Anasayfa » Genel » Paul Scholes ’un Hayatı ve Başarıları

Paul Scholes ’un Hayatı ve Başarıları

Namı: Futbolcu Tebaa: İngiliz Doğum Tarihi: 16 Kasım 1974 Yaş: 43 Burcu: Akrep Boyu: 1.68 M Doğum Yeri: Salford, Greater Manchester, United Kingdom Babası: Stewart Scholes Annesi: Marina Scholes Eşi: Claire Froggatt Çocukları: Aiden Scholes, Alicia Scholes, Arron Scholes Net Bedeli: 15 Ocak 2017 İtibariyle 27 Milyon Dolar Eğitim: Kardinal Langley Roma Katolik Lisesi Paul Scholes, tüm kariyeri süresince Manchester United için oynayan dünyaca tanınmış bir İngiliz futbolcudur. İngiliz Ulusal […]

Paul Scholes'un Hayatı ve BaşarılarıNamı: Futbolcu

Tebaa: İngiliz

Doğum Tarihi: 16 Kasım 1974

Yaş: 43

Burcu: Akrep

Boyu: 1.68 M

Doğum Yeri: Salford, Greater Manchester, United Kingdom

Babası: Stewart Scholes

Annesi: Marina Scholes

Eşi: Claire Froggatt

Çocukları: Aiden Scholes, Alicia Scholes, Arron Scholes

Net Bedeli: 15 Ocak 2017 İtibariyle 27 Milyon Dolar

Eğitim: Kardinal Langley Roma Katolik Lisesi

Paul Scholes'un Hayatı ve BaşarılarıPaul Scholes, tüm kariyeri süresince Manchester United için oynayan dünyaca tanınmış bir İngiliz futbolcudur. İngiliz Ulusal Futbol Ekibi için de oynadı. Tarihin en iyi dekore edilmiş ve zaferli futbolcularından biri olarak, şu anda Salford City Futbol Kulübü’nün ve BT Spor için bir televizyon idareyicisinin ortak sahibidir. Manchester’daki Salford’da doğmuş, mektep günlerinden beri bir futbolcu kadar hünerli bir kriket oyuncusuydu. Bir izci tarafından fark edildikten sonra, ilk kere 14 yaşında Manchester United ile idman yapma kaderi elde etti. Profesyonel kariyeri 1993 senesinde başladı. Toplam on dokuz sene süresince ekipte oynadı.

Milli ekibi de temsil etti ve 1998 ve 2002 Dünya Kupaları ile UEFA Euro 2000 ve Euro 2004’te yer aldı. O, jenerasyonunun en iyi orta sahalarından biri olarak kabul edilir. Astımlı ve Osgood-Schlatter hastalığı olan bir diz rahatsızlığı olmasına karşın, en yetkin ve popüler beynelmilel futbolculardan biri olmayı muvaffak oldu ve kariyerinde toplam 25 kupa kazandı. Paul Scholes, 16 Kasım 1974’te Salford’daki Hope Sağlık Kurumunda, İngiltere’de Greater Manchester’da Stetard ve Marina Scholes çiftinden doğdu.

Paul Scholes'un Hayatı ve BaşarılarıGenç yaşlardan itibaren sporla ilgilenen, Manchester United gençlik yüksekokulunda en iyi stajyerlerden biri oldu. İlk kariyerine, kulübün gençlik ekibine katılarak ve değişik şampiyonalarda da katılarak başladı. Yalnızca on dört yaşındayken Manchester United ile eğitim almaya başladı. Paul Scholes, 23 Temmuz 1993’te Manchester United’ın profesyonel bir abonesi oldu ve kısa bir müddet sonra, 1994-95 sezonunda üst düzey kadroya çağrıldı. 21 Eylül 1994 tarihinde ilk profesyonel maçında, Futbol Ligi Kupası’nda, ekibi Port Vale ile karşı karşıya geldi. Maç United için 2-1 zaferle sona erdi. Her iki gol de Scholes’ın kendisi tarafından atıldı.

