Anasayfa » Genel » Mahkemeden Karar Çıktı: Neşet Ertaş Filmi Vizyona Girmeyecek!

Mahkemeden Karar Çıktı: Neşet Ertaş Filmi Vizyona Girmeyecek!

Neşet Ertaş ’ın yaşamını anlatan “İlginç Bülbül Neşet Ertaş” filminin vizyonuna günler kala duruşmadan ret kararı çıktı!

23 Aralık Cuma günü izleyici karşısına çıkmaya hazırlanırken, “İlginç Bülbül Neşet Ertaş” filmi için duruşmadan ret kararı çıktı: Film vizyona girmeyecek. Haberi duyuran, Ertaş ailesinin avukatı Uğur Çapkın oldu. Çapkın, “Duruşmalardan biri haklılığımızı nihayet gördü ve önlem kararı verdi. Film vizyona girmeyecek. Cuma günü değişik dosyadan da karar bekliyoruz. Bizi gönülden destekleyen tüm dostlarıma ebedi teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı. “İlginç Bülbül Neşet Ertaş”ın vizyona girmemesi ile alakalı açılan davalardan bir başkası da 16 Aralık Cuma günü görülecek.

Avukat Çapkın daha evvel de film çalışması için ailenin izni alınmadığını belirterek, “Ne ailenin ne de Neşet Ertaş’ın verdiği bir izin var. Ertaş’ın yapıtlarının notaya alınması başka bir şey, yapıtların film olarak ve ailenin izni olmadan perdeye aktarılması başka bir şey” açıklamasını yapmıştı.

Kaynak

Ömer Faruk Sorak’ın rejisörlüğünü üstlendiği “İlginç Bülbül Neşet Ertaş” filmin imalcisi ise “Ayla” ve “Müslüm” ile anımsayacağımız Mustafa Uslu’ydu.

 

5/5 - (1 Oy)

Yorum yapın