Anasayfa » Trend » Güncel asgari ücret zammı için rakam 6700 lira! İşte asgari ücrete zam yapılacak O tarih…

Güncel asgari ücret zammı için rakam 6700 lira! İşte asgari ücrete zam yapılacak O tarih…

Cumhurbaşkanı Erdoğan son olarak 1 Temmuz tarihinden geçerli olmak üzere Güncel minimum fiyatin 5500 lira olduğunu açıklamıştı. Minimum fiyat zammı mevzusunda reelleştirilen Güncel tertip etmeyle beraber 30 Haziran tarihli Resmi Gazete ’de tüm ayrıntılar kamuoyu ile paylaşılmıştı.

Son olarak Kayseri ’de Femaş Metal Sanayii emekçileriyle toplanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yılbaşında minimum fiyata Güncel zammın kapısını bir kere daha araladı. Kanun gereğince minimum fiyata bir sene arayla en az bir kez zam yapılması göz önüne alındığında Temmuz ayında gelen Güncel zamla beraber Aralık ayında yapılacak zam ile alakalı lüzumlulukta tamamen ortadan kaldırılmış oldu.

Güncel asgari ücret zammı için rakam 6700 lira! İşte asgari ücrete zam yapılacak O tarih...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Bilgin, minimum fiyata ait yaptığı açıklamada ise “Sene sonunda bunu dikkate alarak Güncel bir tertip etme yapacağız. Emekçilerimizi ezdirmeyeceğiz. Anaparanın emek husumeti yapmasının karşısında olacağız” ifadelerini kullandı. “Minimum fiyatı net 5 bin 500 olarak kumpasladık. Yurttaşımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz. Bunun için insanlarımızdan sabır bekliyorum. Yılbaşında allahın izniyle bu tabloyu Güncelden değerlendirecek gerekeni Güncelden yapacağız. Yurttaşımızdan sabır bekliyorum” ifadelerine yer verdi.

Kulislerden gelen son iddialara göre ise Kasım ayında minimum fiyata zam yapılacağı ve Güncel minimum fiyatın 6700 lira olacağı söylendi.

ANEKDOT: Sosyal dayanaklar ve bankaların tertip etmiş olduğu promosyonlarda tüm bilgiler internet kaynaklı olup verilen sayı ve meblağlardan SuperHaber takımı mesullük kabul etmemektedir.

İçeriği Oyla

Yorum yapın