Anasayfa » Genel » Node.Js Nedir?

Node.Js Nedir?

Node.js, JavaScript ‘te sunucu tarafı kodlaması için yaygın olarak kullanılan bir açık kaynaklı yazılımdır. Bir sunucu üzerinde çalışan ve JavaScript uygulamalarını işleyen bir motor olan Google ‘ın V8 ‘ine bir seçenektir. Node.js, V8 motoru üzerine kurulmuştur ve bir Linux, FreeBSD veya Mac OS X sanal aygıtında çalıştırılabilir. Node.js ile ilgili en iyi şey taşınabilir olması ve Web VM veya ngrok gibi uygulamalar kullanılarak uzak bir düğümde çalıştırılabilmesidir.

Node.Js başlangıçta Gerçek zamanlı uygulamalar oluşturmak emeliyle oluşturulmuştur. Bununla beraber, hafif ve eş zamansız yapısı, onu çevik ve süratli web uygulamaları oluşturmaya uygun hale getirir. Geliştiriciler, kablosuz ağlardan bilgi tabanlarına, IoT makinelerine ve masaüstü uygulama platformlarına kadar çdenkli uygulamalar oluşturmak için Node ‘u kullanıyorlar. Hatta mikroçip kontrolörleri için ürün yazılımı geliştirmenin yolunu bulmuştur. Şu anda, Düğüm, müessesesel dünyadaki ve askeri kuruluşlardaki görev açısından kritik arka uç sistemlerin çoğunda kullanılmaktadır.

Node.Js Ne İşe Bereket?

Node.Js, hadiseye dayalı bir model üzerinde çalışır, bu da onu çevik ve süratli web uygulamaları oluşturmaya uygun hale getirir. Ayrıca, Node topluluğu tarafından geliştirilen çdenkli kütüphanelerle kolayca genişletilebilir. Ruby on Rails veya PHP gibi daha popüler öbür web uygulama platformlarından değişik olarak, Node js ile oluşturulmuş web uygulamalarını özelleştirmek ve bakımını yapmak, hafif yapısı ve fikirsiz tasarım kalıpları sebebiyle çok daha kolaydır.

Node.js, bir sunucu üzerinde çalışabilen, Chrome ‘un JavaScript motoru üzerine kurulmuş bir platformdur. Web uygulamaları, yazılım sistemleri ve öbür çdenkli uygulamalar oluşturmak için kullanılabilir. Birçok geliştirici, özellikle devlet sektörü için web uygulamaları ve mobil uygulamalar oluşturmak için Node.js kullanır. Düşük maliyetli bir çözüm olduğundan, birçok firma paradan tasarruf etmek için Node.js kullanır.

Node.Js Kullanımı

Node.js, JavaScript programlama dili için bir sunucu platformudur. Eş zamansız harekâtları kolaylaştırmak için engellemeyen API ‘ler kullanır. Bu, geliştiricilerin kolayca eş zamansız kod yazmasına ve uygulamalarını süratli bir biçimde Güncellemesine imkân tanır. Ayrıca tüm platformlarda kullanabilmeniz için Linux, Windows ve macOS işletim sistemleri ile yerel entegrasyona sahiptir. Tüm bu özellikler Node. JS, ölçeklenebilir uygulamalar oluşturmak için ideal bir çözümdür

isminden de anlaşılacağı gibi, Node.JS, V8 JavaScript motoru üzerine kurulmuş JavaScript tabanlı bir açık kaynaklı platformdur. V8 JavaScript motoru, bugün piyasada bulunan en güçlü motorlardan biridir. Yük dengeleme, zig zag kalıcılığı, HTTP takviyeyi, JSON uzantısı ve yerleşik daha fazla özelliğe sahiptir. Bu, geliştiricilerin ölçeklenebilirlik meseleleri hakkında kaygılanmadan yüksek performanslı uygulamalar oluşturmasına imkân tanır. Ek olarak, Node.JS Linux, Windows, macOS ve Android işletim sistemlerinde çalışır, kaynak kodu ise dünya çapında 100 ‘den fazla katılımcı tarafından aktif olarak korunur.

Node.Js Neden Gnamımızda Çok Popüler?

Node.JS, birçok istisnai özelliği sebebiyle geliştiriciler arasında son senelerde popülerlik kazanmıştır. geliştirmeyi daha kolay ve daha yararlı hale getiren özellikler. Dilin daha önceki versiyonlarıyla geriye dönük geçimliliği vardır ve ECMAScript 5, 6, 7 ve 8 gibi çdenkli çekirdek modülleri yardımlar. Ayrıca geliştiricilerin nesne yönelimli programlama dilleriyle faal bir biçimde çalışmasını kolaylaştıran C++ tarz sınıflarını yardımlar. Düğüm, API geliştirmeyi meselesiz ve yararlı hale getiren engellenmeyen G/Ç kullanır. Tüm bu eşsiz özellikler sebebiyle Node, hem Güncel hem de daha önceki geliştiriciler arasında popüler bir dildir.

Node.Js Değişik Kullanım Alanları Nelerdir?

Geliştiriciler, Node ‘u gnamlık iş akışlarında web geliştirmeden IoT geliştirmeye ve ötesine uygulamak için birçok yol bulmuşlardır. Çiftçiler, uygulamaları için öbür şeylerin yanı gizeme sulama görevlerini tasarlamak için Node ‘u kullanıyor. Askeri kuruluşlar, dronlar, radar istasyonları ve daha aşırısı dahil olmak üzere ülkeleri için korunma sistemleri inşa etmek için kullanıyor.

Gnamımızda Node.Js birçok değişik alanda aktif olarak kullanılan bir programlama dili olarak karşımıza çıkıyor. Profesyonel kullanım imkânlarına sahip olmasıyla öğrenilen Node.Js her daim sizlere kullanım kolaylığı sağlamayı muvaffak oluyor. Böylece hekimler, hükümetler, askeri kuruluşlar, çiftçiler ve daha birçok birey dünya Node.Js kullanmayı teknolojik açıdan seçim ediyor.

Hekimler, sağlık alanındaki öbür etmenlerin yanı gizeme hasta kayıt sistemleri oluşturmak için Node ‘u kullanırken, hükümetler onu öbür şeylerin yanı gizeme vergi sistemleri oluşturmak veya seçimleri idaremek için kullanır. Node, sadece yaratıcılığınızla hudutlu olan ölçülemez kullanımlara sahiptir.

İçeriği Oyla

Yorum yapın