Anasayfa » Genel » Kartal Kaan

Kartal Kaan

Kartal Kaan Biyografisi

“Köyümde Şenlik Var” isimli şarkısıyla tanınmıştır.

Kartal Kaan, 12 Kasım 1951 tarihinde anne ve babası hoca olduğundan dolayı Mardin ’de doğmuştur. Aslen Antalyalıdır. Daha sonra atama oldukları Antalya ’da büyümüştür.

1969 senesinde müziğe kariyerine başlayan Kartal Kaan, 1970-1971 ’e kadar muhtelif orkestralarda dans müziği yaptı. 1975 senesinde İstanbul ’a geldiğinde de Samatya ’daki ünlü Nil Düğün Salonunda dostları Ercan Turgut, Ali Çetin, Timur Arda ile birlikte Delikanlılar pop müzik grubunu kurdu.

Şanar Yurdatapan ve Attila Özdemiroğlu ’nun ortaklığındaki Şat İmal bünyesinde plakları çıktı. Ardından Sezen Aksu ve Melike Demirağ ile 75 gün süren Anadolu turnesine çıktı.

Delikanlılar grubu ile de muhtelif gazinolarda gösterileri oldu. 1980 ’lerin sonunda grubu parçalayınca da müzikal seneleri başladı.”

Kartal Kaan da ilk olarak 1979 senesinde Sadık Şendil ’in yazdığı, Attila Özdemiroğlu ’nun müziklerini yaptığı Ayten Gökçer ’in başrolde olduğu ve Erol Günaydın ’ın da rol aldığı “Yedi Kocalı Hürmüz” müzikalinde yer aldı.

Kartal Kaan, 3 Mart 1980 tarihinde İstanbul Nam Sineması‘nda perde açan ve Haldun Dormen ’in yazıp idarediği, Çiğdem Talu ve Melih Kibar ’ın şarkılarına imza attığı “Hisseli Şahaneler Kumpanyası” müzikalinde Adaletliye Naşit, Erol Evgin, Ayşen Gruda, Nevra Serezli, Mehmet Ali Erbil, İlyas Salman, Belkıs Dilligil, Asuman Arsan, Turgut Boralı ve Kartal Kaan oynadı. Türkiye’nin birçok yerinde altı surattan fazla defa sergilendi.

Müzikallere devam eden Kartal Kaan, 1982 senesinde Haldun Dormen‘in yazıp idarediği ve müzikal şarkı laflarını Çiğdem Talu ve Melih Kibar ’ın yazdığı “Geceye Selam” müzikalinde başrollerinde Nevra Serezli, Hüseyin Kutman, Suna Pekuysal ile rol aldı.

1982 senesinde “Şıngırdak Şadiye” isimli sinema filminde Derinur Solak, Münir Özkul, Adaletliye Naşit, Ayşen Gruda, Hulusi Kentmen, Şemsi İnkaya, Aliye Rona, Sami Hazinses, Erdinç Akbaş, Asuman Arsan, Ali Şen oyuncu, Belkıs Dilligil, Yadigar Ejder, Tünay Süer ile birlikte rol aldı Kartal Kaan.

1989 senesinde Gencay Gürün ’şan sahnelediği ‘Evita ’ müzikalinde Arsen Gürzap, Zuhal Olcay, Füsun Önal, Deniz Türkali, Neco, Cihan Ünal ile başrolde oynadı.

Kartal Kaan, Sibel Kaan ile konutludur. Kerem isminde oğlu vardır.

Kartal Kaan, 2000 ’li yıllarda ise ‘Daha Önceki Arkadaşlar ’ grubuyla sahne çalışmalarına başlayıp muhtelif konserler verdi.

Hurşid Güncelgün ’şan teşebbüsleri ile 2001 senesinde Türk pop müziğinin bir yarıyılına damga vurmuş adlar Daha Önceki Arkadaşlar albümünde bir araya geldi. Hurşid Güncelgün, Esmeray, Melike Demirağ, İskender Doğan, Güzin Sokullu ile Baha Boduroğlu, Semiha Yankı, Banu Kırbağ ve Nur Yoldaş, Atilla Atasoy, Ercan Turgut, Kartal Kaan Türk pop müziği arşivinde ehemmiyetli bir yer etmiş olan şarkılarını yine açıkladılar.

2007 senesinde Murray Burnett ve Joan Alisonnun senaryosunu yazdığı Hakan Altıner‘in idarediği, bestelerini Cenk Taşkan ’ın yaptığı başrolünde Yeşim Salkım ’ın oynadığı Casablanca Müzikali ’nde Kartal Kaan da oynadı.

Daha Önceki Arkadaşlar Albüm İçeriği :
1. Daha Önceki Arkadaşlar – Daha Önceki Arkadaşlar Koro
2. Seninle Bir Dakika – Semiha Yankı
3. Köy Düğünü – Kartal Kaan
4. Unutama Beni – Esmeray
5. Ateş Böceğim – Güzin Sokullu ile Baha Boduroğlu
6. Tövbe – Ercan Turgut
7. Dost – Melike Demirağ
8. Dilenci – Atilla Atasoy
9. Sultan-ı Yegah – Nur Yoldaş
10. Kan Ve Gül – İskender Doğan
11. Unutulur – Banu Kırbağ
12. Ah Ege Ah! Rakı-Roka – Hurşid Güncelgün

Albümleri :
1986 – Türkü Söyle Plak
1972 – Boş mu Dolu mu… Plak
1977 – Birahanenin yasayı /Aşkın Bam Teli Plak
1992 – Kartal Kaan – Aşıksan Dikkat Kaset
2000 – Daha Önceki Arkadaşlar Derleme, Köy Düğünü ile – LP Plak
2004 – Daha Önceki Arkadaşlar Derleme – CD
2007 – Casablanca Müzikal Derleme – Aşk, Kumpas Bitkinler ile CD

Tiyatro :
2007 – Casablanca Müzikal
2004 – Kamelyalı Kadın Müzikal
1989 – Evita Müzikal
1982 – Geceye Selam Müzikal
1980 – Hisseli Şahaneler Kumpanyası Müzikal
1979 – Yedi Kocalı Hürmüz Müzikal

Filmleri ve Dizileri :
2008 -Havalimanı / İyi Uçuşlar Tv Dizisi
2000 – Ona Bakma Bana Bak Tv Dizisi
1993 – Süper Baba Tv Dizisi
1988 – Hisseli Şahaneler Kumpanyası Tv Dizisi
1986 – Hayroş Sinema Filmi
1982 – Şıngırdak Şadiye Bülbül Tevfik Sinema Filmi

İçeriği Oyla

Yorum yapın