Anasayfa » Sosyal Medya » Sosyal Medyalar Ne Zaman Açılacak? (Gerçek Cevap)

Sosyal Medyalar Ne Zaman Açılacak? (Gerçek Cevap)

Ziyaretçilerimizden sık bir biçimde Sosyal Medyalar Ne Zaman Açılacak? Sualini almaktaydık. Bu içeriğimizle beraber kıymetli ziyaretçilerimize Sosyal Medyalar Ne Zaman Açılacak? Sualinin Gerçek yanıtını verdik. Aynı sosyal medya yasağı ne zaman kalkacak, sosyal medya çöktü mü, sosyal medya ne zaman düzelir? Başlıklarında da değişik bilgiler verdik.

13 Kasım 2023 tarihi itibariyle Türkiye genelinde yaşanan internet meseleyi için internet kullanıcıları internette araştırmalar yapıyorlar. Çoğu bireyin genel meseleyi olan ve internete girememesi sebebiyle internette incelenen sosyal medyalar ne zaman açılacak?, sosyal medya yasağı ne zaman kalkacak? Suallerine bu içeriğimizde yanıt verdik. Sosyal medya ne zaman düzelir? Diyenlere bu içeriğimiz dayanakçı olacaktır.

Sosyal Medyalar Ne Zaman Açılacak?

Sosyal Medyalar Ne Zaman Açılacak?

Sosyal medya, 13.11.2023 tarihinde İstanbul / Taksim ’de hakikatleştirilen patlama sebebiyle şu anda yavaşlatılmış vaziyette. Yaşanan hadise sonucunda bilgi lekeliliği önlemek, istenmedik palavra haberlerin önüne geçmek ve milleti galeyana getirenleri önleyebilmek emeliyle BTK tarafından internet bant genişliklerinde daralmaya gidildi.

Sosyal medya meseleyi ve internetinizin yavaş olmasının sebebi sizlerle ilgili, uslu telefonunuz veya cerrahınızla ilgili olarak bir mesele değildir. Sualin kaynağı yaşanan üzücü patlama sonucunda olabilecek tüm yanlış bilgilendirmelerin önüne geçebilmek için BTK ’nın uygulamış olduğu karardır.

Sosyal Medya Ne Zaman Düzelir?

Sosyal medyanın şu anda ne zaman düzeleceğiyle ilgili olarak resmi bir bilgi bulunmuyor. Yayın yasağının kalkmasının ardından sosyal medya süratinde yükseliş, daha öncekine geri dönme yaşanacaktır. Şu anda mevcut yayın yasağı ve ulaşım kısıtlaması sebebiyle Facebook, Twitter, Instagram ve Youtube ’a ulaşmakta mesele yaşıyor olabilirsiniz. Lakin rastgele bir evhama kapılmadan yayın yasağı kaldırılarak internet ulaşımının geri verilmesini beklemelisiniz.

Geçtiğimiz senelerde yaşanan eş vakalar ve değişik vakalar sonucunda sosyal medyaya Güncelden ulaşım yasağı getirilmiştir. Yaşanan yasaklar ve ulaşım kasvetlerinde BTK tüm sosyal medya uygulamalarına kısa vakitte yine ulaşım vermiştir.

Sosyal Medya Ulaşımı Neden Yok?

13.11.2023 tarihinde İstanbul / Taksim ’de yaşanan üzücü hadise sonucunda internette gezen tüm bilgi lekeliliğinin önüne geçebilmek, insanları yanlış bilgilendiren şahısları yasaklayabilmek için sosyal medya uygulamalarına BTK tarafından ulaşım yasağı getirildi.

Ulaşım yasağı getirilen sosyal medya uygulamalarının içerisinde; Facebook, Twitter, Instagram ve Youtube yer almaktadır.

İnternet Sürati Neden Düştü?

Türkiye ’de yaşanan İstanbul / Taksim patlaması sonrasında internet süratinde düşme yaşandı. Mevcut patlama sebebiyle bilgi lekeliliğinin önüne geçebilmek ve mümkün yanlış bilgilendirmeleri yok edebilmek emeliyle BTK tarafından tüm internet servis sağlayıcılarının internet süratlerinde mesele yaşanabilir. Evham edilebilecek bir vaziyet yoktur ve rastgele bir bireyle bağlantıya geçiyor olmanız veya ekstra bir ayar yapmanız internet süratinizi yükseltmeyecektir.

Instagram Çöktü Mü?

Instagram yaşanan üzücü hadise sebebiyle 13.11.2023 tarihini yasaklanmıştır. Instagram ile beraber Twitter, Youtube gibi sosyal medya uygulamalarına da BTK tarafından yasaklama getirilerek kısa zamanlığına uygulamaların ulaşımına son verilmiştir. Ulaşımın geri ne zaman verileceği, ne zaman internetin düzeleceği hakkında resmi bir açıklama yoktur. Sualin kaynağı telefonunuz veya cerrahınız kaynaklı değildir.

Dikkat: Sosyal medyada Gerçekluğu tartışılır olan ve emin olmayan kaynaklardan gelen bilgilerin, haberlerin hiç birisine inanmayınız. Resmi kaynaklar mevcut vakalar için araştırma, gereken aksiyonu almaktalar. İlerleyen saatlerde yaşanan üzücü hadise hakkında resmi açıklamayı yapacaklardır.

Genel kategorimize ve 13 Kasım Paris Hamleleri & Yayın Yasağı Kaç Gün Sürer? içeriğimize bakmayı unutmayınız.

İçeriği Oyla

Yorum yapın