Anasayfa » Genel » Linda Yaccarino

Linda Yaccarino

Linda Yaccarino Biyografisi

Linda Yaccarino, 1963 senesinde Long Island, New York, ABD‘de doğmuştur. İtalyan asıllı olan Linda Yaccarino, New York, Deer Park’ta  büyüdü. 1985 senesinde Pennsylvania Eyalet Üniversitesi Donald P. Bellisario Bağlantı Koleji’nden telekomünikasyon alanında lisans derecesi ile mezun oldu.

Linda Yaccarino, Turner Entertainment’ta 15 sene  çalıştı ve  Güncellikçi reklamcılık ve pazarlama çözümlerinin geliştirilmesinde ehemmiyetli bir rol oynadığı reklam satışlarından mesul başkan takviyecisi ve  işlem müdürü oldu.

Ekim 2011 ayında NBCUniversal’a katılan Linda Yaccarino, NBCUniversal’ın reklam satışlarının başkanı olarak, Peacock  akış hizmetinin  başlatılmasında ehemmiyetli bir rol oynadı.

2014 senesinde Reklam Konseyi’ne katılan Linda Yaccarino, 2018 senesinde ABD başkanı Donald Trump‘ın Spor, Fitness ve Beslenme Konseyi’ne  atandı.

Ocak 2021’de, 30 Haziran 2023 tarihleri arasında Reklam Konseyi’nin  idare heyeti başkanı oldu. Linda Yaccarino, Reklam Konseyi’nin  idare heyeti başkanı olarak 2021 senesinde ABDbaşkanı Joe Biden idaresiyle  ortaklık kurarak öne çıkan bir  koronavirüs aşısı  kampanyası oluşturdu.

Linda Yaccarino, Claude Madrazo ile konutludur ve 2 çocuğu vardır. Sea Cliff, New York‘ta  yaşıyorlar.

Linda Yaccarino, NBC Universal’ın reklam satışları başkanıydı, 12 Mayıs 2023 tarihinde istifa etti.

Linda Yaccarino, 12 Mayıs 2023 tarihinde Elon Musk tarafından X Corp.ve Twitter’ın Güncel CEO‘su olarak görevlendirdi.

İçeriği Oyla

Yorum yapın