Anasayfa » Türkiye » Kaz Dağları ’nda Gezilecek Yerler

Kaz Dağları ’nda Gezilecek Yerler

Kaz dağları gezisi yapmak isteyenleri doğanın bin bir cinsli hoşluğu onları beklemekte. Dolu dolu geçecek olan bir gezintiye hazır olun.

Kaz Dağları gezisi için çok özel bir yer olduğunu söylesek herhalde yanılmamış oluruz. Her inancın kutsal olduğu noktasında hemfikir olduğu Kaz Dağları son derece huzurlu ve de hoş olan bir yerin adresi olarak karşımıza çıkmaktadır. Kaz Dağları Balıkesir ve Çanakkale ’ye dağılmakta olan geniş bir coğrafyaya sahiptir. Kaz Dağları Ulusal Parkı ise Kaz Dağları ’nın tamamı değil yalnızca bir kısmıdır. Dağın yüzde 10 gibi minik bir yerini kaplamakta olan Kaz Dağları Ulusal Parkı, senede pek çok ziyaretçiyi sürüklemektedir. Ulusal park dışında köyde aynı zamanda ise köy, maden ocağı ve de orman olan yerler mevcuttur. Doğanın içinde müddet geçirmek ve huzur arayışı içinde olanlar için Kaz Dağları gidilebilecek olan seçimler arasında yer almaktadır. Oksijen oranı bakımından son derece yüksek bir kıymete sahip olan Kaz Dağları gezisi düşünenler için çevrede konaklama merkezleri de yer almaktadır.

Kaz Dağları Nerede?

Kaz Dağları Marmara ve Ege bölgeleri hudutları içinde yer almakta olan geniş bir alanı kaplamaktadır. Kaz Dağları içinde bir hayli tarihi eser ve de tepe yer almaktadır. Kaz Dağları Ulusal Parkı ise Edremit Körfezi ’nde bulunmakta ve buraya erişmek için ise Balıkesir-Edremit ’e uçakla seyahat edilebilir. Ardından ise Kaz Dağları ’na gitmek için araba kiralayabilirsiniz. Kaz Dağları ’nda gezilecek yerler arasında ise pek çok yer mevcuttur. İşte Kaz Dağları gezi rotası:

Sarıkız Türbesi

Sarıkız Türbesi ’nin kederli olan bir öyküsü mevcuttur. Kaz Dağları ’na gelenlerin emin uğramaları gereken bu noktada Sarıkız efsanesi yer almaktadır. Türbenin duvarları devrilmiş ve yalnızca azıcık duvarı ayakta kalmış gidişattadır. Türkmenler tarafından her sene kültürel anlamda bir şenlik tertip edilmekte ve de bu şenliğin tarihi anlamda geçmişi 700 seneden daha daha önceki bir zamana denk gelmektedir.

Kaz Dağları Kamp Alanları

Kaz Dağları ’nda doğa sever pek çok birey kamp kurmak istemektedirler. Doğa hoşluklarıyla insanları büyülemekte olan Kaz Dağları kamp alanları oldukça geniş bir alana dağılmaktadır. Tehlikesiz bir civara sahip olan Kaz Dağları kamp alanları doğa meraklıları için son derece cezbedicidir. Ağaç evlerde konaklama gibi fırsatların da sunulmakta olduğu kamp alanları içinde yalnızca yönlendirilen alanlar içinde kamp yapmak imkânlıdır. Hızır, Akaleos, Endes ve Çamlaraltı kamp alanları Kaz Dağları içinde yer almakta olan kamp alanlarıdır.

