Anasayfa » Genel » Sıfırdan Uygulama Bile Geliştirebilen Yapay Zekâ ChatGPT, Yazılımcıların “İkinci Evinde” Yasaklandı!

Sıfırdan Uygulama Bile Geliştirebilen Yapay Zekâ ChatGPT, Yazılımcıların “İkinci Evinde” Yasaklandı!

Henüz geçtiğimiz günlerde herkesin kullanımına açılan ve kullananları şok eden ‘sohbet robotu ’ ChatGPT, yazılım dünyasını da alt üst etmişti. Çünkü OpenAI ’ın geliştirdiği suni zeka, standart bir sohbet robotunun ötesinde sıfırdan bir fikir sunup bu fikri hakikate dönüştürecek kaynak kodlarını da istediğiniz programlama dilinde size sunabiliyordu.

Pek çok sektörde ‘işimizden olduk ’ yorumlarına neden olan suni zeka, bugün büyük bir haberle yine gündeme geldi. Yazılımcıların ikinci konutu olan Stack Overflow, ChatGPT ile oluşturulan cevapların geçici müddetliğine menedildiğini duyurdu.

ChatGPT ile çok fazla yanıt verilmeye başladı:

chatgpt

ChatGPT’ye JavaScript ile hesap aygıtı oluşturmasını söyledik, adım adım bunu nasıl yapabileceğimizi böyle anlattı Natürel kodlar bununla hudutlu değil.

Stack Overflow, paylaştığı ilanında yasağın sebebini “ChatGPT ile oluşturulan cevapların akışını yavaşlatmak” olarak belirtti. Bununla beraber platform, ChatGPT ve eşi vasıtaların kullanımıyla alakalı siyasetlerin topluluk içinde tartışılacağını ve tanımlanacağını açıkladı.

ChatGPT ’nin yanıtlarının büyük bir kısmı ‘yanlış ’ olarak değerlendirildi:

Stack Overflow, ChatGPT ’nin yanıtları hakkında da bazı değerlendirmelerde bulundu. Platform, bot tarafından sunulan yanıtların büyük çoğunluğunun yanlış olduğunu vurguladı. Bununla beraber forumda pek çok şahsın, alanda uzmanlığı olmasa dahi ChatGPT ile suallere yanıt verdiğini, dolayısıyla bilgi lekeliliğinin yaşandığını ifade etti.

ChatGPT, şu ana kadar ulusa açılan en gelişmiş sohbet botu olarak varlığını sürdürüyor. Bot, henüz ilk günlerinde 1 milyonu aşkın kullanıcıya erişti.

İçeriği Oyla

Yorum yapın