Anasayfa » Genel » En Basit Yöntemleriyle MP4 ’ü MP3 ’e Çevirme İşlemi Nasıl Yapılır?

En Basit Yöntemleriyle MP4 ’ü MP3 ’e Çevirme İşlemi Nasıl Yapılır?

Günümüzde artık ses dosyalarını da, müzikleri de, videoları da indirmeden çevrimiçi olarak izlemeye ve dinlemeye alıştık. Ancak hala pek çok kullanıcı, videoları daha sonra izlemek üzere indirme yöntemini kullanılıyor. Peki, söz mevzusu videoyu izlemek değil de sadece ses olarak dinlemek istediğinizde ne yapacaksınız? İşte bu noktaya devreye MP4 ’ü MP3 ’e çevirme harekâtı giriyor.

MP4 en popüler video dosya formatıdır. MP3 ise en popüler ses dosya formatıdır. Tanımlarından anlaşılacağı üzere MP4 dosyasında hem ses hem de görüntü varken MP3 dosyasında sadece ses vardır. Videonun cinsine bağlı olarak izlemek yerine yalnızca dinlemek istediğiniz zaman MP4 ’ü MP3 ’e tercümanız gerekiyor. Gelin herkesin basitçe ve fiyatsız olarak uygulayacağı biçimde MP4 ’ü MP3 ’e çevirme nasıl yapılır tüm ayrıntılarıyla görelim.

MP4 ’ü MP3 ’e çevirme nasıl yapılır?

Adım #1: CloudConvert internet sitesini açın Adım #2: Select File butonuna tıklayın Adım #3: MP3 ’e dönüştürmek istediğiniz dosyayı seçin ve platforma yükleyin Adım #4: Convert To sekmesinden MP3 alternatifini onaylayın Adım #5: Convert butonuna tıklayın Adım #6: Dosya ebadına göre değişen bir müddet sonunda MP4 videonuz, MP3 sese dönüştürülecek Adım #7: Download butonu ile MP3 dosyanızı indirin Adım #8: Bu biçimde tüm MP4 dosyalarınızı MP3 ’e çevirebilirsiniz

Adım #1: CloudConvert internet sitesini açın:

CloudConvert, mp3, mp4, çevirme

CloudConvert, rastgele bir program indirmeden internet üzerinden tamamen fiyatsız olarak dosya formatlarını dönüştürebileceğiniz bir internet sitesi. CloudConvert üzerinden pek çok farklı ses, video ve fotoğraf dosyasını pek çok farklı formata dönüştürebilirsiniz. Mobil internet tarayıcısı yerine masaüstü internet tarayıcınızı kullanırsanız dönüştürme operasyonunu çok daha sıhhatli bir biçimde asıllaştırabilirsiniz.

Adım #2: Select File butonuna tıklayın.

CloudConvert, mp3, mp4, çevirme

CloudConvert internet sitesini açtığınız zaman kısa bir tanıtım metninin hemen altında kırmızı renkli Select File butonu göreceksiniz. Çek vazgeç yöntemi CloudConvert platformunda kullanılamıyor. Bu sebeple MP4 ’ü MP3 ’e çevirme operasyonunu sürdürmek için Select File butonuna tıklamanız gerekiyor.

Adım #3: MP3 ’e dönüştürmek istediğiniz dosyayı seçin ve platforma yükleyin:

CloudConvert, mp3, mp4, çevirme

CloudConvert internet sitesinin ana sayfasındaki Select File butonuna tıkladığınız zaman karşınıza bilgisayarınızın dosya idareyicisi sayfası çıkacak. Bu sayfa üzerinden klasörleriniz arasını dolaşabilir ve MP3 ’e dönüştürmek istediğiniz MP4 dosyasını bulabilirsiniz. Dosyayı bulduktan sonra seçin ve onaylayarak CloudConvert arayüzüne yükleyin.

Adım #4: Convert To sekmesinden MP3 alternatifini onaylayın:

CloudConvert, mp3, mp4, çevirme

MP3 ’e dönüştürmek istediğiniz MP4 dosyasının ebadına bağlı olarak değişen bir müddet sonunda dosyanız CloudConvert arayüzüne yüklenecek. Şimdi gizeme dönüştürme alternatifini seçim etmeye geldi. Bunun için ekranın ortasında bulunan Convert To sekmesini genişletmeniz gerekiyor.

Convert To sekmesini genişlettiğiniz zaman karşınıza üç temel başlık çıkacak; Audio, Image ve Video. Audio başlığı altında AAC, AIFF, FLAC, M4A, MP3, WAV, WMA; Image başlığı altında GIF; Video başlığı altında AVI, FLV, MKV, MOV, MP4, WEBM, WMV dosya format alternatiflerini göreceksiniz. MP3 alternatifini onaylayarak harekâtı sürdürün.