Ipswich kasabasına karşı oynanan bir maçta üç gün sonra ligini yaptı. United, 3-2 kaybetti, ancak Scholes iyi oynadı ve hatta bir gol attı. Performansı sezon süresince meblağlıydı ve aynı zamanda ekip için birkaç gol attı. Scholes ekip için oynamaya devam etti ve 1995-1996’daki performansı dikkat çekiciydi. Tüm müsabakalarda toplam 14 gol attı. 1996-97’de fantastik performansı ona Premier League Winners madalyasını kazandırdı. 1998-99’da Manchester United’ın Premier League, FA Cup ve UEFA Şampiyonlar Ligi’nde galibiyetinde ehemmiyetli bir rol oynadı.

Paul Scholes'un Hayatı ve Başarıları2011 senesinde emekliliğini açıklayana kadar United için oynamaya devam etti. O zamana kadar ekibine toplam 102 gol kazandırdı. Emekli olma kararını vermiş olmasına karşın, bir sezon daha oynamaya ikna olmuştu. Sonunda Mayıs 2013’te kariyerini bitirdi. Şu anda Salford City Futbol ekibinin sahibidir. Ayrıca BT spor televizyon idareyicisi olarak vazife yapmaktadır. Aynı zamanda ‘Bağımsız’ köşe yazarıdır. Muhtelif reklamlarda yer alan spor giyim işletmeyi Nike’la uyuştu. Ayrıca EA Sports tarafından FIFA video oyunu serisinde yer aldı.

Beynelmilel maçına 1997’de Güney Afrika‘ya karşı oynadığı maçta, ekibinin 2-1’lik bir başarı aldığı. Kısa bir müddet sonra 1998 Dünya Kupası’nda İngiliz ekibini temsil etmek için seçildi. İngiltere’nin ilk grup maçında, Tunus‘a karşı tertip edilen 1998 Dünya Kupası turnuvasında, ekibi Scholes’ın bir golüyle 2-0 başarı elde etti. Parlak bir performans sergilemesine karşın, İngiltere, Arjantin tarafından Güncelldikten sonra turnuvadan elendi.

2002 Dünya Kupası’nda Güncelden ulusal ekibi temsil etti. Müthiş bir performans sergiledi ve takımın çeyrek finallere erişmesine takviyeci oldu. Bu ekip, Brezilya‘ya karşı 1-2 kayıpla karşı karşıya kaldı ve ekip o sene Dünya Kupası’nı kazandı. 2010 Dünya Kupası’nda tekerrür ekip olarak oynama kaderi olmasına karşın, ailesiyle daha fazla zaman geçirmek istediğini söyleyerek öneriyi yalanladı. Ancak, daha sonra kararına pişman oldu.

Kariyeri süresince Paul Scholes, Manchester United’ı 1993’te UFFA Avrupa 18 Yaş Altı Futbol Şampiyonası ve 1997’de Tournoi de France gibi bir hayli turnuvaya götürdü. 1999 senesinde Intercontinental Cup’ı ve FIFA Club World’ü kazanmak için İngiliz takımına idaredi. Kazandığı fertsel mükâfatlardan kimileri, 1992-93 sezonunda ‘Senenin Jimmy Murphy Genç Oyuncusu’ ve 2012 senesinde ‘FWA Tribute Mükâfatı’nü kazandı.

Paul Scholes çocukluğunun sevgilisi Claire ile konutludur. Evlilik 1999 senesinde hakikatleşti. Bir kızı ve iki oğlu var. Çocuklardan biri otizmlidir. Onun oğlu Aaron Scholes babasının ayak izlerini takip etmeyi seçti. Ağustos 2011 itibariyle, 12 yaş altı futbol ekibinin Stalybridge Celtic oynadığı öğreniliyordu. Scholes astımdan ve Osgood Schlatter hastalığı olarak öğrenilen bir diz rahatsızlığından muzdariptir.

Yazar: Osman Uçar

İçeriği Oyla

Yorum yapın