Anasayfa » Genel » Ahmet İbanoğlu

Ahmet İbanoğlu

Ahmet İbanoğlu Biyografisi

Merkez Hakem Heyeti‘nun Güncel başkanı 14 Temmuz 2023 tarihinde Ahmet İbanoğlu oldu.

Ahmet İbanoğlu, 5 Ocak 1958 tarihinde Denizli ’nin Çivril ilçesinde doğmuştur. Annesi Sultan İbanoğlu, babası Mehmet İbanoğlu ’dur.

Ahmet İbanoğlu, Denizli ’de 13 sene Gençlik Spor ve Şehir Müdürü olarak vazife yaptı. Bunun yanı gizeme milli ve beynelmilel birçok spor organizasyonunda muhtelif vazifeler alan Ahmet İbanoğlu 1981 senesinde TFF‘de futbol hakemi olarak başlayan vazife sürecinde 5 sene Süper Lig hakemliği yapmıştır. Sonrasında ise 17 sene profesyonel liglerde hakemlik, 2 sene TFF Gözlemciler ve Temsilciler Heyeti Azalığı, 16 sene Süper Lig hakem gözlemcisi, 3 yarıyıl TFF Futbol Hakemleri Genel Merkez İdare Heyeti ve İcra Heyetleri azalığı, hakem eğitimciliği ve hakem mentörü gibi misyonlarında bulundu.

Ahmet İbanoğlu, Lale Orta‘nın başkanlık yaptığı Merkez Hakem Heyeti‘nda PMIK Abonesi, 5. Bölge ve 8. Bölge Mesulü misyonunu yürüttü. Güncelden Lale Orta yarıyılı evvelinde de Ahmet İbanoğlu, Sabri Çelik başkanlığındaki MHK‘da PMİK ve 5. Bölge Mesulü olarak vazife yapmıştır.

Ahmet İbanoğlu, 2023 senesinde emekli oldu.

Türkiye Futbol Federasyonu, 14 Temmuz 2023 tarihinde asıllaşan idare heyeti buluşması sonucunda Lale Orta ’nın yerine Merkez Hakem Heyeti‘nun Güncel başkanı olarak Ahmet İbanoğlu ’nu soydu.

İçeriği Oyla

Yorum yapın