Adım #5: Convert butonuna tıklayın:

CloudConvert, mp3, mp4, çevirme

MP3 formatına dönüştürmek istediğini MP4 dosyasını CloudConvert arayüzüne yükledikten ve dönüştürüleceği formatı MP3 olarak seçtikten sonra çevirme operasyonunu başlatmak için ekranın sağ tarafında bulunan Convert butonuna tıklamanız yeterli.

Adım #6: Dosya ebadına göre değişen bir müddet sonunda MP4 videonuz, MP3 sese dönüştürülecek:

CloudConvert internet sitenin MP4 videonuzu MP3 ses dosyasına çevirme harekâtının zamanını etkileyen iki unsur vardır, internet sürati ve video dosya ebadı. İnternetiniz ne kadar süratliyse çevirme harekâtı bir o kadar kısa sürecektir. Ancak internet süratiniz ne olursa olsun yüksek dosya ebadına sahip bir videonun dönüştürme harekâtı uzun sürebilir. Bu sırada CloudConvert penceresini arka tasarıya alarak değişik operasyonlarınızı yapabilirsiniz. 

Adım #7: Download butonu ile MP3 dosyanızı indirin:

CloudConvert, mp3, mp4, çevirme

MP4 video dosyanız MP3 ses dosyasına dönüştüğü zaman rastgele bir bildirim almıyorsunuz. Bu sebeple ara gizeme CloudConvert penceresine bakarak vaziyeti hakimiyet edebilirsiniz. Çevirme harekâtı bitirildiği zaman karşınıza Güncel bir pencere açılıyor. Bu pencerede bulunan Download butonuna tıklayarak MP3 formatına dönüştürülmüş olan dosyanızı indirebilirsiniz. 

Adım #8: Bu biçimde tüm MP4 dosyalarınızı MP3 ’e çevirebilirsiniz:

Şu an için CloudConvert dosya çevirme platformunun rastgele bir hizmet hududu bulunmuyor. Başka Bir Deyişle dilediğiniz kadar MP4 video dosyasını MP3 ses dosyasına çevirebilirsiniz. Yukarıyada ayrıntılarıyla anlattığımız adımları tekerrür uygulayarak bu harekâtları asıllaştırmanız muhtemel. 

MP4 ’ü MP3 ’e çevirme harekâtı için seçenek yöntem:

Adım #1: Buradaki iletişim üzerinden Any Video Converter dosya format dönüştürme programını indirin. Adım #2: Any Video Converter montajını bitirin. Adım #3: Programı açın. Adım #4: MP3 ’e dönüştürmek istediğiniz MP4 dosyasını program üzerinden açın ya da çek vazgeç yöntemi ile Any Video Converter üzerine yükleyin. Adım #5: Dönüştürmek istediğiniz formatı MP3 olarak seçin. Adım #6: Dönüştürme operasyonunu başlatın.  Adım #7: Dosya ebadına göre değişen bir müddet sonunda MP4 videonuz, MP3 sese dönüştürülecek. Adım #8: Dosyayı bilgisayarınıza indirin. Adım #9: Bu biçimde tüm MP4 dosyalarınızı MP3 ’e çevirebilirsiniz.

Any Video Converter

Rastgele bir program indirmeden internet üzerinden tamamen fiyatsız olarak CloudConvert ile MP4 video dosyalarınızı MP3 ses dosyasına çevirmek yerine Any Video Converter programını kullanabilirsiniz. Any Video Converter, Windows ve MacOS işletim sistemine sahip bilgisayarlarınıza indirerek fiyatsız olarak dosya format dönüştürme harekâtı yapacağınız bir yazılımdır.

Any Video Converter üzerinden pek çok farklı ses, video ve fotoğraf dosyasını pek çok farklı formata dönüştürebilirsiniz. Any Video Converter üzerinden çok geniş çaplı olmasa da dosyalarınız üzerinde kırpma ve birleştirme gibi temel tertip etme operasyonlarını da asıllaştırabilirsiniz.

Videolarını izlemek yerine dinlemek isteyenler için MP4 ’ü MP3 ’e çevirme harekâtı nasıl yapılır sualini cevaplayarak bu harekâtı yapabileceğiniz yöntemi adım adım tüm ayrıntılarıyla kavrattık. CloudConvert internet sitesini ya da Any Video Converter programını kullandıysanız tecrübelerinizi yorumlarda paylaşabilirsiniz. 

İçeriği Oyla

Yorum yapın