceddilen Süleyman Elban, 19.06.2020 tarihinde misyona başlamıştır.

Yavuz Selim Köşger, 10 Ağustos 2023 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın imzasıyla Resmi Gazete‘de yayımlanan kararname ile Adana Valisi olarak atandı. İzmir Valiliğine ise Adana Valisi Süleyman Elban getirildi.

İçeriği Oyla

Yorum yapın