Anasayfa » Genel » Rümeysa Gelgi

Rümeysa Gelgi

Rümeysa Gelgi Biyografisi

Rümeysa Gelgi, 1 Ocak 1997 tarihinde Karabük ’şan Safranbolu ilçesinde doğmuştur. Babası hekim, annesi laborant. Bir ablası ve bir ağabeyi vardır. Rümeysa Gelgi ’nin 2021 seneyi itibari ile boyu 2 metre 15 santimetredir.

12-13 yaşlarına kadar pek dostu olmayan Rümeysa Gelgi ’nin çocukluğunun çok büyük bir kısmı sağlık kurumularda, Weaver Belirtiyi ’nun getirdiği ek rahatsızlıkları çözmeye çalışarak, operasyon ve rehabilitasyonlarla geçti. Sonrasında ise tamamen eğitimine yoğunlaştı.

Weaver belirtiyi hastası Rümeysa Gelgi, 2021 senesinde “dünyanın un uzun breyli bayanı” unvanıyla Guinness Rekorlar Kitabı‘na girdi.

Rümeysa Gelgi Türkiye’de ilk, dünya genelinde ise 27. Weaver Belirtiyi olayı olarak doğmuştur. Vaziyeti sebebiyle, hareket etmek için genellikle tekerlekli sandalye kullanmaktadır, ancak kısa müddetlerle yürüyebilmektedir.

Eğitimini konutta bitiren Rümeysa Gelgi, şu anda web geliştirici olarak konuttan çalışıyor. Programlama dilleri kullanarak web siteleri inşa ediyor.

Dünya ve Türkiye onu kırdığı dünya rekorlarıyla tanısa da o bir aktivist. 2014 senesinden bu yana hem Weaver Belirtiyi hem de skolyoz omurga çarpıklığı farkındalığına katkı sağlamak emeliyle dünya genelinde gönüllü olarak muhtelif projelerde yer aldı.

İçeriği Oyla

Yorum yapın