Anasayfa » Genel » Slayt Hazırlamak İçin 7 Ücretsiz Program ve Uygulama

Slayt Hazırlamak İçin 7 Ücretsiz Program ve Uygulama

İster bir talebe ister bir çalışan olun, yaşamınızın muhtelif yarıyıllarında sizlerden slayt yapmanız istenmiştir. Gerek hocalarınızın istediği bir ödev gerek dükkanında sunmanız gereken sunumların Gerçek ve hoş bir biçimde hazırlanması büyük ehemmiyet taşır. Bunun için slayt içerisinde kullanılan materyallerin ehemmiyeti kadar slaytları hazırlayacağınız programlar da ehemmiyetlidir.

Şayet bu zamana kadar yaptığınız sunumlardan yeterince memnun değilseniz ve Güncel stilde slaytlar yapmak istiyorsanız bunun için değişik programlar bulunuyor. Bu haberimizin sonuna geldiğinizde stilinize en uygun biçimde sunum hazırlayabileceğiniz fiyatsız slayt programları bulabileceksiniz.

Tamamen fiyatsız slayt programları ve uygulamaları

Google Slaytlar, Microsoft Powerpoint Online, Prezi, Keynote, Visme, Xtensio, Zoho Show,

Google Slaytlar:

slayt

Google Slides Slaytlar hem süratli hem de fiyatsız bir servis olduğu için slayt hazırlamak isteyen bireyler tarafından aşırısıyla seçim ediliyor. Bulut tabanlı bir slayt uygulaması olan Google Slides, istikrarlı bir internet iletişimine sahip olan herkes tarafından kullanılabiliyor. Bulut tabanlı olmasının en hoş yanı slaytlarda yaptığınız her farklılığın oldukça süratli bir biçimde kaydolunabilmesi. Bu biçimde hem slaytlarda istenmeyen kayıplar oluşmuyor hem de slaytlara her yerden ulaşılabiliyor. Buraya tıklayarak Google Slaytlar ’a tarayıcınız üzerini ulaşabilirsiniz. Ayrıca altta fiyatsız mobil uygulamaları da bulunuyor:

Google SlaytlarİNDİR Google SlaytlarİNDİR

Microsoft Powerpoint:

Powerpoint

Dünyanın en popüler ve en aşina slayt hazırlama programı olan Microsoft Powerpoint, uzun senelerdir özellikle bir hayli talebenin yaşamında yer ediniyordu. Bilgisayarlara Office programlarını satın aldığınızda gelen PowerPoint, artık internet üzerinden fiyatsız bir biçimde kullanılabiliyor. Bunun için bir Microsoft hesabına sahip olmanız gerekiyor.

Microsoft PowerPointİNDİR Microsoft PowerpointİNDİR

Prezi:

slayt

Prezi, sunumları çok daha alaka çekici hale getiren özel teknolojilere sahip. Muhtelif animasyonlar ile sunumları daha usta kalıcı ve cümbüşlü hale getiren Prezi, aynı zamanda Zoom Reveal özelliği ile beraber en ehemmiyetli bilgilerin ekrana getirilmesini sağlıyor. İçerisinde fiyatlı temaları da bulunan Prezi, fiyatsız olarak da muhtelif temalar sunuyor.

Prezi ViewerİNDİR Prezi ViewerİNDİR

Keynote:

Aynı Microsoft Powerpoint ’in Windows ’ta artık fiyatsız olması gibi gibi Keynote ’un da temel versiyonu Mac ve iOS kullanıcılarına fiyatsız bir biçimde sunuluyor. Gayet süratli ve istikrarlı bir program olan Keynote, aynı zamanda Microsoft Powerpoint kullanmayı seçim eden şahıslarla ortak çalışmalara da izin veriyor.

KeynoteİNDİR

Visme:

Visme, çevrimiçi kullanılabilen bir slayt hazırlama programı. Tasarımcı olmayanların da profesyonel insanların da oldukça hoş ve interaktif sunumlar hazırlayabilmesini sağlayan Visme, öbür programlara göre daha değişik özellikler sunuyor. Visme, programı fiyatsız kullanan kullanıcılarına 100 MB ’lik bir depolama alanı ve sunum paylaşma imkânı veriyor.

Xtensio:

Xtensio, bütün anlamıyla bir internet sitesi oluşturucusunun tasarım becerilerini ve bir içerik tertip edicinin işlevselliğini birleştiren bir slayt programı. Kolay bir arayüze sahip olmasına karşın oldukça işlevsel bir program olan Xtensio, fiyatlı ve fiyatsız olarak da kullanılabiliyor. Program, içerisinde kendisine özel hazır şablonlara da sahip. Xtensio ’nun kullanıcıları mutsuz eden yanı ise sadece tek kullanıcı hesabı tarafından kullanılabiliyor olması.

Zoho Show:

Zoho Show, aynı Google Slaytlar gibi bulut tabanlı bir slayt hazırlama programı. Kullanıcıların Güncel slaytlar oluşturması, iş birliği yapması ve renkli slaytları basitlikle paylaşabilmesini sağlayan program aynı zamanda on değişik dil alternatifine sahip. İstikrarlı bir internet iletişimine sahip olan rastgele bir civarda çalışabilen Zoho Show, ne yazık ki internet olmayan civarlarda problem çıkarıyor.

Zoho ShowİNDİR Zoho ShowİNDİR

Slayt hazırlamak için Gerçek program tercihi nasıl yapılır?

Slayt hazırlamadan evvel hazırlayacağınız sunumun içi kadar seçilecek programın da aşırısıyla ehemmiyet talep ettiğini söylemiştik. Kendinize en uygun programı seçmek hem hazırlayacağınız sunumun ne stilde olacağına, hem de çalışma şartlarınıza bağlıdır. Şayet çok hesapla aynı sunumda harekât yapmak istiyorsanız Xtensio gibi sadece bir hesapla bağlanabildiğiniz programlar işinize yaramayacaktır. Ayrıca nasıl tesirli bir slayt ve sunum hazırlayacağınızı, daha evvel buradaki içeriğimizde de ayrıntılı olarak sarihledik. Herkese zaferler :

5/5 - (1 Oy)

Yorum yapın