Anasayfa » Genel » Rasim Ulusman

Rasim Ulusman

Rasim Ulusman Biyografisi

Rasim Ulusman, 1949 senesinde İstanbul‘da doğmuştur.

Rasim Ulusman, müzik yaşamına 1964 senesinde 15 yaşında iken, Taner Öngür basgitar, Tuncer Dürüm vokal, Naim Koca bateri, Rasim Ulusman piyano ile birlikte kurdukları Volkanlar müzik grubunda başladı. Şehzadebaşı Kulüp sinemasında uzun zaman çalmışlar, filmlerden evvel. 1966 senesinde ise ritm-gitarcı ve şarkıcı olarak Silüetler müzik grubuna katıldı. Silüetler grubu Erol Bilem bas gitar, Mesut Aytunca solo gitar, Metin Alatlı org piyano, Aydın Daruga bateri, Mehmet Dirisu ritm gitar, Aydın Daruga ’dan davul, Rasim Ulusman ritm gitari vokal ’dan oluşmuştur. 1966 senesinde katıldıkları Hürriyet gazetesi tarafından tertip edilen sunuculuğunu Fecri Ebcioğlu ’nun yaptığı ‘Altın Mikrofon’ müsabakasında Lorke Lorke isimli şarkı ile grup olarak bcerahatçi oldular.

Rasim Ulusman, 1967 senesinde Vehbi Turan ’ın kurmuş olduğu Boğaziçi Orkestrasınde çalıştı. Serpil Örümcer ’in de solist olduğu bu orkestra ile İTÜ ’den yapılan televizyon yayınlarında ilk kere bir TV konseri verirler. 1969 senesinde bu grupla “ Mutluluk / Askerin mektubu” 45 ’lik plağını çıkardılar.

Rasim Ulusman, 1973 senesinden itibaren müzik yaşamına Belçika’da devam etti. Orada uzun seneler piyano kulüplerinde şarkı söyledi ve 1988 senesinde yine Türkiye ‘ye döndü. Hemen İstanbul ’da Kerem Görsev ile bir grup kurarak Etiler’de Ece Bar ’da programa başladı. Kısa zaman sonra grup parçalayınca tekerrür Belçika’ya giderek müziğe orada devam etti. 2011 senesinde İstanbul ’a döndü.

Uzun seneler Türkiye’de konser vermeyen Rasim Ulusman, 2011 senesinden itibaren Osmanbey Lasagrada Hotel roof barda kuyruklu piyanosuyla sahne almaya başladı. p> Rasim Ulusman, 20 Aralık 1969 senesinde bir yıldır evli olduğu eşi Canan Ulusman’dan boşandı.

Rasim Ulusman, askerlik görevini İzmir ’de yaptı.

Plakları :
1966 – Mutluluk / Askerin mektubu 45 ’lik plak
1966 – Bana Takviyeci Ol /Aşksız Ve Yalnız Adam 45 ’lik plak
1966 – Rozita / Selma 45 ’lik plak
1966 – Kalenin Bedenleri 45 ’lik plak
1966 – Lorke Lorke / Dede Efendi 66 45 ’lik plak

İçeriği Oyla

Yorum yapın