Anasayfa » Genel » Ömer Bolat

Ömer Bolat

Ömer Bolat Biyografisi

3 Haziran 2023 tarihinde Ticaret Bakanı olarak atandı.

Ömer Bolat, 30 Ağustos 1963 tarihinde İstanbul ’da doğmuştur. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul ’da bitirdi. Marmara Üniversitesi İktisadi ve Yönetimsel Bilimler Fakültesi Beynelmilel Ekonomik İlişkiler Bvefatı ’nden 1984 senesinde mezun oldu. Yüksek lisans eğitimini Avrupa entegrasyonu alanında Hollanda ’da Amsterdam Üniversitesi Avrupa Enstitüsü ’nde bitirdi. Ayrıca Almanya, Kiel Üniversitesi Dünya Ekonomisi Enstitüsü ’nün yüksek lisans düzeyindeki Beynelmilel Ekonomi ve Şirket Programı ’ndan mezun oldu.

Ömer Bolat, Marmara Üniversitesi Avrupa Topluluğu Enstitüsü ’nde “Avrupa Para Sistemi” mevzusundaki teziyle doktorasını 1989 senesinde bitirdi. Daha sonra İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi ’nde Beynelmilel İlişkiler ve Avrupa Birliği alanında “profesör” unvanına sahip oldu.

30’a yakın kitap-rapor’un yanı gizeme, muhtelif yayın uzuvlarında yayınlanmışl çok rakamda yazısı vardır.

Ömer Bolat 1981-1993 senelerinde, İktisadi Kalkınma Vakfında İKV uzman-analist olarak çalıştı. 1993 senesinde Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği MÜSİAD Genel Sekreterliği vazifesine başladı. Ömer Bolat, MÜSİAD ’da 4 sene Genel Başkan Dayanakçısı ve 4 sene de Genel Başkan olarak vazife yaptı.

Ömer Bolat, Dış Ekonomik İlişkiler Heyeti DEİK İdare Heyeti ve İcra Heyeti Azası olarak vazife alırken, 2000 senesinden bu yana Albayrak Holding ’de de üst düzey idareyici olarak iş yaşamını sürdürdü.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ ’de İdare Heyeti Azalığı vazifesini de üstlenen Ömer Bolat, AKP Merkez Karar ve İdare Heyeti MKYK azalığını da yürüttü.

İngilizce ve Almanca bilen Ömer Bolat, konutludur ve 2 çocuğu vardır.

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılan Türkiye genel tercihlerinde, Ticaret Bakanı vazifeyi yapan Mehmet Muş, Adalet ve Kalkınma Partisi‘nden Samsun milletvekili seçildi.

3 Haziran 2023 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Güncel Cumhurbaşkanlığı Kabinesi‘nde, Ticaret Bakanlığına Ömer Bolat getirildi.

İçeriği Oyla

Yorum yapın