Anasayfa » Rehber » Kuzen Kaçıncı Derece Kaç Akrabadır? (Doğru Cevap)

Kuzen Kaçıncı Derece Kaç Akrabadır? (Doğru Cevap)

Kuzen kaçıncı derece akrabadır? Sorusu fazlasıyla kafa karıştırıyor. Akrabalık insanların aklına gelen bir çok farklı geniş çevreden soyu ortaya çıkartır. İnsanın aklına aslına bakılırsa her zaman en yakınları geliyor olsa da akrabalık terimi epey geniş olan ve büyük bir soy ağacına dayanan olaydan ibarettir. Akrabalık kavramı çok geniş bir kavrama sahip olduğu için kişileri ayırt etmekte bazı isimler kullanırız. Akrabalık nedir? Kuzen kaçıncı derece akrabadır? Sorularına doğru cevabı verdik.

Akrabalık kavramı insanın kan bağı ve evlenme ile ilgili olan bağına denilir. Arasında kan bağı olan kişiler birbirleriyle akraba olurlar. Buna en yakın ve en iyi örnek anne, baba ve kardeştir. Anne, baba ve kardeşten öte insanlar sadece kan bağıyla akrabalık yaşamazlar. Aynı zamanda akrabalarının akrabaları olan kişiler ile de akraba sayılarak soy ağacını genişletmiş olurlar. Kuzen kaçıncı derece akrabadır? Sorusuna en doğru yanıt bu özel içerikte.

Kuzen Kaçıncı Derece Akraba?

Hızlı Cevap: Kuzen, akrabalık ilişkilerinde 4. Derecede yer almaktadır. 1. Sırada yer alan akrabalar anne, baba ve çocuklardır.  2. Derece akrabalar ise dede, nine, torun ve kardeştir. Kuzen akrabalık derecesi 4. Dereceyken 3. Derecede yer alan akrabalar yeğen, amca, dayı, hala ve teyzedir.

Akrabalık Nedir?

Akrabalık, kan bağıyla ortaya çıkan bir aile bağıdır. Kan bağı haricinde evlenme ile de ortaya çıkan akrabalık teriminin ilk sırasında anne, baba ve kardeş yer alır. İnsanlar sadece kendi akrabaları değil, akrabalarının akrabalarıyla da akrabadır.

Akrabalık terimleri yani isimleri arasında 150 farklı kelime bulunur. Bu terimler birden fazla eş anlamlı veya yörelere göre değişiklik gösteriyorken aranızda kan bağı olan kişilerin isimlerinden oluşmaktadır.

Akrabalık İsimleri Nelerdir?

Anne, çocuğu olan kadın için kullanılır. Baba, çocuğu olan erkek için kullanılır. Abi, büyük erkek kardeş için kullanılır. Abla, büyük kız kardeş için kullanılır. Kardeş, anne ve babası aynı olan kişiler için kullanılır. Eş, eşlerden herhangi birisine denir. Teyze, annenin kız kardeşine denir. Dayı, annenin kız kardeşine denir. Hala, babanın kız kardeşine denir. Amca, babanın erkek kardeşine denir.

Benzeri şekilde 150’den fazla akrabalık terimi bulunmaktadır.

Akrabalık Dereceleri

Akrabalık ilişkileri içerisinde değerlendirme ve derece bulunmaktadır. Bu derece akrabanızın size kaçıncı dereceden akraba olduğunu ve kan bağınızın değerlendirmesini ortaya çıkartmış olur.

Kuzen Kaçıncı Derece Akraba?

Kuzeniniz akrabalık dereceleri içerisinde 4. Derece akraba olarak yer alır. 3. Derece yeğen, amca, dayı, hala ve teyze yer alır. 1. Derece de ise tahmin edilebileceği üzere anne, baba ve çocukları yer almaktadır. 2. Derece akrabalar her zaman için dede, nine, torun ve kardeştir.

Rehber kategorimize bakmayı unutmayınız.

İçeriği Oyla

Yorum yapın