Kaz Dağları Köyleri

Kaz Dağları ’nda pek çok mesken üniteyi de yer almaktadır. Doğanın içinde saklanmış durumda olan bu hoş alanlar her ziyaretçinin alakasını yoğun oranda sürüklemektedir. Organik ürün bulmak için de bu mesken alanları son derece avantajlıdır. Kaz Dağları çevresinde yer almakta olan 12 tane köy mevcuttur. Bunlar arasında en öğrenileni ise İsmetepe Köyü olmaktadır. Kaz Dağları köyleri arasında aynı zamanda Yeşilyurt, Nusratlı, Zeytinli, Tahtakuşlar, Mehmetalan, Küçükçetmi, Beyoba, Daha Önceki Güre, Kıraçoba, Çamlıbel, Arıklı köyleri yer almaktadır. Kaz Dağları ’na dolaşmak için gelenler bakımından bu köyler de son derece dikkat ve alaka sürüklemekte ve yöresel olan lezzetler alınmaktadır. Özellikle buralardaki köylerden zeytinyağı alınabilir. Kaz Dağları gezisi süresince bu köylere çok fazla birey uğramaktadır.

İsmetepe Köyü

1980 ’lerden itibaren yok olmaya başlayan bu köyü, gönüllü olarak bir grup birey köydeki evleri satın almış ve restore edilerek günümüzde Kaz Dağları ’nda en hoş yerler arasında bu köyün yer almasında tesirli olmuşlardır. Bu köy, Çanakkale ’de Küçükkuyu beldesinde yer almakta olan bir köydür. Kaz Dağları eteklerinde yer almakta olan bu köy aynı zamanda ziyaretazabır için son derece dikkat toplayan bir alan olmaktadır. Bir Hayli konaklama merkezinin de yer aldığı bu köy doğanın ortasında çok hoş bir alandır.

Zeytinyağı Müzesi

2001 senesinde oluşturulmuş ve halen de hizmet vermekte olan bu müze Küçükkuyu beldesinde yer almaktadır. Zeytinyağlarının öyküsünü dinleyebileceğiniz bu müze antik zamanlara kadar pek çok ürünü içinde barındırmaktadır. Kaz Dağları tarihi yerler bakımından ziyaretçi sürüklemekte olan bu enfes mekan aynı zamanda daha öncekinden insanların zeytinyağı çıkarmak ismine ne kadar mücadeleler verdiğinin de anlatıldığı muhteşem bir tarihi alandır. Kaz Dağları ’nı ziyaret için buralara kadar gelmiş iseniz o halde Zeytinyağı Müzesi ’ni dolaşmadan geri dönmeyin deriz.

Zeus Altarı

Tarihe şahitlik etmek noktasında ehemmiyetli bir yer olan Zeus Altarı söz mevzusu olan iddialara göre İlyada ’da geçen Zeus ’un Truva Savaşı ’nı izlediği yer burasıdır. Manzara bakımından Kaz Dağları ’nın en iyi manzarası denebilecek bir manzaraya sahip olan bu yeri görmenizi netlikle nasihat ediyoruz. Doğası ve manzarası bu kadar hoş olan ve tarihi olan bu mekan son derece dikkat ve alaka sürüklemektedir.

Kaz Dağları Ulusal Parkı

Kaz Dağları ’nda yer almakta olan Ulusal Park her sene pek çok ziyaretçi tarafından ziyaret edilmekte olan mekanlar arasında yer almaktadır. Kaz Dağları Ulusal Parkı bir hayli hayvana ve de nebata ev sahipliği yapmakta olan güzide bir doğaya sahiptir. Oldukça hoş bir doğaya sahip olan bu parkta aynı zamanda endemik nebat cinsleri yer almaktadır. Endemik olarak yer almakta olan bu nebatlar arasında en öğrenileni ise Kazdağı Göknarı ’dır. Başka endemik nebat cinslerinin de yer almakta olan bu parkta 77 tane Türkiye abuhavasına özgü olan nebatlar yer almaktadır. Bunlardan 29 tanesi ise yalnızca Kaz Dağları yöresine ait olan cinslerdendir. Bu parkta aynı zamanda piknik alanları da yer almaktadır. Kaz Dağları gezisi müddetinde Ulusal Park ’a netlikle uğramalısınız.

Kaz Dağları ’nda Gezilecek Yerler

İçeriği Oyla

Yorum yapın