Ziyaretçilerimizden sık bir şekilde sanayi sicil belgesi nasıl alınır? Sorusunu almaktaydık. Bu içeriğimizle birlikte sanayi sicil belgesi nasıl alınır? Sorusuna Gerçek cevabı verdik. Aynı zamanda sanayi sicil belgesi nedir, sanayi sicil belgesi sorgulama başlıklarında da farklı bilgiler verdik.
Zorunlu hale getirilen sanayi sicil belgesi sanayi işletmelerinin, üretim ve imalat yapan firmaların, elektrik veya diğer enerji üreten santrallerin, bileşim ve yazılım firmalarının, Sanayi Sicil Kanununca belirtilen şartlarda faaliyete başlaması istenir. Sanayi Sicil belgesi hakkında merak edilen tüm sorulara aşağıda Gerçek cevap verdik. Peki, sanayi sicil belgesi nasıl alınır?
Sanayi Sicil Belgesi Nasıl Alınır?
Sanayi Sicil Belgesi Nedir?
Sanayi sicil kanununda yer alan maddelerce bir işletme her yıl için önceki yıla ait faaliyet bilgilerini, yıllık işletme cetveli altında Sanayi Sicil Bilgi Sistemi üzerinden sonraki yılın Nisan ayına kadar bildirmek zorundadır. Zorunluluğun yeterine getirilmemesi durumunda para cezaları uygulanır. Ve para cezasının uygulanması, para cezasının ödenmesi gibi olaylar Sanayi Sicil Bilgi Sistemine girilmesi gereken verilerin sorumluluğunu ortadan kaldırmayacaktır.
Bir işletme açılışı yapıldıktan sonra 2. Ayın sonuna kadar Sanayi Sicil sistemine kayıt olmalıdır. Aksi halde para cezası ödemek zorunda kalır. Sanayi sicil belgeleri için geçerlilik süresi 2 yıldır. Belgenin süre bitiminden önce belge Güncelden revize ettirilmeli ve düzenlemelidir. Sanayi sicil belgesi almadan önce mutlaka kapasite raporu alınması gereklidir.
Sanayi Sicil Belgesi Nasıl Alınır?
Sanayi sicil belgesi alabilmek için e – Devlet kullanılır. Veyahut Bakanlığın internet sitesi kullanılarak yine Sanayi Sicil bilgi sistemi üzerinden müracaat yapılır. Aşağıda yer alan bilgiler ve doküman ile birlikte bulunduğunuz ilin Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl müdürlüğüne başvuru yapılır.
Sanayi Sicil Beyannamesi Yıllık İşletme Cetveli Kapasite Raporu
Sanayi Sicil Belgesi Faydaları Nelerdir?
Sanayi sicil belgelerinin alınması dolayısıyla ve bu belgelerin Gerçek bir şekilde resmi kurumlarla paylaşılması dolayısıyla benzeri faydalar ortaya çıkmış olur.
İhraç kaydıyla mal teslimlerinde KDV Tecil-Terkin işleminden faydalanırlar. Elektrik faturalarını Sanayi Abonesi Tarifesinden öderler. Kamu İhale Kanununda yer alan yerli isteklilerin belirlenmesinde avantajlıdırlar. Dolaylı olarak iş imkanı sağlarlar. Kamu Kurum ve Kuruluşlarının sağladığı desteklerden yararlanırlar.
Rehber kategorimize bakmayı unutmayınız.