Anasayfa » Genel » Mahinur Özdemir Göktaş

Mahinur Özdemir Göktaş

Mahinur Özdemir Göktaş Biyografisi

3 Haziran 2023 tarihinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı olarak atandı.

Mahinur Özdemir Göktaş, 7 Kasım 1982 tarihinde Schaerbeek, Brüksel Bölgesi, Belçika ’da doğmuştur. Konya ve Emirdağ asıllı muhacir bir Türk ailesinin Belçika’daki üçüncü nesil bireylerindendir. İlkokulda mektebin korosunda yer aldı. Çocukluk yarıyılını Belçika’da geçiren Mahinur Özdemir Göktaş ilk, orta ve lisede 6 sene Latince kimya-matematik bvefatında okudu. Üniversite eğitimini Belçika ’da Université Libre de Bruxelles ULB, Ekonomi, Siyasal ve Sosyal Bilimler Fakültesi Çift anadal bakalorya: Siyasal Balakalar İktisat ve Şirket Mühendisliği lisans, Université Libre de Bruxelles ULB, Ekonomi, Siyasal ve Sosyal Bilimler Fakültesi, Kamu Yönetimi alanında da master yaptı.

İyi bir müzik kulağına sahip olan Mahinur Özdemir Göktaş, ufak yaşta tek başına piyano çalmayı bildi. Daha sonra ise profesyonel bir biçimde Müzik Yüksekokulu ’nde piyano ve solfej eğitimine üç sene boyunca devam etti. Türküleri beğeniyor ve kendi çabalarıyla kısa vakitte saz çalmayı da bildi.

Mahinur Özdemir Göktaş, talebeyken yaz tatillerinde babasının işlettiği markette kumpaslı olarak kasiyerlik yapmıştır. 14 yaşında örtünmeye karar verdi. İlk tercih kampanyasını 2006 senesinde babasının marketinde kasiyer olarak çalıştığı sırada yaptı ve belediye meclis abonesi seçildi.

Mahinur Özdemir Göktaş, Belçika ’da Schaerbeek’teki birçok Sivil Toplum Kuruluşunun etkin abonesi ve bir talebe organizasyonunun kurucusudur.

Belçika ’da yaşayan Mahinur Özdemir Göktaş, 2006 senesinde Schaerbeek belediyesinde belediye meclis aboneliğine seçildi. 24 Haziran 2009 tarihinde henüz 26 yaşındayken İnsancıl Demokrat Merkez Partisi ’nden CDH milletvekili olarak meclise girdi. Başörtülü ilk milletvekili olarak hem Belçika ’da hem de dünyada büyük alaka gördü. Seçildikten sonra başörtüsü suratından tenkitler aldı ve çalışmasının güç olacağı iddia edildi. 2015 senesinde Ermeni Kırımı’nı soykırım olarak belirlemeyi yalanlaması sebebiyle partisinden ihraç edildi ve politikaya bağımsız milletvekili olarak devam etti.

2009-2019 seneleri arasında iki yarıyıl Brüksel Milletvekilliği yaptı.

Mahinur Özdemir Göktaş, ana dilleri Türkçe ve Fransızca’nın yanı gizeme ileri seviyede Flamanca , İngilizce, İspanyolca,İtalyanca, Almanca konuşmaktadır ve Latince bilmektedir.

Mahinur Özdemir Göktaş, Belçika’da yaptığı çalışmalardan dolayı Ekim 2019 senesinde Kral Leopold Devlet Nişanı’na layık görüldü.

Mahinur Özdemir Göktaş, 30 Temmuz 2010 tarihinde Rahmi Göktaş ile Brukselde evlenedi, düğünü İstanbul ’daki Hıdiv Kasrı ’nda yaptı. 2 çocuğu vardır. O tarihte Başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan bu düğüne eşi Emine Erdoğan, kızları Sümeyye Erdoğan ve Esra Albayrak ile birlikte gitmişti.

Mahinur Özdemir Göktaş, Rahmi Göktaş ile evlendiği yarıyılda eşi Milletvekili Edibe Sözen’in Özel Kalem Müdürü olarak vazife yapmakta idi. Rahmi Göktaş, Belçika, Brüksel’e bir kültür merkezi olan “Brüksel Yunus Emre Enstitüsü” müdürü olarak vazife yapkaktadır.

12 Eylül 2019 tarihinde açıklanan “büyükelçi ve daimi temsilci soymaları” ile Cezayir Büyükelçisi olarak atandı. Mahinur Özdemir, 1 Ocak 2020 tarihi itibarıyla Türkiye’nin Cezayir Büyükelçisi vazifesini yürütmeye başladı. Türkiye ’nin Kuzey Afrika ’ya cettiği ilk kadın büyükelçi unvanı aldı.

Mahinur Özdemir Göktaş, 1 Ocak 2020 – 3 Haziran 2023 tarihleri arasında Türkiye’nin Cezayir Büyükelçisi olarak vazife yaptı.

Mesleksel Geçmişi ve İş Tecrübesi:
Brüksel Meclisi Milletvekili : Mayıs 2009-Mayıs 2019
– Frankofon Meclisi abonesi
– Brüksel Meclisi Sosyal İşler Komiteyi Başkanı
– Kadın-Erkek Fırsat Denkliği Komiteyi Başkanvekili
– Etraf ve Enerji Komiteyi Başkanvekili
Brüksel/Schaerbeek Belediyesi Meclis Abonesi : Ekim 2006- Ekim 2018
Centre pour la Citoyenneté et la Participation : Kasım 2006- Kasım 2007
CDH Partisi Araştırma Merkezi- Uzman Eğitimci
Parti Genel Başkanı Madame Joelle Milquet’nin Danışmanı: Ocak 2007- Haziran 2009
Parti Genel Başkanı Madame Joelle Milquet’nin Özel Kalem Müdürü : Ocak 2008- Aralık 2008
Sibelga: Brüksel Gaz ve Elektrik Dağıtım İşletmeyi : Aralık 2012-Mayıs 2015
Elektrik Bkocamanımı İdare Heyeti Başkanı
Vivaqua Brüksel Sular Yöneti Genel Heyet Abonesi : Aralık 2012-Mayıs 2018
Evere- Schaerbeek- Saint-Josse Bölgesi Polis Konseyi Abonesi : Aralık 2012- Aralık 2018

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılan Türkiye genel tercihlerinde, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı vazifeyi yapan Derya Yanık, Adalet ve Kalkınma Partisi‘nden Osmaniye milletvekili seçildi.

3 Haziran 2023 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Güncel Cumhurbaşkanlığı Kabinesi‘nde, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına Mahinur Özdemir Göktaş getirildi.

İçeriği Oyla

Yorum yapın