Anasayfa » Genel » İbrahim Yumaklı

İbrahim Yumaklı

İbrahim Yumaklı Biyografisi

3 Haziran 2023 tarihinde Tarım ve Orman Bakanı olarak atandı.

İbrahim Yumaklı, 1969 senesinde Kastamonu‘da doğmuştur. İstanbul, Bakırköy İmam Hatip Lisesi’nden 1988 senesinde mezun olduktan sonra 1992 senesinde Uludağ Üniversitesi İktisadi Yönetimsel Bilimler Fakültesi Firma Bölümü’nden mezun oldu.

İbrahim Yumaklı, iş yaşamına 1993 senesinde Kocaeli, Dilovasında Marshall Boya AŞ’de ithalat harekâtları uzmanı olarak işe başladı. 2011 senesine kadar Akzo Nobel Türkiye bünyesinde bulunan Marshall Boya AŞ ile bağlı grup firmalarının mali gruplarında idareyicilik yaptı.

2011 senesinde Al Jazeera Türkiye’de çalışmaya başlayan Yumaklı, 2012-2015 senelerinde grubun sahip olduğu TV kanalına idaredi.

İbrahim Yumaklı, 2016 senesinin Ocak- Ekim yarıyılında Anadolu Ajansı Beynelmilel İşlemler Direktörü olarak misyon aldı.

İbrahim Yumaklı, Ekim 2016’dan itibaren Genel Müdür ve İcracı İdare Heyeti Abonesi olarak GÜBRETAŞ’ta misyon yaptı.

İngilizce bilen İbrahim Yumaklı, konutludur ve iki çocuğu vardır.

7 Nisan 2023 tarihinde Tarım ve Orman Bakan Takviyecisi olarak görevlendirildi.

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılan Türkiye genel tercihlerinde Tarım ve Orman Bakanı misyonu yapan Vahit Kirişci, Adalet ve Kalkınma Partisi‘nden Kahramanmaraş milletvekili seçildi.

3 Haziran 2023 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Güncel Cumhurbaşkanlığı Kabinesi‘nde, Tarım ve Orman Bakanlığına İbrahim Yumaklı getirildi.

İçeriği Oyla

Yorum yapın