Anasayfa » Genel » “Oppenheimer” Filminde Nükleer Patlama Sahnesi CGI ’sız Çekildi!

“Oppenheimer” Filminde Nükleer Patlama Sahnesi CGI ’sız Çekildi!

Christopher Nolan, “Oppenheimer” filmindeki nükleer patlama sahnesini CGI Computer Generated Imagery – Bilgisayar Tabanlı İmgeleme kullanmadan çekti!

Christopher Nolan, Total Film mecmuasına verdiği müzakeresinde Güncel filmi “Oppenehimer” ile alakalı acayip ayrıntılar paylaştı. Nolan, üretimin bir parçası olarak, nükleer patlamasını CGI efektleri olmadan yine yarattığını açıkladı. Filmde, Nolan’la pek çok kere beraber çalışan  Cillian Murphy, Manhattan Projesi’nin ve 2. Dünya Savaşı sırasında atom bombasının yaratılmasının önde gelen adlarından J. Robert Oppenheimer‘ı canlandırıyor. Nolan, görsel efektlere göre pratik efektleri seçim etmesiyle tanınıyor, hatta “Tenet” için hakikat bir Boeing 747’yi dahi havaya uçurdu. Bu nedenle nükleer patlamayı filme alma zamanı geldiğinde pratik rotayı seçmesi pek donakaltıcı değil.

Nolan, “Bilgisayar grafikleri kullanılmadan Trinity testini [New Mexico’daki ilk nükleer silah patlaması] yine yaratmak, üstesinden gelinmesi büyük bir zorluktu” dedi. “Andrew Jackson – görsel efekt süpervizörüm, kuantum dincinden, testin kuantum fiziğini temsil etmesine kadar filmin bir hayli görsel öğesini pratik olarak nasıl yapabileceğimize bakıyordu. Takımımla, Los Alamos, New Mexico’da bir tepede, mucizevi hava şartlarında ki sert şartlar açısından filmin için buna gereksinimi vardı – çok büyük pratik zorluklar yaşadık” dedi.

Nolan devam etti ve ilave etti: “Ölçeği ve kapsamı açısından şimdiye kadar üstlendiğim en zorlu projelerden biri Oppenheimer‘ın öyküsü. Büyük, lojistik zorluklar, büyük pratik zorluklar vardı. Ama mucizevi bir takıma sahiptim ve Gerçekten süratliydiler. Tamamlamamız azıcık zaman alacak fakat netlikle neticelerin geldiğini izlerken ve filmi bir araya getirirken, takımımın muvaffak olduklarını görmekten coşku dinliyorum.”

“Oppenheimer” için Güncel IMAX formatı çalışıldı!

“Yıldızlararası”, “Dunkirk” ve “Tenet” görüntü rejisörü Hoyte van Hoytema, “Oppenheimer” için Nolan’la bir kere daha toplandı ve ikisi, kendileri için Güncel bir cins film stoğu yaratmak üzere IMAX’a erişmeyi muvaffak oldu.

Nolan, “Kodak ’daki insanlara bunun bizim için çalışmasını sağlamaları konuusnda alan okuduk” dedi. “Ve onlar da harekete geçti. İlk kere IMAX filmini siyah beyaz sürükleyebildik. Neticeler ise coşku verici ve inanılmazdı. Hoyte ve ben ilk testlerin geldiğini görür görmez, bunun hemen aşık olduğumuz bir format olduğunu anladık.”

Yıldız oyuncu kadrosu

Oyuncu kadrosuyla da dikkat toplayan “Oppenheimer” filminde Murphy ’ye  Emily Blunt, Matt Damon, Robert Downey Jr., Florence Pugh, Rami Malek, Benny Safdie, Dane DeHaan, Jack Quaid, Matthew Modine, Alden Ehrenreich, David Krumholtz, Michael Angarano ve Kenneth Branagh gibi adlar eşlik ediyor.

Merakla beklenen “Oppenheimer” 21 Temmuz 2023 ’te vizyona girecek. 

Kaynak

İçeriği Oyla

Yorum yapın